seba84_2005 Opublikowano 25 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2009 Tylko uważaj na kontuzje, bo w sporcie występują bardzo często :wink: właśnie jaka temp? :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-GIZIU- Opublikowano 25 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2009 (edytowane) Tylko uważaj na kontuzje, bo w sporcie występują bardzo często :wink: właśnie jaka temp? :wink:Sebuś, wodowałem i kręciłem Bartona gdy dla Ciebie WC kojarzyło się jeszcze tylko z jednym także się nie przejmuj :wink: Tempy bez OC: Edytowane 25 Lipca 2009 przez -GIZIU- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kvadzio Opublikowano 25 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2009 giziu takie tempy to ja mam na ac za 100 zl :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba84_2005 Opublikowano 25 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2009 (edytowane) Ja kręciłem już za czasów kiedy miałem biały tydzień :wink: śrubokręt i pad od amigi rox :wink: Edytowane 25 Lipca 2009 przez seba84_2005 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-GIZIU- Opublikowano 25 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2009 giziu takie tempy to ja mam na ac za 100 zl :|Tempy bez rewelki ale weź pod uwagę że w budzie nie ma ani jednego wentyla a te na chłodnicy są skręcone na ~600rpm. Mam za to idealną ciszę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kvadzio Opublikowano 25 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2009 u mnie tak samo, na true 1 wentyl 600 rpm, z tylu i w zasilaczu 400... :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaX_CCC Opublikowano 25 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2009 zatem komuś czujnik pokazuje ładne kwiatki :) możesz pokazać budę z prawej stronki z otwartym bokiem? chodzi mi o odpływ z chłodnicy. Po kiego grzyba Ci ta konserwa na ddc? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-GIZIU- Opublikowano 25 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2009 Dopiero po wsadzeniu w tą konserwę i zmniejszeniu obrotów na 50% laing jest niesłyszalny :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaX_CCC Opublikowano 25 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2009 mój śmiga @5V na sztywno - dobra sztuka bo śmiało startuje z tego napięcia i jest cichy dopiero ;) chociaż z topem oclabs był głośniejszy. Ciekaw jestem tego spustu cieczy co zrobiłeś bo sam chciałem podobny robić ale stwierdziłem że płyn mogę spuszczać konwencjonalnie bo to chwila roboty. masz na nim zaworek czy zaślepiłeś węża/złączke? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guderian Opublikowano 26 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2009 czekam na dalsze prace, swietny pomysl ze spuszczaniem plynu, co do temperatur nie musze chyba przypominac ze d0 na lekko mowiac klamliwe czujki... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ilear Opublikowano 26 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2009 (edytowane) temp twojego dysku wiele tlumaczy, ja mam 31 na tym samym modelu. Ale nie sadzilem ze brak wentyli w budzie, wplywa tak znaczaco na tempy gdy jest LC zalozone :/ edit Wylaczylem wszystkie wentylatory w budzie (normalnie na 900rpm) i w idle w full pasywie mialem 56-58 stopni ... w sumie jednak chyba nie jest tak zle ;) Edytowane 26 Lipca 2009 przez ilear Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruchy Opublikowano 27 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2009 ogólnie "grubo" ;) ale czy dało by rade pozbyć się krzyżujących połączeń? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-GIZIU- Opublikowano 27 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2009 ogólnie "grubo" ;) ale czy dało by rade pozbyć się krzyżujących połączeń? :)Co masz na myśli ? Nie widzę krzyżujących się węży :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 27 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2009 Przewidujesz jakieś zmiany w projekcie?? Więcej bloków może FC na mobo?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-GIZIU- Opublikowano 30 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2009 Przewidujesz jakieś zmiany w projekcie?? Więcej bloków może FC na mobo??Dojdzie cały set EK oraz nowy blok na GPU wraz z nowym GPU. Do tego aquaero, holdery z pleksi i jeszcze coś (narazie nie zdradze co). Dziś dotarła pierwsza paczka z gratami do nowego WC - blok EK Supreme LT w wersji niklowanej. Jak tylko go zobaczyłem, zakochałem się od pierwszego wejrzenia :D Dodatkowo zawór upustowy (pozdro Screamer) który ułatwi spuszczanie wody z układu. Jak rozłożę kompa, pokaże fotki jak to dokładnie u mnie wygląda. Jutro dojdzie nowe GPU i wg. zapewnień sklepu, również blok na niego. Jak baaardzo dobrze pójdzie to może również reszta bloków oraz złączki także będę miał masę roboty :cool: Poniżej fotki: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Turek1233 Opublikowano 30 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2009 Giziu nie chce tutaj być złośliwy ale robisz coś al'a Malik... No ale zobaczymy co z tego wyjdzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-GIZIU- Opublikowano 30 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2009 (edytowane) Giziu nie chce tutaj być złośliwy ale robisz coś al'a Malik... No ale zobaczymy co z tego wyjdzie.Turek1233, ja też nie chcę byś złośliwy... Przeczytaj sam co piszesz. Czy Malik jako jeden na Świecie może mieć set EK na RE II ? Edytowane 30 Lipca 2009 przez -GIZIU- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 30 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2009 Nie wiem skad sie wzielo cos takiego ze jak ktos co ma to druga osoba nie moze tego miec.... wszystko jest dla ludzi ;) Giziu wybrales to co dobre ... i bardzo dobrze ;) Powodzenia w skladaniu i czekam na fotencje z postepu prac :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 30 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2009 (edytowane) Nie wiem skad sie wzielo cos takiego ze jak ktos co ma to druga osoba nie moze tego miec.... wszystko jest dla ludzi ;) Giziu wybrales to co dobre ... i bardzo dobrze ;) Powodzenia w skladaniu i czekam na fotencje z postepu prac :) Zazdrosc szefie, zazdrosc ;) Bo ten drugi, piaty i dziesiaty nie moze dalej tego miec. Kibelek i wykonanie zacne, jak wszystko dojedzie jutro, to przez weekend zasypiesz nas fotkami?:> Edytowane 30 Lipca 2009 przez ryba Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 30 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2009 Giziu nie chce tutaj być złośliwy ale robisz coś al'a Malik... No ale zobaczymy co z tego wyjdzie.Dobra to ja napisze kilka słów od siebie: 1. To że Malik ma set od EK nie znaczy że nikt inny w PL tego mieć nie może. 2. LC Gizia i Malika i tak sie będzie różnił bo każdy z nich ma inny "styl" tworzenia WC Ciekawy jestem porównania LCtów z tymi gratami. Może być ciekawie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-GIZIU- Opublikowano 30 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2009 (edytowane) Nie wiem skad sie wzielo cos takiego ze jak ktos co ma to druga osoba nie moze tego miec.... wszystko jest dla ludzi ;) Giziu wybrales to co dobre ... i bardzo dobrze ;) Powodzenia w skladaniu i czekam na fotencje z postepu prac :) No tym bardziej że jedynym sensownym wyborem na dzień dzisiejszy jest set od EK, BP i Koolance. Strasznie duży wybór :D Zazdrosc szefie, zazdrosc ;) Bo ten drugi, piaty i dziesiaty nie moze dalej tego miec. Kibelek i wykonanie zacne, jak wszystko dojedzie jutro, to przez weekend zasypiesz nas fotkami?:>Na 100% dojdzie jutro tylko 295-tka. Jak dojdzie coś więcej, będę informował na bieżąco :wink: Pożyczyłem Fuji S9500 od brata na tą okazję. Dobra to ja napisze kilka słów od siebie: 1. To że Malik ma set od EK nie znaczy że nikt inny w PL tego mieć nie może. 2. LC Gizia i Malika i tak sie będzie różnił bo każdy z nich ma inny "styl" tworzenia WC Ciekawy jestem porównania LCtów z tymi gratami. Może być ciekawie. Style to może i mamy podobne ale WC napewno będą inne, choćby ze względu na kolory. Edytowane 30 Lipca 2009 przez -GIZIU- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregor666 Opublikowano 30 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2009 A mi się te EK LT nie podobają zbytnio, nic specjalnego, lepsze chyba GTZ z pleksi topem od Mani. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 30 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2009 A mi się te EK LT nie podobają zbytnio, nic specjalnego, lepsze chyba GTZ z pleksi topem od Mani. ale wlasnie przez swoja prostote w budowe jest taki wyjatkowy ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 30 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2009 A mi się te EK LT nie podobają zbytnio, nic specjalnego, lepsze chyba GTZ z pleksi topem od Mani. I tak i nie. EK LT wygląda obłednie, może kiedyś i u mnie zagości ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-GIZIU- Opublikowano 31 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2009 Niestety dziś dotarła tylko 295-tka. Zmieniłem więc tylko blok na CPU, dodałem zawór upustowy, i zamontowałem grafikę oraz holdery na rez. Kilka fotek: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaX_CCC Opublikowano 1 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2009 fotkę 295 dałeś ale cyknąć fotki opakowania to już się nie chciało B-) shame on you ^_^ mofy też będziesz wodował ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-GIZIU- Opublikowano 1 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2009 fotkę 295 dałeś ale cyknąć fotki opakowania to już się nie chciało B-) shame on you ^_^ mofy też będziesz wodował ? Też. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-GIZIU- Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Dziś dotarły dwie paczki a oto co znajdowało się w środku: Po godzinie GTX 295 wyglądał tak : Przymiarka bloków: Jak widać,pomyliłem się obliczając odległość między mosfetami. Ale spokojnie, będą połączone przez adapter. Połączenie bloków niklowanych z nie niklowanymi, wygląda beznadziejnie więc bloczki jutro zostaną wysłane do niklowania. Zwodowana 295-tka oraz nowe pamięci, 3x2GB Kingston HyperX 2000mhz: To by było na tyle. Jak wrócą bloki, zwoduję całą mobo i zdradzę że będzie jeszcze kilka zmian. Stay tuned ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2009 z głową zrobione :) kolor zostaje nebeski (patrz kingstony) ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-GIZIU- Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2009 z głową zrobione :) kolor zostaje nebeski (patrz kingstony) ? Oczywiście że nebeski :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...