RobRym Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Giziu a nie lepiej zrobic takiego podswietlenia samemu ? Przeciez materialy sa dostepne wiec sadze ze nie byloby problemu. A jak to jest skonstruowane i gdzie materiały można kupić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Biala plexi, pare diod bialych, troche oplotu i gotowe. Materialy mozna kupic w kasto lub w liroju ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość KOzi]K[ Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2009 (edytowane) Wyczes WC:). Jestem pełen uznania i podziwu dla tego projektu. Niejeden "zawodnik" pewnie nigdy nie uzbiera na kompa tyle ile pochłonęło to chłodzenie. Jedno mnie tylko zastanawia... mam takie same węże a jednak nie udaje mi się takich łuków zrobić, może skilla nie mam jeszcze odpowiedniego:). Niklowane bloki wyglądają bosko ale czy nie pogarsza to osiągów bloków przy wymianie ciepła?. Szczerz jeśli jest to sprawa rzędu 2-3'C to nie było pytania:p. Trzeba by się zapytać czy całe aluminiowe nikluje:D. Jeszcze pytanie odnośnie chłodnicy. Czy ona leży swobodnie czy jest jakoś przytwierdzona do spodu budy?. p.s ma ktoś tutorial jak chować kable?:D. Mam enermaxa z odpinanymi kablami a i tak syf w budzie;p. p.s 2 Nie doczytałem się jaka katoda uv jest zamontowana na górze budy:). Edytowane 18 Sierpnia 2009 przez KOzi]K[ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-GIZIU- Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2009 (edytowane) Dzięki KOzi]K[ :) Co do węży to trzeba poprostu je dobrze włożyć, trzymać ręką i dokręcać złączkę :wink: Niklowanie jeśli dobrze pamiętam poprawia wydajność o 1,2 stopnie. Chłodnice leżą swobodnie, nie ma sensu ich mocować. Na górze budy jest katoda Revoltec. Edytowane 18 Sierpnia 2009 przez -GIZIU- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość KOzi]K[ Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2009 (edytowane) Niklowanie poprawia wymianę cieplną z miedzią... A katoda to single 30cm czy 2x 30 czy tam 31?. @MIB Właśnie miałem pisać że zapewne chodzi o to że jak zostanie wypolerowane to będzie lepsza przewodność ale osadzanie tlenków ma to samo na celu. Przewodność cieplna miedzi 401 W/(m*K) Przewodność cieplna niklu 90,7 W/(m*K) (więcej znaczy lepiej tak dla laików tematu) Czyli jednak coś tam z tych wykładów zostało:p Edytowane 18 Sierpnia 2009 przez KOzi]K[ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Niklowanie poprawia wymianę cieplną z miedzią... No nic. Z termodynamiki miałem ino 3;p. Niklowanie zapobiega sniedzeniu miedzi czyli pokrywaniu tlenkami które stawiają duży opór cieplny strumieniowi ciepła. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-GIZIU- Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Katoda podwójna ale jedna zdemontowana Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość KOzi]K[ Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Jedna wystarczy do oświetlenia wszystkiego czy inny powód demontażu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-GIZIU- Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Jedna wystarczy do oświetlenia wszystkiego czy inny powód demontażu?Jedna wystarczy w 95% (nie oświetla całego węża między GPU a chłodnicą) ale zrezygnowałem bo im mniej kabli tym lepiej :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość KOzi]K[ Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Jeszcze jedno:). Jak zniwelowałeś wszelkie diody z płyty głównej bo na pewno są jakieś. Zalepiłeś czymś czy jak?. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-GIZIU- Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Nic nie zalepiałem, wszystkie się świecą :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość KOzi]K[ Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Faktycznie, ale na zdjęciu na 1 stronie bardzo słabo widoczne tak że nawet nie zauważyłem za pierwszym razem:). Ja jednak pozbędę się tych świecidełek w jakiś sposób. Ma ktoś jakiś pomysł jak to zrobić najlepiej?. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D0BR0 Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Faktycznie, ale na zdjęciu na 1 stronie bardzo słabo widoczne tak że nawet nie zauważyłem za pierwszym razem:). Ja jednak pozbędę się tych świecidełek w jakiś sposób. Ma ktoś jakiś pomysł jak to zrobić najlepiej?. A dlaczego mialbys sie nich pozbywac?? Po prostu odlutuj :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość KOzi]K[ Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Wtedy jak mniemam zostanę bez gwarancji:). A jeszcze cały roczek ma na to żeby spłonąć;p p.s Czy tylko u mnie pompka "siedzi" na zasilaczu?:). Jakoś tak akurat tam mi pasowało ja posadzić :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-GIZIU- Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Nowy aparat, nowe fotki: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OrtoN Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2009 bardzo mi sie podoba :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Wygłada to niezle. To jest naprawdę jeden z lepszych Lców. Nie jest "przeładowany" gadżetami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melampus Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2009 (edytowane) Giziu bardzo pięknie. Cud miód i malina :lol2: Gratuluję zestawu. Mam tylko taką małą prośbę. Mógłbyś strzelić fotę dołu od strony zasiłki i tych chłodnic? Już niedługo będę miał coś podobnego (buda i chłodnice) i zastanawiam się ile jest tam miejsca pomiędzy zasiłką a doublem? I jeszcze jedno chłodnice złączyłeś wentylami? Grat jeszcze raz - śliczna maszyna do zabijania :rolleyes: Edytowane 20 Sierpnia 2009 przez Melampus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba84_2005 Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2009 (edytowane) Ta stercząca wtyczka od wentyla zaraz obok slotów pamięci wszystko psuje ( jeśli dbamy o szczegóły które na Polskiej scenie maja największe znaczenie) wiem, wiem czekasz na aquaero i zapewne wszystkie wtyczki znikną? :wink: Edytowane 20 Sierpnia 2009 przez seba84_2005 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-GIZIU- Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Giziu bardzo pięknie. Cud miód i malina :lol2: Gratuluję zestawu. Mam tylko taką małą prośbę. Mógłbyś strzelić fotę dołu od strony zasiłki i tych chłodnic? Już niedługo będę miał coś podobnego (buda i chłodnice) i zastanawiam się ile jest tam miejsca pomiędzy zasiłką a doublem? I jeszcze jedno chłodnice złączyłeś wentylami? Grat jeszcze raz - śliczna maszyna do zabijania :rolleyes: Melampus, między chłodnicami jest niecałe 10cm. Fotkę piwnicy zrobię gdy będę wyjmował midplate. Co do miejsca między 240-tką a zasiłką, zmierzę jutro. Chłodnice połączyłem wężem. Ta stercząca wtyczka od wentyla zaraz obok slotów pamięci wszystko psuje ( jeśli dbamy o szczegóły które na Polskiej scenie maja największe znaczenie) wiem, wiem czekasz na aquaero i zapewne wszystkie wtyczki znikną? :wink:Weź pod uwagę że to worklog... Jest jeszcze masa rzeczy do poprawy. Jak dojdzie aquaero, wszystkie 3piny znikną :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba84_2005 Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Rozumiem :wink: Myślałeś nad takim układem węży? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-GIZIU- Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Myślałem, nie da się tam zrobić ładnego łuku bo wąż od GPU nachodziłby na wąż między mofami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba84_2005 Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Oj nie przesadzaj myślę, że dało by radę, to połączenie mofów tez ciekawe :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2009 No propozycja seby ladnie by wygladala, sadze ze lepiej niz wersja na fotkach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buziaczek Opublikowano 26 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2009 Jaka średnica węża jest w tym układzie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=YoGi=- Opublikowano 26 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2009 Jaka średnica węża jest w tym układzie ?Tygon 13/19 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba84_2005 Opublikowano 27 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2009 Łukaszu i jak tam boje z OC? Zapowiadałeś, że coś pokręcisz a tu lipton przez duże L :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-GIZIU- Opublikowano 30 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2009 (edytowane) Sebastianie mam obecnie ważniejsze sprawy na głowie niż cyferki w CPU-Z ;) Edytowane 30 Września 2009 przez -GIZIU- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba84_2005 Opublikowano 30 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2009 Jak zwykle zawsze coś :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-GIZIU- Opublikowano 30 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2009 (edytowane) Zrozum że PC to jedno z moich wielu zainteresowań a po 8h spędzonych przy laptopie w pracy wolę gdzieś wyjść z narzeczoną i znajomymi niż siedzieć przed kompem. Mój komp to nie całe moje życie ;) Edytowane 30 Września 2009 przez -GIZIU- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...