MPKING Opublikowano 27 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2008 Witajcie, moze was zainteresuje nowy SilverPower .... dostal max. punktow za cisze w Mod-Planet.com http://www.mod-planet.com/silver-power-sp-ss500,1194.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MPKING Opublikowano 13 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2008 a tutaj jego mniejszy brat ..pod wzgledem ciszy rowniez max. punktow http://www.pimpmycomp.net/index.php?id=art81 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
omgwtf Opublikowano 13 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2008 Ja bym do wyników ciszy podchodził z dystansem, ocenianie "na ucho" bywa mylne... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MPKING Opublikowano 14 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2008 z tego co wiem SilverPowery z Serii KingKong pochadza z fabryki Seasonic i budowane sa na podzespolach S12II Serii. A co do Seasonicow i ciszy to raczej kazdy wie ze sa jedne z najcichszych na rynku Ja bym do wyników ciszy podchodził z dystansem, ocenianie "na ucho" bywa mylne... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuebk Opublikowano 16 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2008 AFAIR to Corsairy VX tez sa robione na podstawie Seasonicow a cichymi to ich nazwac nie mozna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 18 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2008 Tylko wersja 450W jest produkcji SS :) pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MPKING Opublikowano 18 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2008 z tego co ja wiem to 450 robi CWT a SS robi 530 i 620 Tylko wersja 450W jest produkcji SS :) pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 18 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2008 To mało wiesz :wink: Po pierwsze nie ma wersji 530 :wink: Po drugie seria VX to modele 450W (by SS) i 550W ( by CWT) :) pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuebk Opublikowano 18 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2008 To mało wiesz :wink: Po pierwsze nie ma wersji 530 :wink: Po drugie seria VX to modele 450W (by SS) i 550W ( by CWT) :) pzdr Moglbys bardziej rozwinac skrot SS? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 18 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2008 Seasonic - nazwa producenta tych zasilaczy. Corsair daje tylko swoją nalepkę i opakowanie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bARtOMi Opublikowano 18 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2008 (edytowane) Moglbys bardziej rozwinac skrot SS?no jak to co... ?Schutzstaffel ;] ewentualnie SeaSonic PS. ale to wszystko nie zmienia faktu że wnętrze tego SilverPowera zdradza fabrykę SS... Edytowane 18 Listopada 2008 przez bARtOMi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
omgwtf Opublikowano 21 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2008 (edytowane) z tego co wiem SilverPowery z Serii KingKong pochadza z fabryki Seasonic i budowane sa na podzespolach S12II Serii. A co do Seasonicow i ciszy to raczej kazdy wie ze sa jedne z najcichszych na rynkuZgoda, ale to nie znaczy, że inne zasilacze z ich taśmy dla innych producentów również muszą być ciche. Po drugie seria VX to modele 450W (by SS) i 550W ( by CWT)Zgadza się, polityka Corsair'a jest dość dziwna, bo Corsair VX450 robi Seasonic, VX550 CWT, HX520 i HX620 Seasonic, TX750 CWT a TX650 znów Seasonic :blink: Edytowane 21 Listopada 2008 przez omgwtf Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 22 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2008 HXy nie są robione przez Seasonica... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
omgwtf Opublikowano 22 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2008 (edytowane) A przez kogo niby? HX to Seasonic S12 trochę zmieniony. Tak, wiem, trochę to zagmatwane, można się zgubić, Yogi :) Foty wnętrza: Corsair HX http://www.silentpcreview.com/article692-page3.html Seasonic S12 http://www.silentpcreview.com/article247-page3.html Różnica w radiatorach i oczywiście odpinanych kablach i pewnie jakieś inne kosmetyczne zmiany, których bez obejrzenia z bliska nie określę. Edytowane 22 Listopada 2008 przez omgwtf Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...