Drusek Opublikowano 27 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2008 (edytowane) Otóż zakupiłem już HD4850 więc zamierzam podkręcić procka e6300 tak do ok 2,6 około żeby nie spowalniał karty. Z tego co pamiętam to Scythe Infinity był dobry ale może dziś opłaca się kupić coś innego? Tak max 80zł myśle na to wydać (najlepiej z przesyłką :) ) Paste już kupiłem: MX-2 Dodam jeszcze że upgrade procka zrobię może za pół roku - rok, pewnie na 8x000 lub quada jakiegoś, których nie planuje podkręcać więcej niż +20% i chciałbym żeby to chłodzenie też na przyszłość starczyło. Jak ktoś mógłby jeszcze mi powiedzieć czego mogę się spodziewać przy usuwaniu starej boxowej pasty z e6300 która grzeje się już 2 lata to byłbym wdzięczny :) Edytowane 27 Października 2008 przez Drusek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
$kubi Opublikowano 27 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2008 Najlepiej Infinity / Mugen / Ninja za te pieniądze... ewentualnie ultime 90 jak nową ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 27 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2008 Nie ma juz promocji na Ultra120A + wentylator? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sobota Opublikowano 27 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2008 (edytowane) Możesz spróbować pentagram karakorum. Duży, radiator, heatpipe, duży wolno obrotowy wentylator na pewno starczy i będzie ciche. Edytowane 27 Października 2008 przez Sobota Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drusek Opublikowano 27 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2008 Możesz spróbować pentagram karakorum. Duży, radiator, heatpipe, duży wolno obrotowy wentylator na pewno starczy i będzie ciche. http://www.allegro.pl/item467009753_pentag...lcu_wys24h.html W sumie 88zł jeszcze mógłbym wydać... A Ultra120A widze za 110zl ale bez wentylatora, trochu drogo by wyszedl A i co sadzicie jeszcze o takim czyms: http://www.allegro.pl/item462118726_auras_..._am2_gw_fv.html ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sobota Opublikowano 27 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2008 (edytowane) Może być gorsze od pentagrama ponieważ rurki są z alu a w pentagramie z miedzi, pentagram ma b.dużo przydatnych dodatków poczytaj na jego temat recenzje. A to 88zł to razem z przesyłkom? Tu masz porównanie cen Edytowane 27 Października 2008 przez Sobota Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wako Opublikowano 28 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2008 Może być gorsze od pentagrama ponieważ rurki są z alu a w pentagramie z miedzi, pentagram ma b.dużo przydatnych dodatków poczytaj na jego temat recenzje. A to 88zł to razem z przesyłkom? Tu masz porównanie cen alu?? one są miedziane, niklowane... 4 miedziane rurki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
John M. Kane Opublikowano 11 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2008 Podepnę się pod temat bo podobieństw kilka. E6400 z boxowym chłodzeniem. Chciałbym kupić coś efektywnego i przede wszystkim cichego. Już nie bawię się w kręcenie, więc wydajność spada na dalszy plan. Priorytet to cisza. Co byście zaproponowali? To co powyżej czy coś innego może, cichszego? Dawno już straciłem kontakt z nowinkami i nie jestem na bieżąco z chłodzeniem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 11 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2008 Ninja ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
John M. Kane Opublikowano 11 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2008 (edytowane) Na szybko jakieś testy przejrzałem i widzę, że Thermalright Ultra 120 eXtreme jest niezły oraz Noctua NH-U12P, pytanie czy mi to się zmieści. :P Ninja w tych testach źle nie wypadł, ale ciut gorzej jednak (chociaż pewnie cenowo lepiej wypadnie, jeszcze nie sprawdzałem). PS. jakichś ograniczeń cenowych za bardzo nie mam. Tzn. w granicy rozsądku, ale tak 200,- za kompletną (no, prawie bo zostanie mi zasilacz i prykające dyski) ciszę to dać mogę. ;) PPS. a teraz rozumiem skąd ta Ninja - passive? No nie pomyślałem o tym. Może trochę rozwinę to co teraz mam. Wg everesta: Normal_______Temp [°C] Case__________34 CPUCore_______43 @1900rpm Stress (Prime)___Temp [°C] Case_____________47 CPU______________55 @2300rpm Temp mnie aż tak bardzo nie interesuje jak hałas. Ma go nie być. Edytowane 11 Grudnia 2008 przez John M. Kane Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 11 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2008 Jesli do 200 to TRUE odpada ze wzgledu na brak wentylatora w komplecie [; I cokolwiek wybierzesz bedzie cichsze od boxa i wydajniejsze ;] Jesli obawiasz sie o to czy wejdzie z malenstw na Twoim miejscu najpierw rozgladalbym sie za Ultima90i. A Ninja nawet nie pasywnie. Bo to jest sztuka dla sztuki i sam testowalem HR-01 Plus bez wentylatora. Ciagnal stabilnie na 3GHz i def v. Ninja zapewne mialaby nizsze tempy ale takie rozwiazanie wymaga jednak dobrej wentylacji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
John M. Kane Opublikowano 11 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2008 Ja to mam jednak chyba sklerozę - zapomniałem dodać, że chcę jak najłatwiejszy montaż. Ostatnio jak montowałem tego boxowego to szlag mnie prawie trafił. Jedna ta śrubko-sprężynka się spaczyła (używaka kupiłem) i nie mogłem przez dobre 20 min tego zapiąć. Już myślałem, że EVGA pójdzie w .... bo już tak się uginała. Ma być klik, klik i koniec ;-) No, chyba, że to bardzo utrudnia znowu wybór. Pierwszy lepszy test Ultimy90 i widzę w minusach wzmiankę o problematycznym montażu... :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlun Opublikowano 15 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2008 Ten Auras podobno wypada lepiej od Pentagrama. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nick126 Opublikowano 25 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2008 A o jakim aurusie piszesz? Wave? Ja też się przymierzam do wymiany boxowego chłodzenia, chcę to zrobić najmniejszym kosztem. Co w tym wypadku polecacie? ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
choody92 Opublikowano 25 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2008 Właśnie się zastanawiam nad Karakorum a Wave'em. Co wybrać?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...