Ocean Opublikowano 27 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2008 Witam Mialy byc inne konfiguracje kompow, ale w rezultacie bedzie takie (ponizej), zatem ktory z tych zasilaczy bedzie lepiej sprawowal sie z danym konfigiem? Komp 1 AMD X2 4000+, mobo jakis Gigabyte, HDD500GB, 2-3GB RAM, Grafa 8800GT Komp 2 E2160, mobo na P31, HDD250GB, 2GB RAM Grafa 8600GT Oba kompy delikatnie podkrecone. Zasilacz 1 Tagan TG380-U01 Zasilacz 2 Chieftec HPC-420-302 DF Ktory zasilacz do ktorego zestawu bedzie lepiej sie sprawdzal? Niby szef ma o 40W wiecej, ale to chyba starsza konstrukcja niz Tagan, zatem? THX za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qrchak Opublikowano 27 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2008 Przy takich konf. nie ma to znaczenia, nawet za dobre te zasilacze :wink: Ja mam zasilacz Chiefteca i jestem zadowolony. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ocean Opublikowano 27 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2008 Dobra tylko ty masz 560W, to "skromna roznica", a pierwszy komp bedzie mial 8800GT wiec w W wystarczy, ale chodzi o obciazenie odpowiednich lini, czy tak styknie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 27 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2008 Zdecydowanie tam gdzie jest GF8800GT, daj zasilacz tagan. Pod gf8600 możesz dać chiefteca. Może na chieftecu działałby gf8800gt, pociłby się jednak równo przy tym. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 28 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2008 Dobra tylko ty masz 560W, to "skromna roznica", a pierwszy komp bedzie mial 8800GT wiec w W wystarczy, ale chodzi o obciazenie odpowiednich lini, czy tak styknie?Skromna różnica? Może w watach :wink: Kolega Qrchak ma szefa dużo młodszego niż zasiłki autora tematu, więc jest przystosowana do "dojenia" linii +12V :) Autor tematu jest w takiej sytuacji, że ma dwa w miarę nowoczesne kompy, a zasiłki już do najmłodszych nie należą. To znaczy, że są kompletnie nie przystosowane do zasilania nowoczesnych konfiguracji. Czy pociągną? Pewnie dadzą radę chociaż na jakieś o/c bym nie liczył. Zestaw na AMD jest bardziej pazerny, więc władowałbym tam Tagana :) Chociaż jak już napisałem stąpasz po cienkim lodzie, więc nie przeginaj tylko myśl intensywnie nad czymś świeższym :D pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...