andrew777 Opublikowano 27 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2008 Chciałem koledze podkręcić procka na tej płycie ale gdy dam htt powyżej 120 komputer się nie włacza a wiec chcialem zmienic mnzonik z 15 na większy. Mam do wyboru mnożnik od 4 albo 5 do 23 ale gdy zmienię na inny niż 15 to komputer się włączy ale mnożnik nadal jest 15 a gdy wejdę do biosu mnożnik niby jest zmieniony. Czy moge w jakis sposób ustawić mnożnik na inny niż 15?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rosolini Opublikowano 27 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2008 andrew777 napisał(a): Chciałem koledze podkręcić procka na tej płycie ale gdy dam htt powyżej 120 komputer się nie włacza a wiec chcialem zmienic mnzonik z 15 na większy. Mam do wyboru mnożnik od 4 albo 5 do 23 ale gdy zmienię na inny niż 15 to komputer się włączy ale mnożnik nadal jest 15 a gdy wejdę do biosu mnożnik niby jest zmieniony. Czy moge w jakis sposób ustawić mnożnik na inny niż 15??Podaj dokładne oznaczenia procka. Nie htt, tylko fsb! Ten proc ma domyślne fsb 133 i mnożnik 11. I na takich ustawieniach powinien bez problemu wystartować. Skoro udało Ci się ustawić mnożnik na 15, to znaczy że trafiła się sztuka z odblokowanym - dla podniesienia wydajności lepiej jest dać niższy mnożnik i wyższe fsb. Tyle, że na tej płycie, to z OC raczej nie poszalejesz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 28 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2008 Ale innego mnozika niż 15 nie mogę dać. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rosolini Opublikowano 28 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2008 Podaj wszystkie oznaczenia, które są na procu, bo inaczej nie dojdziemy tu do ładu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...