Skocz do zawartości
andrew777

Athlon Xp 1700+ I Ep-8k9a7i

Rekomendowane odpowiedzi

Chciałem koledze podkręcić procka na tej płycie ale gdy dam htt powyżej 120 komputer się nie włacza a wiec chcialem zmienic mnzonik z 15 na większy. Mam do wyboru mnożnik od 4 albo 5 do 23 ale gdy zmienię na inny niż 15 to komputer się włączy ale mnożnik nadal jest 15 a gdy wejdę do biosu mnożnik niby jest zmieniony. Czy moge w jakis sposób ustawić mnożnik na inny niż 15??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

andrew777 napisał(a):

Chciałem koledze podkręcić procka na tej płycie ale gdy dam htt powyżej 120 komputer się nie włacza a wiec chcialem zmienic mnzonik z 15 na większy. Mam do wyboru mnożnik od 4 albo 5 do 23 ale gdy zmienię na inny niż 15 to komputer się włączy ale mnożnik nadal jest 15 a gdy wejdę do biosu mnożnik niby jest zmieniony. Czy moge w jakis sposób ustawić mnożnik na inny niż 15??

Podaj dokładne oznaczenia procka.

Nie htt, tylko fsb! Ten proc ma domyślne fsb 133 i mnożnik 11. I na takich ustawieniach powinien bez problemu wystartować. Skoro udało Ci się ustawić mnożnik na 15, to znaczy że trafiła się sztuka z odblokowanym - dla podniesienia wydajności lepiej jest dać niższy mnożnik i wyższe fsb. Tyle, że na tej płycie, to z OC raczej nie poszalejesz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...