Skocz do zawartości
Avalon

czy pamieci GEIL sa warte kupna czy moze CORSAIR albo KINGS

Rekomendowane odpowiedzi

kupilem pamieci Geil mam mieszane uczucia czy to dobra firma ,pakowane sa po 2 sztuki i podobno sprogramowane tak ze chodza lepiej czy to prawda mam plyte abit NF7. jak poznac ktura to wersja plyty podobno po kolorze,mam czerwona

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kupilem pamieci Geil mam mieszane uczucia czy to dobra firma ,pakowane sa po 2 sztuki i podobno sprogramowane tak ze chodza lepiej czy to prawda mam plyte abit NF7. jak poznac ktura to wersja plyty podobno po kolorze,mam czerwona

Ciesz się że nie kupiłeś Kingstonów na kościach Kingstona - wielokrotne wypowiedzi, poza kilkoma wyjątkami, sprawdzają się - to nie kości do overclockingu. Poza tym EPOX 8RDA+ nie lubi ich w parze - o ile na jednej włożonej kości można uzyskać fsb 166 na niezbyt agresywnych timingach, to w parze - obojętnie czy w Dualu czy bez - idą max fsb 155 synchro :( . Pociesza tylko to że na 3-2-2-2.0. Ciut wyżej Prime95 się wywala. Chyba że to kwestia MOBO.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale od tanich geili-value chyba lepsze juz sa TwinMOSy...

Tylko ze to nie wersja value. Jezeli kupil "pakowane po dwa" to jest to ta lepsza wersja. jezeli plyta ma czerwony kolor PCB to jest to prawdopodobnie rev 1.2 Spoko plyta do podkrecania. Krec ile sie da i zdaj nam sprawozdanie.

Pozdro

Dexter

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bierz Kingston HyperX DDR370 8) Chodzą spoko STABILNIE na 228Mhz 6-2-2-2 !!! 8)

dodam swoje trzy grosze hyper X udał sie kingstonowi, ja posiadam 333 i śmigają na Agresive cl2 5,2,2,2 na 216(433MHz) :D

za tą kase warte polecenia, więcej nie próbowałem ale myśle że twój wynik jest w moim zasięgu :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dodam swoje trzy grosze hyper X udał sie kingstonowi, ja posiadam 333 i śmigają na Agresive cl2 5,2,2,2 na 216(433MHz) :D

za tą kase warte polecenia, więcej nie próbowałem ale myśle że twój wynik jest w moim zasięgu :twisted:

Niezla sciema, slyszalem kilka opinii na temat HX pc2700 i zadna z nich nie byla zbyt pochlebna. Jezeli prawda jest to co piszesz to chodzilyby lepiej niz HX pc3000, ktore ma moj kumpel i ktore testowalem u siebie, a w to juz napewno nie uwierze:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niezla sciema, slyszalem kilka opinii na temat HX pc2700 i zadna z nich nie byla zbyt pochlebna. Jezeli prawda jest to co piszesz to chodzilyby lepiej niz HX pc3000, ktore ma moj kumpel i ktore testowalem u siebie, a w to juz napewno nie uwierze:)
i byłyby lepsze od HX PC3500 - one mają timingi 8-3-3 CL2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziekuje za pomoc !!! .Mam jeszcze jedno pytanie jaki byscie polecili pamieci gdyrz moge je wymienic.

a co chcesz wymieniac skoro nawet nie powiedziałes co masz

jesli to nie sa geil value( a chyba nie , bo value nie są tak pakowane) to po kij chcesz wymieniac???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...