Skocz do zawartości
michuuu92

Co Myślicie O Nim...

Rekomendowane odpowiedzi

a więc jutro zamawiam kompa po południu i znalazłem tego kompa.

i czy nie ma w nim nic co go spowolni nie pozwoli mu pokazac skrzydeł ;)

komp ;)

prosze o szybką odpowiedź ;)

na kompa mam 3,500zł z przesyłką ;)

nie chce składac bo ceny ida za szybko w góre i za duzo zachodu z tym ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://forum.purepc.pl/kupic-f59/Zestawy-K...8r-t247005.html

Porownaj sobie zestaw sugerowany za 3,5 do tego co Ty znalazles...

nie no sorry ale Moderator i nie zauważył ze tam sa ceny stare a teraz wszystko poszło w góre taka propozycja zajżeć tam i zaktualizować ceny ;)

pozatym chce gotowy komputer.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oprócz mobasa, pamięci i dysku - spoko.

dysk bede miał jeszcze ze starego kompa 160GB na sata2

mobo raczej nie bedzie OC proc ale tez nie az tak znowu sporo 4GHZ nie bede z tego wyciagał ^^

a ramy hmm 4GB nie musza byc az takie szybkie bo póki co i tak gry tego nie wykorzystają a w przyszłosci sie zobaczy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ceny poszly tak w gore ze padlo na wzrok i ludzie chca kupowac zestawy na dupnych plytach glownych, ze zintegrowanymi dzwiekowkami w obudowie ktora razem z zasilaczem kosztuje mniej niz moj 3letni smoczek goly? Litosci.

Nawet w 3k masz wydajniejszy zestawik wiec postaraj sie zlozyc co ma rece i nogi a nie sam kadlubek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ceny poszly tak w gore ze padlo na wzrok i ludzie chca kupowac zestawy na dupnych plytach glownych, ze zintegrowanymi dzwiekowkami w obudowie ktora razem z zasilaczem kosztuje mniej niz moj 3letni smoczek goly? Litosci.

Nawet w 3k masz wydajniejszy zestawik wiec postaraj sie zlozyc co ma rece i nogi a nie sam kadlubek.

hmm nie jestem audiofilem a karte dzwiękową mam Sound blaster wiec mi styknie, obudowa poprostu ma byc i tak będzie rozkręcona, hmm a jaki komp w tej cenie z taka grafa znajdę?? jakoą ludzie nie narzekają na asusy p5q zasilacz OCZ ramy tej firmy sa jakoś uznawane i popularne. niestety ceny na rynku sa takie ze nie kuppi niczego lepszego za tą cene a jak kupi to pokaz mi gotowy zestaw za 3,5tys z przesyłka allegro sklep obojetnie gdzie chcetnie kupie zestaw z super płytą główna super zasilaczem, i na reszcie super firmowych cześci za ta kase bede wdzięczny ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No jesli sie ograniczasz do gotowych z allegro to sobie daruje dalsze wypowiedzi w tym watku.

zawsze moge przesłac im konfiguracje. ale p5q-se od p5q r ózni sie brakiem cross fire co i tak mi sie na nic nie zda bo chce nvidia ;/

teraz mam kompa na asrocku i chodzi juz 3 lata i jakoś działa nie treci stabilności ani nic z tych rzeczy zasilacz mam feela i też jakos chodzi dobrze i cicho, ramy mam good ram i nic im nie jest ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zawsze moge przesłac im konfiguracje. ale p5q-se od p5q r ózni sie brakiem cross fire co i tak mi sie na nic nie zda bo chce nvidia ;/

teraz mam kompa na asrocku i chodzi juz 3 lata i jakoś działa nie treci stabilności ani nic z tych rzeczy zasilacz mam feela i też jakos chodzi dobrze i cicho, ramy mam good ram i nic im nie jest ;)

ASUS P5K SE a nie P5Q...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zamiast Geforca 280GTX lepiej by było gdyby dali Radeona 4870 X2 Palit. Cena praktycznie ta sama, a wydajność większa. A co do cichości zasilacza słychać różne opinie. I dysk lepszy by mógł by być na przykład Segate Barracuda 7200.11 ST31000340AS, szybszy od niego jest tylko velociraptor.

Edytowane przez Sobota

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ASUS P5K SE a nie P5Q...

sorry pomyliło mi się ale miałem na myśli p5k ;)

poprostu chce żeby ten komputer chodził na takim secie.

nie chce żeby była super płyta gł bo po co skotro jesli z tym sobie poradze nie bede podkrecł poza prockiem niczego. on poprostu ma stac i działać raz na jakis czas chce pograc sobie w gre na wysokich detalach a pozatym to gg i do tego ma służyć wiec dlatego chce dobrą grafe ;)

co do ATI patrzyłem na ceny to Ati teraz podrożało tam grafa kosztuje 1400zł a Ati kosztuje jakies 1800zł wiec róznica jest. a w wydajnosci nie jest az taka kolosalna.

i jednak wielu producentow gier stawia na nvidia moze z czasem to ulegnie zmiane ale poki co jest stawiane na nvidia ;)

Edytowane przez michuuu92

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja wiem gdzie ty tych cen szukasz od tego są porównywarki cen np: ceneo. Przynajmniej nie dawno chodziła tak karta po tyle samo co 280GTX. a jk dolar szaleje...

no własnie wszystko przez to że dolar szaleje i złotówka spada i to że bardziej sie to udziela ATI niz n-vidia ja patrze na allegro na ceny i z tego co widziałem to ATI teraz jest po 2 tys około 1900-1800 a nvidia 1400-1500

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Złożyłem coś takiego. Myślę, że lepsze niż ten zestaw z allegro. Niestety nie mieli ramu A-DATA 2x2gb 1066MHz. Niech się ktoś wypowie :)

no ok ale to musi byc ścisle ponizej 3,5tyś zł i za pobraniem ;) a set ok i fakt lepszy niz ten na allegro ale za sama przesyłke 120zł żal ;/

no ja popatrzyłem na ESC i złożyłem to:

Procesor:Intel Core 2 Duo E8400 /3.0GHz, 6MB, 1333MHz, BOX 630 zł

Płyta główna:MSI P45 NEO3-FR /intel P45 349 zł

Pamięć RAM:A-Data 4GB (2x2GB) PC800 CL4 Extreme Edition 220 zł

Dysk twardy:Seagate 400GB 7200rpm 16MB cache SATAII Barracuda 7200.10 199 zł

Karta graficzna:Gainward GeForce GTX 280 1024MB DDR3 /512bit/ HDTV 2xDVI 1399 zł

Nagrywarka DVD:LG GH22LS30 SATA SecurDisc LightScribe (black) 99 zł

Obudowa: Asus TA-D51 (black/silver) 99 zł

Zasilacz:BeQuiet StraightPower E5 550W 299 zł

Suma: 3294zł

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciężko jest tak coś złożyć w jednym sklepie, żeby miało to ręce i nogi. Ceny GTX280 mają duże rozbieżności między 1350, a 1700zł i tu jest największy problem.

no ESC.pl jest za 1399 ;) wiec raczej jedna z tańszych i referat wiec w sumie firme mozna olać z jakiej jest chyba że komuś nalepka nie pasi ^^

i cena jest ok ;) na lepszy monitorek bedzie ;)a co myślicie o mobo tej MSI tak jakoś wziałem nie wiem na czuja intuicja :P ale szczerze to na mobo sie nie znam ;) wiec tutaj doradzcie ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w ESC właśnie złożyłem taki zestaw jak powyżej to wyszło 3700zł z gtx280 gainwardem za 1399zł ;>

to cos chyba pomieszałes sprawdz jeszcze raz :P

chyba na ESC kupie i dołoże do ramu 1066mhz

i wyszło 3404zł ;)

a monitor jaki 20" za 500-600zł polecacie??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

3,5k taa tydzien temu bylo tyle

http://www.allegro.pl/item450404288_gracz_...tx_280_1gb.html

nie kupuj zestawu z allegro

kupuje taki set jaki podałem w ESC kupuje

zaraz zamawiam ;)

tylko nad obudową myśle

no to komputer zamówiony w takim secie jak wyżej ;)

obudowa jak bedzie za mała to brzeszczot i sie ją "dostosuje" xD

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi