Jormungandr Opublikowano 27 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2008 Witam, mam kilka pytań odnośnie tego kompa Miałby być przeznaczony do gier, multimediów i może do prostego nagrywania i obrabiania muzyki. Co o nim myślicie jeśli chodzi o stosunek cena/jakość? Szczególnie porównując z cenami w innych sklepach? A może ktoś z Was kupował już u tego sprzedawcy i może wyrazić swoją opinię na jego temat? Będę wdzięczny za wszelkie rady i opinie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sobota Opublikowano 27 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2008 Zasilacz do wymiany. Procek słaby, nie wiem czy nie za słaby do karty, lepiej by było gdyby dali intela Core 2 Duo. Alton o tym samym taktowaniu przegrywa z Core 2 Duo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 27 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2008 (edytowane) Tak jak poprzednik powiedział zasilacz do wymiany . Ten X2 nie będzie hamował karty . Karta ok , ale jak byś mógł to wymień na 9600GSO 768 MB . W sumie gdyby zjechać cenowo z ram i hdd ( dysk 320 GB zamiast 500 GB ) to można by było kupić E5200 z 2 GB ramu i 9600GSO 768 MB w tej cenie . Do tego dobry zasilacz . Edytowane 27 Października 2008 przez reyden Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jormungandr Opublikowano 27 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2008 Jeśli chodzi o zasilacz, to rozumiem, że jest do wymiany, bo firma jakaś podła. A moc wystarczy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 27 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2008 Sprzęt który podałeś pociągnie markowe 350 W . Ten zasilacz Takeme pewno nie ma w 100% 400 W mocy , niestety nie widzę tabliczki znamionowej ,ale wątpię aby z napięć i podanych tam obciążeń wyszło 400 W , do tego sprawność , 70% to max. co wg. mnie ma . Czyli w praktyce mamy 280 lub mniej W dostępne . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neho Opublikowano 27 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2008 Kolejny uparty...nie kupujcie zestawów z Allegro. Zasilacze to noname a grafiki przeważnie to kastraty. Kup lepiej w ESC.pl albo agito albo morele. Złożą ci z wybranych części i gotowego wyślą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jormungandr Opublikowano 28 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2008 Kolejny uparty...nie kupujcie zestawów z Allegro. Zasilacze to noname a grafiki przeważnie to kastraty. Kup lepiej w ESC.pl albo agito albo morele. Złożą ci z wybranych części i gotowego wyślą. Złożyć mogę sobie sam, to nie jest problem. Ale z tego co obczajałem, ten zestaw jest po prostu tańszy niż w innych sklepach. Druga sprawa dotyczy miejsca zakupu. Wolę, żeby to było w Warszawie w razie gdybym zgłaszał jakąś naprawę gwarancyjną. Po prostu wolę zanieść im niesprawną część, zamiast wysyłać gdzieś do innego miasta i czekać nie wiadomo ile na odpowiedź i ewentualną wymianę. Innymi słowy, z tego co badałem ten zestaw z allegro jest najtańszy w Warszawie;] Chociaż jeszcze obadam jak sprawa wygląda w tym sklepie morele, bo nie sprawdzałem. W każdym razie dzięki za radę;] A, jeszcze jedno. O co chodzi, że karty graficzne to "kastraty"? ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Goru Opublikowano 28 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2008 Czyli, że okrojna wersja. Za ta sama cene można mieć 2x wydajniejszy komputer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jormungandr Opublikowano 28 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2008 Czyli, że okrojna wersja. Za ta sama cene można mieć 2x wydajniejszy komputer 2x wydajniejszy, tzn. jakie konkretnie sprzęty? i gdzie możnaby to kupić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...