Skocz do zawartości
Jormungandr

Komp

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

mam kilka pytań odnośnie tego kompa

Miałby być przeznaczony do gier, multimediów i może do prostego nagrywania i obrabiania muzyki.

Co o nim myślicie jeśli chodzi o stosunek cena/jakość? Szczególnie porównując z cenami w innych sklepach?

A może ktoś z Was kupował już u tego sprzedawcy i może wyrazić swoją opinię na jego temat?

Będę wdzięczny za wszelkie rady i opinie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak jak poprzednik powiedział zasilacz do wymiany .

Ten X2 nie będzie hamował karty .

Karta ok , ale jak byś mógł to wymień na 9600GSO 768 MB .

W sumie gdyby zjechać cenowo z ram i hdd ( dysk 320 GB zamiast 500 GB ) to można by było kupić E5200 z 2 GB ramu i 9600GSO 768 MB w tej cenie .

Do tego dobry zasilacz .

Edytowane przez reyden

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprzęt który podałeś pociągnie markowe 350 W .

Ten zasilacz Takeme pewno nie ma w 100% 400 W mocy , niestety nie widzę tabliczki znamionowej ,ale wątpię aby z napięć i podanych tam obciążeń wyszło 400 W , do tego sprawność , 70% to max. co wg. mnie ma .

Czyli w praktyce mamy 280 lub mniej W dostępne .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolejny uparty...nie kupujcie zestawów z Allegro. Zasilacze to noname a grafiki przeważnie to kastraty. Kup lepiej w ESC.pl albo agito albo morele. Złożą ci z wybranych części i gotowego wyślą.

Złożyć mogę sobie sam, to nie jest problem. Ale z tego co obczajałem, ten zestaw jest po prostu tańszy niż w innych sklepach. Druga sprawa dotyczy miejsca zakupu. Wolę, żeby to było w Warszawie w razie gdybym zgłaszał jakąś naprawę gwarancyjną. Po prostu wolę zanieść im niesprawną część, zamiast wysyłać gdzieś do innego miasta i czekać nie wiadomo ile na odpowiedź i ewentualną wymianę. Innymi słowy, z tego co badałem ten zestaw z allegro jest najtańszy w Warszawie;] Chociaż jeszcze obadam jak sprawa wygląda w tym sklepie morele, bo nie sprawdzałem. W każdym razie dzięki za radę;]

A, jeszcze jedno. O co chodzi, że karty graficzne to "kastraty"? ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi