dixidi Opublikowano 27 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2008 Kilka dni temu zakupiłem sobie zestawik na płycie Gigabyte AMD780 i prockiem 4450X2 do pracy filmów itp, do gier mam konsolke wiec dla mnie w sam raz i wraz za moim przykładem podążył mój kumpel który tez cos takiego chce sobie złożyc tylko jest jeden problem nie chce on AMD, jest przyzwyczajony do Intela i jemu ufa i nieprzetłumaczysz i tak dyskutujemy na ten temat ale nic konkretnego nie możemy wymyślec, komp ma służyć do pracy (office, troche zabawy z lightromem, filmy no i download 24/7). Poniższy zestaw wydaje sie nam rozsądny" Core 2 Duo 7200 Gigabyte G33 radek 4650 2 * GB a-data samsung f1 640 Wybraliśmy radka 4650 to według tego serwisu bez obciążenia czyli np. podczas downloadu zużywa jakieś śmieszne ilości prądu. Proszę o opinie w sprawie tego kompa czy bedzie on optymalnie wykorzystywał wszytskie sowje komponenty, niedawno czytałem podobny wątek na purepc o zestawiku do potocznego biura na intelu ale wygląda na to ze zakładający wątek zdecydował sie na AMD. Jesłi chodzi o przedział cenowy to w sumie nie ma ale wszytsko w granicach rozsądku, ma to byc stabilne i mało W pobierać, wkońcu trzeba o środowisko zadbać troche. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
q8ic Opublikowano 27 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2008 Samsungi sie popsuły odkąd zaczęli ładować do nich stare mniejsze talerze - odsyłam do tematu o F1. Pewniejszy będzie WD aaks. Ten Lightrom nie lubi przypadkiem więcej ramu (nie wiem - pytam ;p ) ? Nie zapomnij o zasilaczu np. mc 350. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sobota Opublikowano 27 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2008 Co do dysku to w zależności ile kasy ma twój kumpel bo całkiem dobry dysk to Segate Barracuda 7200.11 ST31000340AS. A tak ogólnie to dobrze. Tylko jaki zasilacz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 27 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2008 Starczy Modecom MC-350 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
traktor Opublikowano 27 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2008 Moim zdaniem Mac jest lepszy od PC jeżeli chodzi tylko o obróbkę grafiki ( hardkorowe projekty ), ale tak naprawdę jest potwór który przewyższa obydwie platformy pod każdym względem... Ta bestia to: Mac PC 999.999 MonsteR ( RX 400 ZW - sx 21 ) Potrafi wyrenderować obraz 3d trwający kilka godzin w przeciągu 2,5 sekundy. Coś niesamowitego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sobota Opublikowano 27 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2008 Starczy Modecom MC-350Nie chodzi o moc ale o wahania napięć ale i częste błędy projektowe zasilaczy. Napięcia tych zasilaczy są często odchylone poza normę ATX. I dlatego nie należy do kompa wkładać taniej tandety. Na zasilaczu się nie oszczędza można co najwyżej straćić spalając kompa lub go uszkadzając. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dixidi Opublikowano 28 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2008 widze że dyskusja zeszła na inny tor, proszę o ocene zestawu i pomoc w doborze komponentów, co do zasilacza to owszem zgadzam się nie warto na nim oszczedzac ale zasilacz juz mamy jest to Enermax Pro82 385 bodajże także myśle ze spokojnie starczy a co do napięc wytwarzanych przez niego to zastrzerzeń mieć niemożna, co do dysków to może rzeczywiście przesiądziemy sie na seagate bo skoro opinie o Samsungach sa niezbyt pochlebne ostatnimi czasy to może warto choć o barracudzie tez czesto nie najlepiej piszą:/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sobota Opublikowano 28 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2008 Procek wystarczająco dobry. Dysk jakiej pojemności starczy? Tamten który podałem ma 1TB nie za duży? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...