getrych123 Opublikowano 27 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2008 mam neo 512 i modem sagem fast800. sciagam cos utorrentem i szybkosc jest ok 1-10kB/s. W tescie portów zobaczyłem że są poblokowane. Jak je odblokować? czy to cos pomoze przy utorrencie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfgz Opublikowano 27 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2008 (edytowane) Jedyna rzecz jak przychodzi mi na myśl to dodanie portu na którym pracuje uT do wyjątków firewalla, o ile używasz takowego (a tak mi się właśnie zdaje). Edytowane 27 Października 2008 przez Dj_AnT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HanSolo Opublikowano 28 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2008 Jak uruchomisz stronkę, która sprawdza czy port utorrent jest otwarty, powinien znajdować się link (jeżeli masz zablokowany port), który przeniesie Cię na stronkę, na której pisze jak go odblokować. Najpierw trzeba ustawić statyczny adres ip kompa (w ustawieniach połączenia internetowego, w protokole tcp ip musisz zamiast automatycznego uzyskiwania ip, wpisać ręcznie ip, bramke, dns, itp), następnie w routerze czy w firewallu musisz podać port i ip kompa. Wszystko dokładnie opisane jest na tej stronce, której link znajdziesz podczas sprawdzania portu. A tak wogóle to masz sam modem i firewall na kompie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 28 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2008 Zawsze wydawalo mi sie ze porty nasluchowe maja sie tak do predkosci sciagania jak spoilery w "potworach" 1.4... Nawet jak juz odblokujesz to i tak predkosc sciagania zalezy od liczby seedow - sprawdz sobie przy obrazie ubuntu - http://ubuntu.pl/iso/HH-8.04.1.1PL.torrent Jak zostaja same pijawki z 30% sciagnietych danych to nie przeskoczysz wyzej az ktoras nie bedzie miec 31 [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...