pierdlik Opublikowano 28 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2008 Mam komputer co działa jako serwer 24/7. Dzisiaj z rana włączam monitor a tutaj pisze mi nowe aktualizacje zainstalowane i widać ze system świeżo po restarcie. Przecież miałem wyłączoną całkiem funkcje aktualizacje Automatyczne i dałem na "Wyłącz Aktualizacje automatycznie". Czy wam też przydarzyła się taka rzecz że system sam się zaktualizował i uruchomił ponownie pomimo wybrania funkcji wyłączenia aktualizacji automatycznych. :blink: Jestem tym zbulwersowany :angry: że system się sam zaktualizował pomimo za wyłączenia aktualizacji i jeszcze do tego zrestartował co przerwał prace serwera i poniosło ze sobą utarte pewnych danych :angry:. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 28 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2008 Są takie aktualizacje, które wymagają natychmiastowego restartu i potrafią same zrestartować kompa.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pierdlik Opublikowano 29 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2008 Są takie aktualizacje, które wymagają natychmiastowego restartu i potrafią same zrestartować kompa.. Ok wiem o tym ale czemu się wogule zainstalowały jak wyłączyłem auto aktualizacje całkiem. I mnie to wnerwia że pomimo wyłączenia aktualizacji całkiem same się instalują :angry: Czyli jednym słowem mówiąc Microsoft sam ingeruje w aktualizacje systemu bez zgody użytkownika. :angry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 29 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2008 Może to były jakieś ekstra krytyczne dla wszystkich bez wyjątku? A sprawdziłes czy dalej miałes je wyłączone po tym restarcie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 29 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2008 wylacz w uslugach start--> uruchom--> services.msc-->aktualizacje automatyczne typ uruchomienia wylaczony Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pierdlik Opublikowano 29 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2008 (edytowane) Może to były jakieś ekstra krytyczne dla wszystkich bez wyjątku? A sprawdziłes czy dalej miałes je wyłączone po tym restarcie? Tak miałem nadal wyłączone ale przy zegarze miałem informacje ze aktualizacja została zainstalowana po tym jak komputer się sam zrestartował bez mojej zgody. Wnerwia mnie taka polityka Microsoftu że pomimo tego że jak nie chce żadnych uaktualnień one się same instaluj bez mojej zgody. wylacz w uslugach start--> uruchom--> services.msc-->aktualizacje automatyczne typ uruchomienia wylaczony W usługach także miałem wyłączone auto aktualizacje i pomimo tego zrobiło mi jednak aktualizacje systemu :blink: Ps Jedynym sposobem na to jest chyba odpięcie wtyczki od internetu żeby się nie mogły pobrać aktualizacje Edytowane 29 Października 2008 przez pierdlik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saleen Opublikowano 29 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2008 (edytowane) Nie napiszę nic sczególnie konstruktywnego... ale to jest chyba niezgodne z prawem? Zeby producent ingerował w prywatny komputer uzytkownika, jeśli on nie wyraża na to zgody? Edytowane 29 Października 2008 przez saleen Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 29 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2008 Równoczesnie nie musiał byc to wcale MS tylko cos innego wykorzystującego dziury w systemie. Kto stawia serwery na XP i to jeszcze na nieaktualnej wersji.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pierdlik Opublikowano 29 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2008 Aktualizacja mnie nawet tak nie wnerwiała tylko wnerwił mnie restart systemu który nastąpił po zainstalowaniu aktualizacji :angry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...