Skocz do zawartości
Kriss345

Tani Skladak

Rekomendowane odpowiedzi

SIEMKA

Mam maly problem mam stary sprzęt i chciałbym za niewielką kwotę skręcić coś nowego, żeby był procek minimum 3GHZ jakiś intel pentium 4 albo inny .Mój bieżący sprzęt to Asus a7v133-c AMD Athlon XP Barton 2500+ GeForce FX 5500 256mb 128 768 SDR ram ATX 300W FEEL

Może doradzicie jakiś niedrogi zestawik taki od 350-400zl bardzo był bym wdzięczny.

Edytowane przez lolek123

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O Pentium 4 zapomnij , bo przesiadka z Bartona byłaby kompletnym nieporozumieniem.

Proc - jeśli jednordzeniowy to LE-1300

- jeśli dwu to X2 2300+ Sempron

Płyta - tutaj niech bardziej znający doradzą

RAM - 1/2 GB DDR2 PC800 , mogą być Goodramy

Grafika...hmm też zdaje się na innych

Zasiłka no Modecom MC-350ATX

Budę rozumiem, że masz?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O Pentium 4 zapomnij , bo przesiadka z Bartona byłaby kompletnym nieporozumieniem.

Proc - jeśli jednordzeniowy to LE-1300

- jeśli dwu to X2 2300+ Sempron

Płyta - tutaj niech bardziej znający doradzą

RAM - 1/2 GB DDR2 PC800 , mogą być Goodramy

Grafika...hmm też zdaje się na innych

Zasiłka no Modecom MC-350ATX

Budę rozumiem, że masz?

Kumpel informatyk mi powiedzial ze lepsze sa P4 wiec zostane przy nim

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sempron LE-1300 ma przybliżoną wydajność do A64 3200+, a ten skolei zbije P4 po głowie. Poza tym P4 się grzeją, a te sempy mają pobór tylko 45W.

Neho jak byś mógł napiisz do mnie na gg

a Semprony maja mniejsza czestotliwosc taktowania

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie zawsze wyzszy zegar = lepsza wydajność ;). Kumpel miał Celerona na 2,6Ghz i jakoś nie bardzo był szybszy od mojego Semprona 2600 (1,86 Ghz). Podobna sytuacja A64 2,6Ghz niszczy takie P4 z zegarem grubo ponad 3k Mhz, do tego ma nizszy pobór prądu i na pewno mniej się grzeje :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie zawsze wyzszy zegar = lepsza wydajność ;). Kumpel miał Celerona na 2,6Ghz i jakoś nie bardzo był szybszy od mojego Semprona 2600 (1,86 Ghz). Podobna sytuacja A64 2,6Ghz niszczy takie P4 z zegarem grubo ponad 3k Mhz, do tego ma nizszy pobór prądu i na pewno mniej się grzeje :)

No teraz sobie przypomnialem kumpel ma wlasnie jakiegos semprona 3000+ i jego rzeczywiste taktowanie jest prawie takie same jak moje cos 1.7Ghz i on gra nawet w takie gry jak assasin's creed a u mnie to nawet nie ruszy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No teraz sobie przypomnialem kumpel ma wlasnie jakiegos semprona 3000+ i jego rzeczywiste taktowanie jest prawie takie same jak moje cos 1.7Ghz i on gra nawet w takie gry jak assasin's creed a u mnie to nawet nie ruszy

Tobie przez fx5500 nie ruszy

zasilacz http://allegro.pl/item464751241_delta_350w...ss_wroclaw.html 55zł

7600gs ddr2/7300gt ddr3 ~ 70zł

1gb ramu najtańszy ddr2 ~ 40zł

procek http://allegro.pl/item470086088_athlon_x2_...m_brisbane.html 120zł

płytka na am2 ~ 115zł

=400zł

Edytowane przez przemekbydgoszcz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi