Skocz do zawartości
Malik

Wc By Malik

Rekomendowane odpowiedzi

a probowales rozlozyc i spryskac lozysko wd40?

Jutro sprobuje to zrobic.

Się krecić ? :lol2:

A tak serio miałem podobny przypadek z moim jednym chiefteckiem ;/ (taka sztuka się trafiła)

Przestaje halasowac :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...Niestety potwierdza sie opinia o nich - po jakims czasie zaczynaja szumiec. Jeden z nich wlasnie u mnie zaczal miec te objawy. Dziwek jest troche wkurzajacy wieczorem gdyz go dokladnie slychac.

Teraz mnie zaniepokoiłeś właśnie chciałem składać zamówienie na te Xigmateki ;/ Teraz sie zastanawiam nad Noiseblocker XL2 i feserem blue ;/ Hmmmm

Daj znać czy te WD40 coś pomogło ;/ Oby... Chciałem te Xigmateki i feser orange ;/

P.S. WC pierwsza klasa, dla mnie bomba. Dobór klocków, kolorystyka coś pięknego. Na twoim WC będę się wzorował.

Edytowane przez MatroX13

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Świetnie wyszło, jedno z lepszych WC jakie widziałem. Ciekawy pomysł z szybkośrubkami, niby nic a dobrze dopełnia całość ;)

Chłodnice ta na podłodze jest na jakiś dystansach czy normalnie leży?

Jest przykrecona do spodu obudowy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest przykrecona do spodu obudowy.

Jak dla mnie MIODZIO! Dosłownie i w przenośni.

Sam w swoim układziku zamierzam obok chłodnicy z tyłu zastosować rozwiązanie z drugą chłodnicą na spodzie obudowy.

Pytania do Autora:

Jaką przestrzeń zostawiłeś u siebie pod chłodnicą?

Mógłbyś wrzucić do galerii jakieś zdjęcia ujmujące zastosowane rozwiązanie, sposób wykończenia, dystanse na spodzie obudowy - ale przy normalnym, "białym" świetle?

Tak dla Ludu i Potomności...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak dla mnie MIODZIO! Dosłownie i w przenośni.

Sam w swoim układziku zamierzam obok chłodnicy z tyłu zastosować rozwiązanie z drugą chłodnicą na spodzie obudowy.

Pytania do Autora:

Jaką przestrzeń zostawiłeś u siebie pod chłodnicą?

Mógłbyś wrzucić do galerii jakieś zdjęcia ujmujące zastosowane rozwiązanie, sposób wykończenia, dystanse na spodzie obudowy - ale przy normalnym, "białym" świetle?

Tak dla Ludu i Potomności...

Jak bede rozbieral uklad to porobie zdjecia. Mowiac w skrocie, miedzy chlodnica a dnem obudowy jest dana mata ( taka jaka stosuje sie w podkladkach pod myszke ).

Ktory to Ek rez? 150 czy 250? bo zastanwiam sie nad 250 do mojego WCetka ale boje sie ze bedzie za dlugi =]

Dokladnie jak powiedzial rafwlkp - 250 :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak bede rozbieral uklad to porobie zdjecia. Mowiac w skrocie, miedzy chlodnica a dnem obudowy jest dana mata ( taka jaka stosuje sie w podkladkach pod myszke ).

Super, zdjęcia mi też się bardzo przydadzą, bo zakładając u siebie WC podłoga to jedyne możliwe miejsce na umieszczenie chłodnicy, ale nie bardzo wiem jakby się do tego wtedy zabrać ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jutro sprobuje to zrobic.

Przestaje halasowac :)

Nie chciałbym Cię martwić, ale z opinii mechaników wiem, że WD40 daję krótkotrwałą "ulgę", przy okazji niszczy smar zwłaszcza w łożyskach kulkowych no i bywa stosowany jako odrdzewiacz, a to już mówi samo za siebie :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie chciałbym Cię martwić, ale z opinii mechaników wiem, że WD40 daję krótkotrwałą "ulgę", przy okazji niszczy smar zwłaszcza w łożyskach kulkowych no i bywa stosowany jako odrdzewiacz, a to już mówi samo za siebie :rolleyes:

hmm... No dobra, to skoro krotkotrwala ulga mozna nazwac prace wentylatorka w moim lapie od ponad roku, po przesmarowaniu WD40, wiec chyba sie oplaca. Tam jest raczej lozysko slizgowe niz kulkowe, przynajmniej tak mi sie wydaje, ale oczywiscie moge sie mylic. No ale skoro on juz zaczal szumiec, to znaczy ze ten smar albo jest do niczego, albo juz sie zrobil do niczego, wiec tylko same plusy ze stosowania WD40. No chyba ze Malik nie przeczyscil najpierw lozyska, tylko spryskal odrazu :D ale jeszcze nie stosowalem WD40 jako odrdzewiacza... Edytowane przez -=YoGi=-

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja też chętnie łyknąłbym w większej rozdzielczości(1680x1050) te zdjęcie i ustawiłbym sobie na tapetke ;)

Nie wiem czy to jest najnowsza rewzija twojego WC jeśli tak to mam kilka pytań:

http://picasaweb.google.pl/plonka.lukasz/B...239776762941858

1. Co to za węże? chyba tygon jesli tak to jakiej średnicy?

2. Co to za wentylator? BTF Led?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...