Malik Opublikowano 7 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2009 Aha, a ty sam ten mod zrobiłeś, czy to jest coś znanego? Dzięki za poradę, ale nawet ta migająca dioda, może i by pasowała, ponieważ na mobasie (z resztą Driver też to ma), logo Asusa jest podświetlane na mogająco takimi małymi diodami niebieskimi, których nie można na stałe zapalic, więc bloczek by nawet dobrze pasował. Co do bloczka do twojej karty, to myślę że chrom by dobrze pasował, ponieważ już będą niklowane bloczki, i buda jest srebrna, więc wszystko w tych samych kolorach. A ten chrom, to po prostu poniklowałeś tak? Bo chyba nie malowałeś farbą chrome vanadium raczej :) Mod podswietlenia znajdziesz na stronie producenta tj. enzotech. Backplate byl chromowany metoda elektrolityczna, ladnie bedzie wygladal. Zadna malowanie pseudo-chromem nie wchodzilo w rachube. Tak jak powiedzialem wczesniej, bedziemy mogli zobaczyc jak sie prezentuje black kontra silver na "zywo". Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D0BR0 Opublikowano 7 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2009 (edytowane) Aha, też słyzsałem o tej metodzie na lekcii chemii :P No to czekamy (jak zwykle) na zdjęcia. Chrom może bardzo dobrze wyjść. A tak własciwie, to z tym backplatem, to są te same śruby używane co bez backplate'u? Bo zastanawiam się czy kupic GTX285 z backpłytą od EVGi czy nie, boję sie że może zawadzać.... Edytowane 7 Lipca 2009 przez D0BR0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 7 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2009 Aha, też słyzsałem o tej metodzie na lekcii chemii :P No to czekamy (jak zwykle) na zdjęcia. Chrom może bardzo dobrze wyjść. A tak własciwie, to z tym backplatem, to są te same śruby używane co bez backplate'u? Bo zastanawiam się czy kupic GTX285 z backpłytą od EVGi czy nie, boję sie że może zawadzać.... Tak, do montazu backplate uzywasz srub ktore dostales z blokiem... z tego co pamietam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D0BR0 Opublikowano 7 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2009 (edytowane) No dobra, ale myślisz że ta backplate będzie przeszkadzałą blokowi? Sorki za ten OT :oops: Edytowane 7 Lipca 2009 przez D0BR0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 7 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2009 Wiesz co sadze ze moze byc problem... mam gdzies fotke z przykreconym backplate'em to pokaze Ci ja jak wroce z pracy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D0BR0 Opublikowano 7 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2009 (edytowane) Bo na mojej dawnej GTX260 (i Ty też na twojej 280), pamięci również są z tyłu, więc była taka płytka, ale która również na boki trochę zachodziła (na brzeg). Tutaj nie jest tak więc może i przejdzie... No nie wiem, czekam na fotkę ;) Edytowane 7 Lipca 2009 przez D0BR0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajeto75 Opublikowano 7 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2009 docelowo planuje blok na k. graficzna od Bitspowera.coś już wiesz <_< Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 7 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2009 Dobro znalazlem tak fotke: Ajeto: tzn. ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D0BR0 Opublikowano 7 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2009 Dobra dzięki za fotke. Z oryginalnym ładnie wzgląda, ale nie wiem czy ten nie będzie problemem. Potem jeszcze fakt że tą co teraz mam, nie ma tego backplate'a, więc będzie głupio. Chyba zrobię sobie customowe wycięte laserem i jakąś grawerę. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 7 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2009 (edytowane) Chyba zrobię sobie customowe wycięte laserem i jakąś grawerę. ... tak bedzie najlepiej ;) PS. Dobro jak dostaniesz bloki od Koolance to obejrzyj je dobrze...zebys nie mial takiego giftu: Fotki bloku od Koolance ;) Edytowane 7 Lipca 2009 przez Malik Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajeto75 Opublikowano 7 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2009 Ajeto: tzn. ?coś Ci Vincent sugerował <_< Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 7 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2009 coś Ci Vincent sugerował <_< Nic mi nie sugerowal, poprostu robi sie blok i jak bedzie gotowy to wysylka. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajeto75 Opublikowano 7 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2009 Nic mi nie sugerowal, poprostu robi sie blok i jak bedzie gotowy to wysylka.jakieś szczegóły :rolleyes: co gdzie kiedy ile kontakty adresy kołnierzyk konto :lol2: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 7 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2009 jakieś szczegóły :rolleyes: co gdzie kiedy ile kontakty adresy kołnierzyk konto :lol2: B-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 7 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2009 pajonk ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 7 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2009 komar :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba84_2005 Opublikowano 7 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2009 (edytowane) A nie.... bo komarzyca :lol: Edytowane 7 Lipca 2009 przez seba84_2005 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 7 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2009 To jest pelna egoztyka ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D0BR0 Opublikowano 7 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2009 O rany. :blink: Przyniklowany! Ale gdzie on jest na tym zdjęciu? Wewnątrz bloku? I tak można go jakoś zeszlifować nie? :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 8 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2009 Komplet backplate'ow ... wyciety: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D0BR0 Opublikowano 8 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2009 (edytowane) Ładne! Ale może byś tak zrobił kolorowe zdjęcie, to by można zobaczyć prawdziwy kolor tego ;) Edytowane 8 Lipca 2009 przez D0BR0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba84_2005 Opublikowano 8 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2009 Ładne! Ale może byś tak zrobił kolorowe zdjęcie, to by można zobaczyćprawdziwy kolor tego ;) Wydrukuj fotkę tą od Malika na której są backplat'y. Wytnij środki backplatów z fotki tak żeby zostały zarysy kształtów. Idź do kuchni i znajdź jakieś urządzenie np: Kuchnia lub lodówka wykonana ze stali nierdzewnej szczotkowanej. Podchodzisz do lodówki (uprzednio zdejmujesz wszelkiego rodzaju często spotykane naklejki na lodówkach, gdyż może to przekłamać realny wygląd backplat'ów) przykładasz tak przygotowany szablon i masz prawdziwy kolor w jakim zostały wykonane :gitarzysta: :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 8 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2009 A gdybys mial problem z instrukcja od seby ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D0BR0 Opublikowano 8 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2009 Haha dzięki :lol2: Niestety nic nie mam z nierdzewki, wszystko białe. A te backplate'y, nie ma problemu że na coś będą naciskały? Na jakieś komponenty z tyłu mobasy n.p.. Też myślałem o tym na moje bloki mobasowe, ale nie wiem czy to dobry pomysł :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 8 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2009 Dobro... ale backplate to nie tylko sama blacha ;) Bedzie jeszcze pianka 2mm ktora bedzie izolowala. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba84_2005 Opublikowano 8 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2009 Haha dzięki :lol2: Niestety nic nie mam z nierdzewki, wszystko białe. A te backplate'y, nie ma problemu że na coś będą naciskały? Na jakieś komponenty z tyłu mobasy n.p.. Też myślałem o tym na moje bloki mobasowe, ale nie wiem czy to dobry pomysł :) Kurna a podkładka z pianki 2-3mm to co na darmo się ja zakłada? :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajeto75 Opublikowano 8 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2009 Kurna a podkładka z pianki 2-3mm to co na darmo się ja zakłada? :lol:zbędny gadżet ... lepsze fajerwerki będą :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D0BR0 Opublikowano 8 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2009 No to w takim razie w pożo. ;) A taką piankę gdzie dostajesz? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 8 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2009 zbędny gadżet ... lepsze fajerwerki będą :lol: No nie wiem Ajet. Z tego wszystkiego to backplate jest najsensowniejszy. No to w takim razie w pożo. ;) A taką piankę gdzie dostajesz? W sklepie ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajeto75 Opublikowano 8 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2009 No nie wiem Ajet. Z tego wszystkiego to backplate jest najsensowniejszy.miałem na myśli piankę ... sorry za nieścisłość :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...