Skocz do zawartości
Malik

Wc By Malik

Rekomendowane odpowiedzi

W natłoku post'ów do Malika, mój post został pominięty z pytaniem ;) Wiec próbujemy drugi raz :P

Ja mam takie pytanie do @Malika, z jakiej firmy będzie ta tuba? Feser(10/16),Masterkleer(11.2/15.9) czy może jeszcze inna?

Docelowo Masterkleer plus primochill

Poki co test HK ;)

Dołączona grafika

Edytowane przez Malik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Docelowo Masterkleer plus primochill

Poki co test HK ;)

Dzięki za odp.

Jakie masz temp na HK? Jakieś porównanie Luna vs HK? Jeśli chłodziłeś i7 Luna to fajnie jak byś dał porównanie temp na obu blokach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki za odp.

Jakie masz temp na HK? Jakieś porównanie Luna vs HK? Jeśli chłodziłeś i7 Luna to fajnie jak byś dał porównanie temp na obu blokach.

Na szybko moge Ci powiedziec ze jest lepszy ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na niemieckich stronach i w niemieckich testach wychwalają go niesamowicie :)

na XS jest obszerny test (jak znajdę linka to dodam) gdzie ma przeszło ponad czy blisko dwa stopnie mniej niż drugie miejsce :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak czytałem że ta Luna to wcale nie taka dobra :P (oprócz designu który jest superowy) to osiągnięcia nie są warte 300PLN

Nie do konca sie zgodze z Toba Dobro, luna jest dobrym blokiem - trzeba wziac jedynie poprawke ze pierwsza rewizja byla zaprojektowana pod socket 775 i procki z nia zwiazane. I na tej platformie byla lepsza nawet od GTZ. Natomiast pozniej Enzotech wypuscil poprawiona Lune ktora miala juz poprawiki zwiazane z i7. Zeby wysunac dokladne wnioski czy jest gorsza/lepsza niz testowany HK - trzeba by bylo miec ta wersje "odswiezona" luny.

Moje skromne porownanie tych dwoch blokow nie jest miarodajne do oceny. Jedynie jest informacja ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aha to są dwie wersje tego bloczku...

No ale faktycznie jeśli miałeś tą "starą" wersję, to na mocno podkręcony procek warto było zmienić. ;)

Do 24/7 każdy dobry blok wyrobi do testów tym bardziej ~2C w tą czy w tą robi dla Ciebie różnicę? :wink:

Edytowane przez seba84_2005

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do 24/7 każdy dobry blok wyrobi do testów tym bardziej ~2C w tą czy w tą robi dla Ciebie różnicę? :wink:

No na 24/7 to nie ma różnicy wiadomo, ale nie wiadomo co Malik innego robi, jakieś aplikacje któro mocno zżerają moc procka lub coś w tym stylu...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tego co mi Łukasz pisał konwertowanie rentgena zęba pacjenta do rozdzielczości 7xxx x 3xxx rozgrzewa cepa do około 68*C przy 4.4GHz tyle że to trwa dosyć długo i procek tak pracuje około 3h. Myślę, że to wystarczająca temp na obojętnie jakim bloku :wink:

Edytowane przez seba84_2005

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Haha :lol:

No nie no ale 4.4 to i tak duzo, wiec jeszcze na maxa zaladowany. Tzn nie wiem w jakim procencie pracuje jak robi to zdjecie, ale 68 przy takim takcie... :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...