Malik Opublikowano 11 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2009 (edytowane) W natłoku post'ów do Malika, mój post został pominięty z pytaniem ;) Wiec próbujemy drugi raz :P Ja mam takie pytanie do @Malika, z jakiej firmy będzie ta tuba? Feser(10/16),Masterkleer(11.2/15.9) czy może jeszcze inna? Docelowo Masterkleer plus primochill Poki co test HK ;) Edytowane 11 Lipca 2009 przez Malik Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D0BR0 Opublikowano 11 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2009 Ale mało bloczków :P Ładny kolor węża ;) Ale mimo że te wentyle na pamięci są całkiem ładne, to nie wiem czy jednak nie są zabardzo olopiaste... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guderian Opublikowano 11 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2009 Malik a mi się podoba, klasyczna elegancja, nie rezygnuj z niej proszę tak odrazu:) pozdro z śląska cieszyńskiego;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 11 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2009 Ze skrajności w skrajność... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MatroX13 Opublikowano 11 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2009 Docelowo Masterkleer plus primochill Poki co test HK ;) Dzięki za odp. Jakie masz temp na HK? Jakieś porównanie Luna vs HK? Jeśli chłodziłeś i7 Luna to fajnie jak byś dał porównanie temp na obu blokach. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 11 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2009 Dzięki za odp. Jakie masz temp na HK? Jakieś porównanie Luna vs HK? Jeśli chłodziłeś i7 Luna to fajnie jak byś dał porównanie temp na obu blokach. Na szybko moge Ci powiedziec ze jest lepszy ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheDriver Opublikowano 11 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2009 Na niemieckich stronach i w niemieckich testach wychwalają go niesamowicie :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D0BR0 Opublikowano 11 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2009 Tak czytałem że ta Luna to wcale nie taka dobra :P (oprócz designu który jest superowy) to osiągnięcia nie są warte 300PLN Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panzar Opublikowano 12 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2009 Na niemieckich stronach i w niemieckich testach wychwalają go niesamowicie :)na XS jest obszerny test (jak znajdę linka to dodam) gdzie ma przeszło ponad czy blisko dwa stopnie mniej niż drugie miejsce :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 12 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2009 Tak czytałem że ta Luna to wcale nie taka dobra :P (oprócz designu który jest superowy) to osiągnięcia nie są warte 300PLN Nie do konca sie zgodze z Toba Dobro, luna jest dobrym blokiem - trzeba wziac jedynie poprawke ze pierwsza rewizja byla zaprojektowana pod socket 775 i procki z nia zwiazane. I na tej platformie byla lepsza nawet od GTZ. Natomiast pozniej Enzotech wypuscil poprawiona Lune ktora miala juz poprawiki zwiazane z i7. Zeby wysunac dokladne wnioski czy jest gorsza/lepsza niz testowany HK - trzeba by bylo miec ta wersje "odswiezona" luny. Moje skromne porownanie tych dwoch blokow nie jest miarodajne do oceny. Jedynie jest informacja ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KamilGrzbiecik Opublikowano 12 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2009 Poki co test HK ;) Na zdjęciu to jest chyba HL LT Masz wersie lepszą HK czy LT? Bo czarny po bokach ten blok to wygląd mi na wersję LT Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
silvermax Opublikowano 12 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2009 na XS jest obszerny test (jak znajdę linka to dodam) gdzie ma przeszło ponad czy blisko dwa stopnie mniej niż drugie miejsce :)Tutaj masz ten test: http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=224976 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borys-Tech Opublikowano 12 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2009 2. Bitpower blocks + Watercool HK 3.0 LT for CPU Ma wersję LT. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D0BR0 Opublikowano 12 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2009 Aha to są dwie wersje tego bloczku... No ale faktycznie jeśli miałeś tą "starą" wersję, to na mocno podkręcony procek warto było zmienić. ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba84_2005 Opublikowano 12 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2009 (edytowane) Aha to są dwie wersje tego bloczku... No ale faktycznie jeśli miałeś tą "starą" wersję, to na mocno podkręcony procek warto było zmienić. ;) Do 24/7 każdy dobry blok wyrobi do testów tym bardziej ~2C w tą czy w tą robi dla Ciebie różnicę? :wink: Edytowane 12 Lipca 2009 przez seba84_2005 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregor666 Opublikowano 12 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2009 (edytowane) Ja bym tam widział razem z czerwonymi wężami Lune+czerwone diody w środku. Edytowane 12 Lipca 2009 przez gregor666 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 12 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2009 Ja bym tam widział razem z czerwonymi wężami Lune+czerwone diody w środku. No ale niestety juz jej nie bedzie ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kądziel Opublikowano 13 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2009 (edytowane) watercoole sa jednymi z wydajniejszych blokow dostepnych na i7 testy juz wkrotce wiadomo gdzie :) Edytowane 13 Lipca 2009 przez kądziel Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D0BR0 Opublikowano 13 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2009 Do 24/7 każdy dobry blok wyrobi do testów tym bardziej ~2C w tą czy w tą robi dla Ciebie różnicę? :wink:No na 24/7 to nie ma różnicy wiadomo, ale nie wiadomo co Malik innego robi, jakieś aplikacje któro mocno zżerają moc procka lub coś w tym stylu... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba84_2005 Opublikowano 13 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2009 (edytowane) Z tego co mi Łukasz pisał konwertowanie rentgena zęba pacjenta do rozdzielczości 7xxx x 3xxx rozgrzewa cepa do około 68*C przy 4.4GHz tyle że to trwa dosyć długo i procek tak pracuje około 3h. Myślę, że to wystarczająca temp na obojętnie jakim bloku :wink: Edytowane 13 Lipca 2009 przez seba84_2005 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D0BR0 Opublikowano 13 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2009 No to dobrze jak na 4.4GHz ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 13 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2009 No to dobrze jak na 4.4GHz ;) przy 4.6Ghz obrabiam tylko zdjecie seby :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D0BR0 Opublikowano 13 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2009 Haha :lol: No nie no ale 4.4 to i tak duzo, wiec jeszcze na maxa zaladowany. Tzn nie wiem w jakim procencie pracuje jak robi to zdjecie, ale 68 przy takim takcie... :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 14 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2009 W sobote ma dotrzec do mnie Supreme LT - wiec porownamy tez wydajnosc blokow :) Poki co LT 1:0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba84_2005 Opublikowano 14 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2009 Malik zmienił syge :gitarzysta2: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 14 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2009 Malik zmienił syge :gitarzysta2:A Tobie pociekło?? EOT Czekam na porównanie tych bloków. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba84_2005 Opublikowano 14 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2009 A Tobie pociekło?? Gorąco jest co najwyżej pot z czoła.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 15 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2009 Gorąco jest co najwyżej pot z czoła.... Moze pozyczyc Ci wentylkow na ochlode :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 15 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2009 (edytowane) Fajne wentylki :D edit: jeśli nie patrzeć na cenę ;) Edytowane 15 Lipca 2009 przez Greg_1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 15 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2009 Testy niestety jak wroce... poki co jeszcze jedna fotka: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...