Skocz do zawartości
Malik

Wc By Malik

Rekomendowane odpowiedzi

Malik: kosz na dyski jest nitowany w tej obudowie azali moze na srubki? A jakbys jeszcze mogl odpowiedziec na wczesniejszer moje pytanie dostyczace odleglosci pomiedzy dolna krawedzia wentylatorow 200mm a gorna krawedzia zamentowanej plyty glownej to juz w ogole bylaby rewelacja :)

Pozdrawiam

Smok

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Malik: kosz na dyski jest nitowany w tej obudowie azali moze na srubki? A jakbys jeszcze mogl odpowiedziec na wczesniejszer moje pytanie dostyczace odleglosci pomiedzy dolna krawedzia wentylatorow 200mm a gorna krawedzia zamentowanej plyty glownej to juz w ogole bylaby rewelacja :)

Pozdrawiam

Smok

Kosz na dyski jest umocowany przez 10 nitow. Natomiast na gorze jest 95mm miejsca. Dlatego np. chlodnica feser one plus wentylatory CM nie mieszcza sie. Chlodnica F1 z normalnymi 120 i zostaje jakies 3-5mm luzu.

Pierwsze przymiarki chlodnicy na front:

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Edytowane przez Malik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

- urlopu nie wezme dla modu - szkoda mi urlopu

- bok sie wycina, mocowani juz zrobione, maskownice w drodze

- buda nie bedzie malowana

- chlodnica idealnie siedzi na wentylu 230mm

- jezeli komus nie podoba obudwa nie ma sie czym martwic bo mi sie podoba i ja ja mam ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dzisiaj wzialem na warsztat nowe NB i musze powiedziec ze jestem lekko zdziwiony ... pozytywnie zdziwiony. Wentylatory sa w najmocniejszej specyfikacji tj. S3 czyli 1800 rpm i tutaj zdzwienie bo sa naprawde ciche !!! do 7V zachowuja ten poziom, powyzej tego napiecia juz mozna uslyszec prace wentylatora. Natomiast przy 12V ... wicher niesamowity.

Uwazam ze ten model jest wymarzonym wentylem na chlodnice, gdyz przy duzej wydajnosci zachwuje bardzo dobry poziom glosnosci.

Dalsze testy w trakcie ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mial i to nawet sporo :)

Wlasnie stad mam kilka sztuk u siebie

Na chlodnice jak na moj gust srednio sie one nadaja, co z tego ze ciche, jak to ledwo wieje, nawet przez TC czy tam TFC :(

Lepiej sie sprawdzaja chocby S-Flex 1200 badz Akasa Ultra Quiet Smokey Black, oczywiscie pod regulatorem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...