irnlng Opublikowano 10 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2003 No jest Vdd regulowane 1.6V, 1.8V i 2V :!: :!: TU Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 10 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2003 Ciekawe czy do 8RDA tez takie cudo bedzie.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irnlng Opublikowano 10 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2003 pewno zaraz wyjdzie. jakos czesciej dla + wychodza biosy chyba. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skolim Opublikowano 10 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2003 No to sie doczekaliśmy :) . Właśnie sobie przypomiałem czemu wybrałem epoxa :twisted: Sprawdzał już ktoś ten bios :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irnlng Opublikowano 10 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2003 ja testuje, jest narzie ok, ale nie krece za mocno (12.5x170) i nie bawilem sie vdd. upd 1: chyba temperatury podaje nizsze troche Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 10 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2003 ja testuje, jest narzie ok, ale nie krece za mocno (12.5x170) i nie bawilem sie vdd. upd 1: chyba temperatury podaje nizsze troche To pobaw sie troche i daj znac 3 to dziala... Byly info na zagranicznych forach, ze sa beta biosy z ta funkcja, ale pomimo wielu staran nie udalo sie zmusic plyty do zmiany napiecia na VDD Zainspirowany tymi biosami wysylalem tydzien temu maila do Support Center Epoxa i po godzinie dostalem info, ze nie bedzie mozna w 8RDA(+) w biosie zaimplementowac dzialajacego VDD Voltage Regulation ze wzgledu na design i uklady na PCB... Wprowadzone to ma byc dopiero w 8RDA3(+) i juz jest w 8RGA(+) Czekam na info z rezultatami... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irnlng Opublikowano 10 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2003 Czekam na info z rezultatami... kurde, chyba masz racje. dalem 2V i nic :( po jaka cholere to dali w biosie jesli i tak nie dziala? moze przy wyzszym fsb sie podniesie, ale nie bede teraz sprawdzal. u mnie 1.58V Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uff...AR Opublikowano 10 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2003 a u mnie nawet po wgraniu tego biosu, nie ma zadnej regulacji???!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 10 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2003 Czekam na info z rezultatami... kurde, chyba masz racje. dalem 2V i nic :( po jaka cholere to dali w biosie jesli i tak nie dziala? moze przy wyzszym fsb sie podniesie, ale nie bede teraz sprawdzal. u mnie 1.58V Dali to zeby poprobowac czy da sie to zrobic (to w koncu bios beta) - pewnie w nastepnym oficjalnym biosie nie bedzie tej opcji... Ja jednak na razie caly czas mam nadzieje cos z tego bedzie (podobnie jak z obsluga XP/Thoroughbred przez Abity KT7A v1.0-1.2 :arrow: niby nie bylo a jednak mialem na swoim oba takie procki) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Holman Opublikowano 10 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2003 co to za sciema hahahah jakos nic tu nie ma o reg vdd Model: EP-8RDA+ BIOS: 8RDA3402.BIN (A000) Fixed: 1) Support auto detect 200MHz CPU for rev 1.5 PCB 2) Fixed NVLAN MAC address and 1394 GUID erased after BIOS updated on C17/C18D universal BIOS. 3) Fixed motherboard resource conflict on legacy free system. 4) Fixed unreported memory fail for AK2001 device. 5) Fixed adapted SCSI array AAC-364 boot fail postcode 8B. lepiej sie panowie zastanowmy co znaczy ver 1.5 pcb :), czyzbysmy o czyms nie wiedzieli ;) wszystkie fora zagraniczne potwiordzaja ze vdd reg w tym biosie nie dziala...w takim razie po co to dawali?, ja sie chyba troche z nim wstrzymam jednak Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 10 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2003 Znalezione tu - w sekcji Epox nForce2: 4/3/03 - Well, it's finally here! A 4/02/03 corsair compatible 8RDA+ bios, straight from Epox! Grab it on the bios page or right here, but be warned that it is a beta version only. This is fresh off the press here, so your results may vary. Thanks to Evil Techie for providing this. Quite a few people have noticed that there is a hidden vdd adjustment in the last two beta 8RDA+ bios files, but it has been tested every possible way and proven to be useless. Wiec jednak gdzies takie cos bylo... Co z tego skoro to i tak nie dziala :cry: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irnlng Opublikowano 10 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2003 sciema. a bios jest na stronie www.epox.com , wiec to chyba nie jest beta. ftp://ftp.epox.com/motherboard/support/BI...OS/8RDA3402.exe Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Holman Opublikowano 10 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2003 to nie beta ale chyba im cos niw wyszlo, poczekajcie z flashem imho tym bardziej ze: "I found that this latest bios reduces my CPU and FSB overclock. I have to bump the CPU up from 1.83 to 1.90 to run at the same speed and I can't run Prime stable at 215. I flashed back to 3327 (beta" no ale to musi kazdy juz sam sprawdzic.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irnlng Opublikowano 10 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2003 narazie prime u mnie leci bez problemow 168x12,5 @1.525V i nic nie wskazuje na niestabilnosc. jest jak bylo. co wyzej nie wiem, nie chce mi sie krecic ostrzej teraz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Holman Opublikowano 10 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2003 spoko ale mi sie nie podoba ta akcja z tym nie dzialajcym vdd, po jaka cholere to zrobili w takim razie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 10 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2003 Wgralem tego biosa (oficjalnego) do swojej 8RDA i tez nie widze regulacji napiecia VDD :? Ale proc chodzi tak jak chodzil :arrow: teraz np 200x10,5 i 1,725Vcore Ta opcja z regulacja VDD byla podobno w poprzednich biosach (w wersji beta - pewnie przez kogos modyfikowana w tym kierunku), ale pomimo usilnych staran nikomu nie udalo sie jej zmienic skutecznie :cry: Moze kiedys komus sie to uda, ale do tego czasu to ja chyba bede robil VDD moda... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 11 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2003 Wygrzebalem tego maila ktorego do Support Center Epoxa wyslalem. Oto jego skrocona tresc (nie bede tu zasmiecal :wink: ) PYTANIE: Is it possible to include VDD voltage regulation in future bios releases for Epox 8RDA and/or 8RDA+ ? 8RGA(+) has such option - is it hardware issue, or simple bios update is enough? Are there any complications with it? ODPOWIEDZ: This VDD is on this moment only availeble for the 8RGA+, this mainboard haves a different voltage regulation on the PCB. So it is not posible to have this by a bios and also in the future not, the 8RDA3+ will have this option in the bios like the 8RGA+.When you mod. your mainboard you will lose your warranty, sorry. Kind regards, Epox Europe, Support team, Tom Versteeg support@epox.nl www.epox.nl ~~~~~~~~~~~~~~~~ Wiec chyba nic z tego nie bedzie... Jedno mnie jeszcze meczy - jakie zmiany ma ver 1.5 pcb :?: :idea: :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Holman Opublikowano 11 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2003 this mainboard haves a different voltage regulation on the PCB.buahahah no co za mistrz z tego goscia, a podobno angielski jest taki prosty ;) Wiec chyba nic z tego nie bedzie... Jedno mnie jeszcze meczy - jakie zmiany ma ver 1.5 pcb :?: :idea: :?: no coz taki lajf ze nic nie wiadomo na razie, poczekamy zobaczymy... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skolim Opublikowano 11 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2003 No i rozeszło się po kościach, a szkoda wielka :( . Ja na VDD moda nie mam ochoty, troche mi szkoda gwarancji. No ale ja i tak lubię Epoxa :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 11 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2003 No i rozeszło się po kościach, a szkoda wielka :( . Ja na VDD moda nie mam ochoty, troche mi szkoda gwarancji. No ale ja i tak lubię Epoxa :) Jak odpowiednio zrobisz to gwara zostanie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skolim Opublikowano 11 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2003 Wiem, że można to zrobić ładnie i potem wylutować wrazie czego, ale ja nie jestem z lutownicą za pan brat (jeszcze :twisted: ). A nikomu innemu mojej płytki ruszyć nie dam :). Zresztą narazie jestem zadowolony z wyników. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrucha Opublikowano 11 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2003 Wiem, że można to zrobić ładnie i potem wylutować wrazie czego, ale ja nie jestem z lutownicą za pan brat Ale do tego przecież lutownica konieczna nie jest nawet ... Pewnie znasz, ale dla przypomnienia http://8rda.com/page2_2.htm Do którzy już próbowali (bo właśnie się zabieram) - kontakt na haczykach jest wystarczająco dobry czy też może dla pewności podlewaliście trochę silikonem mocującym radiatorek? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skolim Opublikowano 11 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2003 Dzięki przegladałem stronkę ale na to nie wpadłem. Teraz to mi dałes do myślenia, bo raobota czysta :) Ale myslę, że poczekam z kombinowaniem aż pożyczę (bo na kupno to mnie już nie stać :( ) lepsze pamięci bo na tych moich to niewiele się da. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...