Skocz do zawartości
99kk

Jak Wymienić Karte Zintegrowaną

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, kupiłem kartę GeForce 9800GT PCI-E 2.0. CHciałbym tą kartę wymienić w kompie za swoją zintegrowaną. Oto moja płyta główna: http://www.asrock.com/mb/overview.asp?Model=K8NF6P-VSTA

No i mam pytanie jak ją wymienić, wiem że coś trzeba w biosie zrobić, pomorzecie? :D

PS. I czy wogóle ta karta wejdzie pod tą płytę ;x

Edytowane przez 99kk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W przypadku kart graficznych bios powinien się automatycznie przestawić na kartę w gnieździe pci-e ;]. Jeżeli tak nie będzie to pisz tu. Na pewno pomożemy

z mojego punktu widzenia procesor będzie ograniczał ta grafikę. nie obraż sie ale to jest jak by nie patrzeć dosyć przestarzała architektura. Polecał bym jakiegoś x1950 lub 7900gs z nowych to 8600gt

Edytowane przez capone

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wiem, ze bedzie hamował, ale narazie niestety tak musi byc. W niedalekiej przyszlosci zamierzam wymienic plyte, i dodac procka core 2duo ;] poprostu rozkladam etapami :D narazie grafa ;p

moze przy okazji ktoś mi powie, jaki zasilacz jest do takiej karty potrzebny?

Edytowane przez 99kk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

IMHO bezsensownie postapiles ale to Twoje pieniadze.

1) Przy obecnym zestawie odswiezony 8800gt bedzie ogromnie hamowany przez reszte komponentow.

2) HD4850 jest chyba wydajniejszy niz 9800gt

3) W momencie gdy bedziesz kupowac plyte, procesor i ram cena karty bedzie nizsza.

4) Pytasz sie jeszcze o zasilacz...

Zastanawiales sie troche dluzej niz chwile nad inwestowaniem w kompa? Bo najwyrazniej wyglada na to ze nie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi