Sens Opublikowano 29 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2008 Witam! Dzisiaj kupiłem sobie dodatkowy dysk twardy pod sata (drugi również jest sata). Zainstalowałem system na nowym dysku, następnie wchodze w moj komputer a tu partycje nowego dysku zamiast c,d,e,f są: i,j,k,l. Podczas gdy stary dysk ma c,d,e,f, dvd-rw ma g, cd-rw ma h, a czytnikowe dyski wymienne m,n,o,p. Czy jest możliwość ustawienia nazw partycji tak aby nowy dysk miał c,d,e,f, stary dyzk żeby miał g,h,i,j, napędy k,l, a czytniki reszte?? Jestem fanem porządku na dysku, a ta sytuacja znacznie od niego odbiega co doprowadza mnie do wściekłości. Próbowałem usunąć wszystkie partycje ze starego i utworzyć nowe o innych pojemnościach, oraz sformatowałem je- nic to nie dało. Odpalałem tylko na nowym hdd, tak samo nic nie dało... Będę wdzięczny za pomo ;). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Killer85 Opublikowano 29 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2008 No jest... Klilnij sobie lewym przyciskiem myszy na Mój Komputer,wybierz zarządzaj,potem zarządzanie dyskami i masz tam opcję:zmień literę i dysku i ścieżki... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sens Opublikowano 29 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2008 Kiedy chce zmienić naze partycji I - na której jest windows, wyskakuje komunikat, że system windows nie moze zmienic litery dysku woluminu systemowego lub rozruchowego. A na tym mi najbardziej zależy :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vasyndrom Opublikowano 29 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2008 no bo niestety nie moze i koniec kropka, jak instalowales system dales ciala bo nie zwrociles uwagi jak oznaczone sa twoje nowe partycje pozostaje jedynie od nowa jechac z instalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sens Opublikowano 29 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2008 W takim razie jutro ponownie zainstaluje.. Dziękuję za pomoc :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolek_Lodz Opublikowano 30 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2008 Proponuję przy pierwszej instalacji systemu odłączyć od płyty głównej drugi dysk (ten niesystemowy) i całą zabawę kontynuować na jednym dysku. Po instalacji dopiąć drugi dysk i potem ewentualnie bawić się w zamiany literek w nazwach napędów bowiem dopięty dysk będzie miał nazewnictwo kolejnych literek po pierwszym dysku i napędach optycznych. I należy pamiętać o ustawieniu w biosie odpowiedniego bootowania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sens Opublikowano 30 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2008 Już wszystko jest ok ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...