Wierzba25 Opublikowano 10 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2003 Witam wszystkich, mam mały problem. Kupiłem ostatnio wyżej wymienione podzespoły i oczywiście chce procka podkęcić. Ale oczywiście zawsze musi być jakiś problem... po prostu Athlon ma napięcie 1,47 a w BIOSie można je zwiększyć jedynie o 2,3% czyli do 1,5V. Czy jest jakiś sposób żeby go podkręcić?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GREDI Opublikowano 11 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2003 Hm... na takiej plycie to chyba tylko sie da zmienic FSB :( u mnie jest cos takiego ze jest do ustawienia tylko co 10 MHz (133 itp..) ale nie na 100% misial bym zlukac, mi udalo sie z 1600+ wykrecic go na 1900+ ale byl nie stabilny mam jakies ramy zwylke pewnie ramy siadaja.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 11 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2003 Jest metoda- ale inwazyjna- ustawienie napięcia na mostkach procesora. Wiąże się to z łączeniem/cięciem mostków L11. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 11 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2003 Mały apdejt: Jeżeli masz athlona DLT3C 1.5V to wystarczy połączyć środkowy mostek L11 aby otrzymać 1.6V. Bez cięcia. Równie łatwo ustawić 1.7V. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wierzba25 Opublikowano 11 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2003 To chyba wole sprzedać tą płytę główną i kupić lepszą :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kisio Opublikowano 11 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2003 polecam ecs l7s7a2 ;) ja mam w tej chwili 12,5*160 synchronicznie ;) wiem że to wynik raczej kiepski ale wiatraczek musze zmienić żeby móc napiecie podnieść bardziej.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raziel Opublikowano 14 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2003 Jest sposob ale dosc niebezpieczny:) musisz przeciasc odpowiednie mostki na procu, tomshardware kiedys to opisywal poszukaj, jak nie masz slabego serca to mozesz sprobowac:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 14 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2003 Jest sposob ale dosc niebezpieczny:) musisz przeciasc odpowiednie mostki na procu, tomshardware kiedys to opisywal poszukaj, jak nie masz slabego serca to mozesz sprobowac:) Jakbyś przeczytał uważnie posty powyżej, to wiedziałbyś, że nic nie trzeba ciąć- dla uzyskania def 1.6V wystarczy połączyć środkowy mostek L11, a dla 1.7V jeden niżej (lub wyżej, na prawo, na lewo- zależy jak patrzeć :D ). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...