Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Chciałbym zakupić do laptopa porządny, dobry głośnik bluetooth, ewentualnie zestaw max 2.1.

Po to, żeby wygodnie można było go używać, bez żadnych kabli. A samłośnik(i) podłączyć tylko do gniazdka z prądem i tyle. Bluetooth mam wbudowany w lapku, więc byłoby to bardzo wygodne.

Nie proponujcie mi małych zestawów dedykowanych Ipodom, telefonom komórkowym itp, bo znam je i nie o tego pokroju sprzęt mi chodzi.

Głośnik owy może być bynajmniej wielkości subwoofera, jestem domorosłym audiofilem, zależy mi na porządnej jakości :)

Udało mi się znaleźć coś takiego:

http://www.allegro.pl/item462125875_glosni...ooth_nokia.html

ale sam nie wiem, czy nie różni się ta yamaha od jakiś produktów "na baterie" od Nokii... W każdym razie szukam czegoś takiego :-)

Edytowane przez kalif

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jako ze ja takze jestem uzytkownikiem laptopa to strasznie spodobala mi sie opcja glosnikow na bluetooth :)

Wyczytalem ze te Kody BT-900 sa niemalze identyczne jak Sven Royal 1 - wiec moge sie spodziewac ze zagraja na przyzwoitym poziomie.

1. Czy ktos sie orientuje jak jest rozwiazane to przesylanie dzwieku bezprzewodowo - chodzi dokladnie o to czy wykorzystywana jest zintegrowana karta muzyczna w laptopie czy moze te glosniki maja jakas swoja karte muzyczna??

Duzo sie naczytalem na tym forum o dobrym zrodle dzwieku i zastanawiam sie czy faktycznie przesylanie dzwieku z lapka przez bluetooth sie sprawdzi...

2. Rozumiem ze kolumna aktywna musi jest podlaczona do sieci a co z druga kolumna - tez musi miec jakies zasilanie?? Jest polaczona z kolumna aktywna kablem czy przez bluetooth??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi