mozart Opublikowano 30 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2008 (edytowane) Mam w tej chwili pamięć 2x256MB ddr2 533Mhz Kingston Otóż moje pytanie: czy lepiej dokupić do tego 2x1GB ddr2 tez 533Mhz z Kingstona i mieć w sumie 2,5GB na 533? czy może kupić 2x1GB ddr2 800Mhz np. Patriot (te z timingami 4-4-4-12) i mieć tylko te 2GB ramu ale na 800 MHz (no a te 512 "wywalić") No bo naprawde nie wiem i prosze o radę, dodam że chodzi mi o lepszą wydajność w grach, na kompa składa się procek athlon x2 5200 i GF 8600GT (palit sonic plus), wszystko pod win XP Edytowane 30 Października 2008 przez mozart Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OCM4n14k Opublikowano 30 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2008 Bierz 2x1GB 800MHz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domban214 Opublikowano 30 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2008 z jednej strony wiecej pamieci pomiesci wiecej danych ale z drugiej szybsza pamiec bedzie mogla szybciej zapisywac i odczytywac te dane ja stawiam na 2x1 800mhz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 30 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2008 Najlepiej zakupić pamięć 2x1GB 800MHz, kupować wolniejszej nie warto. W benchmarkach napewno lepiej będzie na 2X1GB 800MHz ze względu na szybsze taktowanie pamięci. W normalnym użytkowaniu będzie bez odczuwalnej różnicy. Poza tym warto wiedzieć, że nie wszystkie konfiguracje radzą sobie z czterema modułami pamięci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzczYpior_n1 Opublikowano 5 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2008 Poza tym warto wiedzieć, że nie wszystkie konfiguracje radzą sobie z czterema modułami pamięci. No i warto wiedzieć że nie wszystkie płyty obecnie już obsłużą 533mhz, oczywiście mówię o przyszłości. Jak Cie kiedyś najdzie chęć na wymianę płyty to nie bedziesz musiał znów wymieniać kości... :wink: zdecydowanie bierz 800Mhz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 6 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2008 ja bym sprawdzil najpierw jak sie te 533 podkrecaja Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pussik Opublikowano 6 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2008 2x1GB 800MHz. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 6 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2008 Dwa fakty: 1. Chcialbym zaznaczyc, ze 4 kosci sa wydajniejsze od 2, przy tych samych opoznieniach i taktowaniu 2. 2x256MB 533mhz kingstona to raczej stare pamieci, moga byc na dobrych kosciach - kingston robil sporo KVR'ów np na Micronach D9 Dalej twierdzicie, zeby na oslep brac nowy ram a stary do smieci ;) ? Wiedza ogolna sie kłania :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...