Skocz do zawartości
Skolim

8RDA+ FSB 215 (DDR 430). Nie takie złe te SpecTeki ;)

Rekomendowane odpowiedzi

No jestem posytywnie zaskoczony:) Dziś pamiatki zostały troche przycisnięte i nie było źle:)

Moje pamieci to SpecTek DDR333 (6ns). Próbowałem dziś z nich coś wycisnąć. I poszly na:

1) 400 5, 2, 2, 2.5 2.7V

2) 420 6, 3, 3, 2.5 2,7V

3) 430 7, 3, 3, 2.5 2,7V

4) Wyzej nie chciały nie zaleznie od napięcia i timingów :(

5) Wiem że timingi nie są zabójcze, ale jak na "no-name" nie jest źle

Wystkie wyniki uzyskane na synchronicznym FSB. Na płytce bez VDD moda. I przy standardowym napięciu na NB. Na NB siedział BlueOrb na SB nie było nic.

W sumie wydaje mi się, że całkiem niezłe wyniki pod wzgledem FSB.

Jakie wam się udało wycisnąć max synchro (jakie pamięci i napięcia):?:

Zauwazyłem też, że mój Antoś nie lubi wysokich FSB :( . Na 170 szedł jako 2800+, na 200 juz tylko 2600+, na 215 2400+ :( . Czy u was tez tak jest :?:

Tu jest link do PC- mark (dla 210 FSB): http://service.futuremark.com/compare?pcm=1228076

Mam tez screeny z WCPU i Sandry ale nie ma ich gdzie podziac. Tak przy okazji, może wie ktoś dlaczego po instalacji nowych sterów nForce PC-mark pomija mi testy dysku :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam 2.00 i jak lookniesz do podpisu to tam jest mój dysk i nawet nieźle wypadł ;) . Przy instalacji oczywiście nie czytałem komunikatów :) i zainstalowałem IDE SW czy jakoś tak się to nazywało, a czytałem na forum ze z tym ludzie mieli problemy. Narazie nic pozatym się nie kaszani więc penie nie bede majstrował bo się doigram jeszcze :) .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skolim uwazaj zeby raptem nie przestaly ci dzialac. Bo i tak moze byc. Wprawdzie u mnie chodza na 410. Ale....

Nie no ramy nie chdzą na codzien na takich nastawach, chciałem poprostu sprawdzić czy moja płytka jest FSB 200 ready :) . No i jest :D . W sumie na codzien to jest tak FSB 175 bo więcej nie trzeba. Na słabych pamięciach nie było aż tak duzego ugólnego wzrostu wydajności (bo w testach pamięci to jednak był spory).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moje pamieci to SpecTek DDR333 (6ns). Próbowałem dziś z nich coś wycisnąć. I poszly na:

1) 400 5, 2, 2, 2.5    2.7V

2) 420 6, 3, 3, 2.5    2,7V

3) 430 7, 3, 3, 2.5    2,7V

4) Wyzej nie chciały nie zaleznie od napięcia i timingów :(

5) Wiem że timingi nie są zabójcze, ale jak na "no-name" nie jest źle

Wystkie wyniki uzyskane na synchronicznym FSB. Na płytce bez VDD moda. I przy standardowym napięciu na NB. Na NB siedział BlueOrb na SB nie było nic.

W sumie wydaje mi się, że całkiem niezłe wyniki pod wzgledem FSB.

Fajno też mam SpecTek DDR333 :)

Mógłbyś sprawdzić na ile pójdą asynchro (może to mostek je ogranicza w synchro...)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...