Skolim Opublikowano 10 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2003 No jestem posytywnie zaskoczony:) Dziś pamiatki zostały troche przycisnięte i nie było źle:) Moje pamieci to SpecTek DDR333 (6ns). Próbowałem dziś z nich coś wycisnąć. I poszly na: 1) 400 5, 2, 2, 2.5 2.7V 2) 420 6, 3, 3, 2.5 2,7V 3) 430 7, 3, 3, 2.5 2,7V 4) Wyzej nie chciały nie zaleznie od napięcia i timingów :( 5) Wiem że timingi nie są zabójcze, ale jak na "no-name" nie jest źle Wystkie wyniki uzyskane na synchronicznym FSB. Na płytce bez VDD moda. I przy standardowym napięciu na NB. Na NB siedział BlueOrb na SB nie było nic. W sumie wydaje mi się, że całkiem niezłe wyniki pod wzgledem FSB. Jakie wam się udało wycisnąć max synchro (jakie pamięci i napięcia):?: Zauwazyłem też, że mój Antoś nie lubi wysokich FSB :( . Na 170 szedł jako 2800+, na 200 juz tylko 2600+, na 215 2400+ :( . Czy u was tez tak jest :?: Tu jest link do PC- mark (dla 210 FSB): http://service.futuremark.com/compare?pcm=1228076 Mam tez screeny z WCPU i Sandry ale nie ma ich gdzie podziac. Tak przy okazji, może wie ktoś dlaczego po instalacji nowych sterów nForce PC-mark pomija mi testy dysku :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irnlng Opublikowano 10 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2003 popraw link do marka w poscie. a z tym ile sie kreci to raczej kwestia procka. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skolim Opublikowano 10 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2003 No już poprawiony :) Ale męczy mnie to HDD score :( . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irnlng Opublikowano 10 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2003 nie wiem, u mnie widzi. jakie masz sterowniki? u mnie 2.03 i jest dysk Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 10 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2003 Skolim uwazaj zeby raptem nie przestaly ci dzialac. Bo i tak moze byc. Wprawdzie u mnie chodza na 410. Ale.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skolim Opublikowano 10 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2003 Ja mam 2.00 i jak lookniesz do podpisu to tam jest mój dysk i nawet nieźle wypadł ;) . Przy instalacji oczywiście nie czytałem komunikatów :) i zainstalowałem IDE SW czy jakoś tak się to nazywało, a czytałem na forum ze z tym ludzie mieli problemy. Narazie nic pozatym się nie kaszani więc penie nie bede majstrował bo się doigram jeszcze :) . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irnlng Opublikowano 10 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2003 ja zainstalowalem wszystko jak lecialo lacznie z ide chyba. tylko dzwiek mam nowszy od tego z 2.03 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skolim Opublikowano 11 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2003 Skolim uwazaj zeby raptem nie przestaly ci dzialac. Bo i tak moze byc. Wprawdzie u mnie chodza na 410. Ale.... Nie no ramy nie chdzą na codzien na takich nastawach, chciałem poprostu sprawdzić czy moja płytka jest FSB 200 ready :) . No i jest :D . W sumie na codzien to jest tak FSB 175 bo więcej nie trzeba. Na słabych pamięciach nie było aż tak duzego ugólnego wzrostu wydajności (bo w testach pamięci to jednak był spory). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 11 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2003 wynik calkiem spoczko jak na nołnejmy moglbys jeszcze zapodac linka do 3dmarka z tymi ustawieniami Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 12 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2003 ladne masz wyniki aczkolwiek wciaz nie pokonal mnie w testach czastkowych poza File Copy :D Suchy mnie pokonal w ogolnym wyniku ale tylko dzieki file copy, w reszcie dostal ladne baty :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 12 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2003 Moje pamieci to SpecTek DDR333 (6ns). Próbowałem dziś z nich coś wycisnąć. I poszly na: 1) 400 5, 2, 2, 2.5 2.7V 2) 420 6, 3, 3, 2.5 2,7V 3) 430 7, 3, 3, 2.5 2,7V 4) Wyzej nie chciały nie zaleznie od napięcia i timingów :( 5) Wiem że timingi nie są zabójcze, ale jak na "no-name" nie jest źle Wystkie wyniki uzyskane na synchronicznym FSB. Na płytce bez VDD moda. I przy standardowym napięciu na NB. Na NB siedział BlueOrb na SB nie było nic. W sumie wydaje mi się, że całkiem niezłe wyniki pod wzgledem FSB. Fajno też mam SpecTek DDR333 :) Mógłbyś sprawdzić na ile pójdą asynchro (może to mostek je ogranicza w synchro...) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skolim Opublikowano 12 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2003 Sprawdzałem, więcej sie nie da poprostu :( Na asynchro tak samo mniejwiecej. Myslę że mostek ma jeszcze zapas bo pamiatki startowały na 216 ale przy pierwszym lepszym teście się sypały. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...