Gość Firekage Opublikowano 3 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2008 taki ciemny to nie jestem i wiem gdzie zmienić poziom sygnały z 16-235 (czy jakos tak) na 1-255, tylko proszę nie wciskaj ludziom że 8800gt (czyli 9800gt) jest lepszy od hd4850 po oc ati bije na łeb nvidie 8800GT to konkurent 4830 , chcesz sie scigac to zestaw 4850 z GTX+ :wink: zamowilem 9800gt gigabytea 1 gb ram zalman, i zasilacz ocz 600W karta 536zl zasilka 319 mam andzieje ze bedzie goodWdlug mnie zrobiles glupote. 9800GT 1GB? To mimo ,ze posiadam GTX+ z calym sercem jestem za 4850 (nie za tym najtanszym Palitem) , nawet za referentem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Preston81 Opublikowano 3 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2008 spoko ja wole nvidie juz pisalem czemu mm obecnie 7900gs top od asusa i mysle ze bede widzial roznice a z czasem kupie cos innego a gtx + jest dla mnie za drogi tzn byl i niczym sie nei roznil od zwyklego gtx poza procesem wykonania choc wwersja KO od evga bila + na glowe jak i r4850 ale go nie zastalem w sklepie :( btw jak bym mial zasilacz to nie musial bym wydawac 320 zl na nowy i dolozyl bym do karty ale nie mialem dobrego zasilacza:) jak juz wiecie:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HanSolo Opublikowano 3 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2008 Prawda jest taka, że dokładanie do coraz droższej grafiki mija się z celem, tzn różnica w cenie duża, a w wydajności mała. 9800GT z pewnością wystarczy do większości gier, z tym że ja bym brał 9800GT 512mb a nie 1gb. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Preston81 Opublikowano 3 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2008 (edytowane) kupilem ja w promocji HanSolo dalem 20 zl wiecej niz za 512 mb :) wiec co mi tam 1 pizza mniej a 1gb niech se bedzie Edytowane 3 Listopada 2008 przez Preston81 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 3 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2008 (edytowane) Za 20 zł więcej, to byś mógł kupić HD4850... Edytowane 3 Listopada 2008 przez Miguel707 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HanSolo Opublikowano 3 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2008 (edytowane) Myślałem że różnica większa niż 20zł :). Jasne że lepiej te 20zł dołożyć. A co do zwolenników 4850, może Preston81 poprostu woli nVidię? Ja tez preferuję zielonych. Preston81, jaką masz płytę główną? Jeżeli coś na nvidii, to później dokupisz drugiego 9800GT i SLI czeka :). Swego czasu planowałem dokupić drugiego 9600GT i puścić w SLI, testy które widziałem w necie pokazywały że jest to rewelacyjne rozwiązanie za niską kasę. Teraz mam 9800GTX+ i być może kiedyś dokupię drugiego, ale najpierw muszę kupić core i7 i mobasa na x58, mam nadzieje że pod koniec stycznia przyszłego roku stanieje ten sprzęt. Edytowane 3 Listopada 2008 przez HanSolo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 3 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2008 (edytowane) No ja osobiście preferuję tylko wydajność/cena, a nie firmę... I czuję, że źle na tym nie wychodzę. Edytowane 3 Listopada 2008 przez Miguel707 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Preston81 Opublikowano 3 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2008 nie nie zadne sli kiedys mialem 2x 6600gt i zalowalem ze nie kupielm 1 a mocnej grafy z czasem ja zmienie :) looz a co do ati nie mialem jakos przekonania jesli mialbym brac ati to tylko 4870 ale na niego nie bylo mnie juz stac :) mam nadzieje ze bede zadowolony z wyboru przeciez to tylko na max rok moze mniej i znow zmiana mnie czeka wiec nie bede plakal w kazdym razie dziekuje tu wszystkim za fajna dyskusje i pomoc w wyborze musze przyznac ze kierowalem sie waszymi wypowiedziami dzieki jeszcze raz :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 3 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2008 generalnie jeśli chcesz zmienic za rok to wybór ok, dobrze ze zdecydowałeś się na 1gb, czas pokaże że dobrze wybrałeś, dobrze że w końcu kupiłeś kartę bo jeszcze z tydzień tej "fajnej" dyskusji i moder miałby co tu robić ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Preston81 Opublikowano 5 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2008 heh i mam skrecilem sprzet kolosalna roznica jak dla mnie po przesiadce z 7900 gs top od asusa :) moge teraz spokojnie grac:) 3dmark 03 -35212 pkt , 3dmark 05 15481 pkt, 3dmark 06 10787 pkt , fajna karta far cry 2 wszystko na high smiga :) w koncu pogram godnie w ulubione gry :) teraz musze dowiedziec sie o ile mozna podkrecic te karte :) przeczytalem w opiniach to "Gigabyte CPU760, SHADERY1900, PAMIĘĆ980, napięcie podniosłem do 1.20 korzystałem z dostępnego na płytce programu Gamer HUD" ciekawe cz mi sie uda ale jeszcze nic nie robie ciesze sie tym co mam :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonnou Opublikowano 5 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2008 w koncu pogram godnie w ulubione gry Pograsz tak, jak grać się powinno :D Cieszymy się twoim szczęściem. Ja bym nie podkręcał karty, taka nówka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurek911 Opublikowano 8 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2008 (edytowane) Cosik słabe te wyniki masz w benchmarkach, podkręć trochę cpu, da to lepszy efekt niż podkręcanie grafy,a wtedy twoje ulubione gry nie przestaną być ulubionymi ;) pzd Edytowane 8 Listopada 2008 przez jurek911 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Preston81 Opublikowano 9 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2008 cpu dual core mam z 1,8@2,8 poki co nie ma potrzeby krecic wszystko smiga Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...