Skocz do zawartości
Algier

Zasilacz 350 - 400W cichy, dobry, jaki???

Rekomendowane odpowiedzi

Koszty przesyłki :

Paczka o wadze do 2kg i wartości pobrania do 1000 zł kosztuje 12,00 zł brutto,

Pierwsza paczka o wadze do 30kg i dowolnej wartości pobrania kosztuje 30,00 zł brutto,

Każda następna paczka (w ramach tej samej dostawy) kosztuje 22,00 zł brutto.

Wychodzi na to że zabule 12 zł :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak się sprawuje pytasz...Ano doskonale , napięcia takie jakie mają być (3,3V=3,57V;5V=5,03V;12V=12,22V) a do tego jest niesłyszalny (moje odczucie z AC). Jak dla mnie "strzał w dziesiątke" :).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ano doskonale , napięcia takie jakie mają być (3,3V=3,57V;5V=5,03V;12V=12,22V)

Oj cos mi sie wydaje ze twoj optymizm jest lekko bezpodstawny :P

Takie napiecia maja byc:

3,3V=3,3V

5V=5V

12V=12V

To sa wolty, nie ampery czy waty, i tutaj nie ma zadnej mowy o zadnym "zapasie mocy". Jesli na 12V masz 12,22V, to znaczy ze zasilacz podaje niewlasciwe napiecie i powodow do dumy tutaj nie widze :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ano doskonale , napięcia takie jakie mają być (3,3V=3,57V;5V=5,03V;12V=12,22V)

Oj cos mi sie wydaje ze twoj optymizm jest lekko bezpodstawny :P

Takie napiecia maja byc:

3,3V=3,3V

5V=5V

12V=12V

To sa wolty, nie ampery czy waty, i tutaj nie ma zadnej mowy o zadnym "zapasie mocy". Jesli na 12V masz 12,22V, to znaczy ze zasilacz podaje niewlasciwe napiecie i powodow do dumy tutaj nie widze :wink:

eee błąd odczytu :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chieftec HPC-360-302-DF 360W 

nie wiecie gdzie w Poznaniu można kupić ten zasilacz???

http://sklep.tweak.pl

Chyba sa z Poznania nawet, chociaz nie jestem pewien: 0 (prefix) 61 8484085 to ich numer

Chlopaki, nie chce Was martwic, ale za rok 360W moze byc ciutke malutko przy takim rozwoju procesorow i kart graficznych :(

Dlatego wzialem chiefteca 420W :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak bym kupował codegena 500W to bym mógł tak pomyśleć, ale z chieftekiem to bede chyba spokojny :) Zresztą zobacz, najpierw był polominio, potem t-bred i ten drugi mniej mocy wydziela :) .

zalezy jak go krecic ;)

na thg zmontowali komputer z p4 3@4GHz i radkiem 9700pro i razem pobieraja ponad 400W.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak bym kupował codegena 500W to bym mógł tak pomyśleć, ale z chieftekiem to bede chyba spokojny :) Zresztą zobacz, najpierw był polominio, potem t-bred i ten drugi mniej mocy wydziela :) .

zalezy jak go krecic ;)

na thg zmontowali komputer z p4 3@4GHz i radkiem 9700pro i razem pobieraja ponad 400W.

noto łądnie :? ale i tak nigdy nie kupie p4 :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zalezy jak go krecic ;)

noto łądnie :? ale i tak nigdy nie kupie p4 :)
a myslisz, ze amd pobieraja mniej? napewno niewiele, a przy mocnym OC moze i wiecej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja jade na enligthcie 250W (2.5 roczku strzelilo). Napiecia trzyma do czasu jak ustawie proca 215x11, pamieci synchro, radka 9500 - rdzen na 399 (vmod :)), zapuszcze 3dmarka to zasilka az skwierczy, ale 0 zwisow itd. (do tego jeszcze 2xhdd, cd, cdrw). Jestem naprawde pod wrazeniem ile wytrzymala przez ostatnie 1.5 tyg testow :).

Mozna by bylo pomyslec nad taka 300, napewno bedzie to jakas alternatywa dla codeszitow i innych, a do tego nie jest taka droga jak chieftec.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zamówiłem w actionie Chieftec HPC-360-302 360W

jutro go będę miał

cena może nie rewelacyjna 210zł. ale sklepik na miejscu :)

mam nadzieję, że będę zadowolony.

acha i jeszcze jedno co to jest to Aktywne PFC, Pasywne PFC ???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja jade na enligthcie 250W (2.5 roczku strzelilo). Napiecia trzyma do czasu jak ustawie proca 215x11, pamieci synchro, radka 9500 - rdzen na 399 (vmod :)), zapuszcze 3dmarka to zasilka az skwierczy, ale 0 zwisow itd. (do tego jeszcze 2xhdd, cd, cdrw). Jestem naprawde pod wrazeniem ile wytrzymala przez ostatnie 1.5 tyg testow :).

Mozna by bylo pomyslec nad taka 300, napewno bedzie to jakas alternatywa dla codeszitow i innych, a do tego nie jest taka droga jak chieftec.

:roll: cos mi sie nie chce wierzyc w to co piszesz o swoim zasilaczu :evil: :evil:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:roll: cos mi sie nie chce wierzyc w to co piszesz o swoim zasilaczu :evil: :evil:

+5V - 20A

+12V - 10A

+3.3V - 14A

minusowe maja po 0.5A

Zasilacz to Enlight HPC-250-102 rev.C

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...