Skocz do zawartości
Algier

Zasilacz 350 - 400W cichy, dobry, jaki???

Rekomendowane odpowiedzi

było wiele razy. zarówno enlight jak i chieftec to oem'y firmy Sirtec (http://www.sirtec.com.tw), podobnie zresztą jak thermaltake purepower...

jeszcze mozna trafic te zasilacze z naklejka HighPower http://www.highpowersupply.com/product-ps-...hpc360102df.htm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chieftek z jednym wentylem, pasywne PFC i podobno (jak się chwailił jeden uczestnik forum ) bardzo cichy

Juz do mnie jedzie

Cena 181.zł!!!http://www.sklep.kom-net.pl/produkt.asp?id=1047928465

I bardzo dobrze wybrałeś.

Choć mam teraz Chiefteca 420W z Aktiv PFC i dwoma wentylami to popieram Twój wybór. Chieftec ma naprawdę bardzo dobry stosunek jakości do ceny. Katuję mocno cały sprzęt a zasiłka trzyma napięcia znakomicie. Co do jego "głośności" jak wielu mu zarzuca, to odsyłam osoby tak twierdzące do laryngologa, bo odgłosy jakie słyszą napewno nie pochodzą z zasiłki Chiefteca zaróno z jednym jak i z dwoma wentylami :lol: :lol: :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam male zapytanie:

co sadzicie o zasilaczu MODECOM 350watt on jest za 143zl w siriusie, a musze wymienic zasilke bo moj codgen umiera na rekach........a nie ma $$ na jakiegos chiefteca....

Ten Modecom 350W jest robiony przez Channel Well Technology podobno w srodku prezenuje sie nie zle i napiecia trzyma nie najgorzej.

Ja mam u siebie ten 300W ATX-300GT (dostalem razem z obudowa NICE 2 - za ta cene polecam), na naklejce pisze ze jest on robiony przez FSP Group czyli Fortron. Jest bardzo ciezki ze 2-3kg.

Napiecia trzyma rewelacyjnie:

3,3V - 3,38V

5V - 5,03V

12V - 11,98V

na zestawie Abit BE7, P4 1,6@2,4, 2x256DDR, Radek 9000,dwa dyski, cd-rom, rd-rw, sieciowka, modem, tv, sb live, 3 wentyle

Do tego wogole go nie slychac. Jak na Modecoma to rewelacja o wiele lepszy od starych, glosnich, slabych Huntkey.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

thx za odpowiedz, bo w archiwum nic nie znalazlem.

no to czyli go kupuje :P:P:P

bedzie ciagnal ATHLONA 1700XP(JIUHB)@2800jak pozwoli chlodzenie, EPOXA 8K9Al, 2x256ddr 333mhz,tuner, 2xHDD, CD-rom,CD-rw:P

mam nadzieje ze to uciagnie :P

moj codgen ma powazne problemy z udzwignieciem sprzetu z podpisu :PP

troche sie posmiejecie oto jego napiecia:P :

W OBCIAZENIU

3,3v=2,94

12v=jeszcze dobre

-5=-5,30

+5=+4,85

a znam goscia ktory mial codgena tego samego co ja na athlonie 1,7@2,2, abicie kx7-333,i GF4Ti4200 to mu napiatko 5v do 4,58 spadlo, i mowil ze ryl z tego 10min na podlodze :P:P:P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam male zapytanie:

co sadzicie o zasilaczu MODECOM 350watt on jest za 143zl w siriusie, a musze wymienic zasilke bo moj codgen umiera na rekach........a nie ma $$ na jakiegos chiefteca....

Jeśli nie masz zamiaru wyciskać ostatnich potów ze swojego sprzętu ( ale w to nie wierze :lol: :lol: :lol: ) to go kup. Zapomnij wtedy o wynikach w Sandrze na CPU i pamięciach przy wysokich FSB oraz rekordach w 3dmarku. Myślę, zę moge wypowiedziec sie w tej kwestii poniewaz mój znajomy równiez nie mial za duz o kasy i kupil to cos i sie zalamal. Modecom byl tak samo kiepski jak moja poprzednia, stara zasilka Megabajt :oops: ZERO OVERLOCKINGU :!: :!: :!:

Rozumiem jednak , ze nie wszyscy sa tak szalenie jak ja :lol: aby wydac na np. Chiefteca 420W 330 zl. Ale za to katuje kompa aż miło :!: :!: :!:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...