Anti2k Opublikowano 16 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2003 Wydaje mi sie ze zasilacze Chiefteca i Enlighta robi ta sama firma. Nalepy sa prawie identyczne, oznaczenia Enlight HPC-250-102 i Chieftec HPC-360-202 !!! Roznia sie tylko moca. Co o tym sadzicie ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 16 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2003 było wiele razy. zarówno enlight jak i chieftec to oem'y firmy Sirtec (http://www.sirtec.com.tw), podobnie zresztą jak thermaltake purepower... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 16 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2003 było wiele razy. zarówno enlight jak i chieftec to oem'y firmy Sirtec (http://www.sirtec.com.tw), podobnie zresztą jak thermaltake purepower... jeszcze mozna trafic te zasilacze z naklejka HighPower http://www.highpowersupply.com/product-ps-...hpc360102df.htm Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 16 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2003 uh pojawił się nowy sirtec... 310... ciekawe jak wypadnie cenowo. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Algier Opublikowano 16 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2003 MAM, Dual Fan za 239zł. Zobaczymy jak będzie się sprawował :) :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hitman Opublikowano 19 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2003 Chieftek z jednym wentylem, pasywne PFC i podobno (jak się chwailił jeden uczestnik forum ) bardzo cichy Juz do mnie jedzie Cena 181.zł!!!http://www.sklep.kom-net.pl/produkt.asp?id=1047928465 I bardzo dobrze wybrałeś. Choć mam teraz Chiefteca 420W z Aktiv PFC i dwoma wentylami to popieram Twój wybór. Chieftec ma naprawdę bardzo dobry stosunek jakości do ceny. Katuję mocno cały sprzęt a zasiłka trzyma napięcia znakomicie. Co do jego "głośności" jak wielu mu zarzuca, to odsyłam osoby tak twierdzące do laryngologa, bo odgłosy jakie słyszą napewno nie pochodzą z zasiłki Chiefteca zaróno z jednym jak i z dwoma wentylami :lol: :lol: :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 19 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2003 mam male zapytanie: co sadzicie o zasilaczu MODECOM 350watt on jest za 143zl w siriusie, a musze wymienic zasilke bo moj codgen umiera na rekach........a nie ma $$ na jakiegos chiefteca.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daronnn Opublikowano 19 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2003 mam male zapytanie: co sadzicie o zasilaczu MODECOM 350watt on jest za 143zl w siriusie, a musze wymienic zasilke bo moj codgen umiera na rekach........a nie ma $$ na jakiegos chiefteca.... Ten Modecom 350W jest robiony przez Channel Well Technology podobno w srodku prezenuje sie nie zle i napiecia trzyma nie najgorzej. Ja mam u siebie ten 300W ATX-300GT (dostalem razem z obudowa NICE 2 - za ta cene polecam), na naklejce pisze ze jest on robiony przez FSP Group czyli Fortron. Jest bardzo ciezki ze 2-3kg. Napiecia trzyma rewelacyjnie: 3,3V - 3,38V 5V - 5,03V 12V - 11,98V na zestawie Abit BE7, P4 1,6@2,4, 2x256DDR, Radek 9000,dwa dyski, cd-rom, rd-rw, sieciowka, modem, tv, sb live, 3 wentyle Do tego wogole go nie slychac. Jak na Modecoma to rewelacja o wiele lepszy od starych, glosnich, slabych Huntkey. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 19 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2003 thx za odpowiedz, bo w archiwum nic nie znalazlem. no to czyli go kupuje :P:P:P bedzie ciagnal ATHLONA 1700XP(JIUHB)@2800jak pozwoli chlodzenie, EPOXA 8K9Al, 2x256ddr 333mhz,tuner, 2xHDD, CD-rom,CD-rw:P mam nadzieje ze to uciagnie :P moj codgen ma powazne problemy z udzwignieciem sprzetu z podpisu :PP troche sie posmiejecie oto jego napiecia:P : W OBCIAZENIU 3,3v=2,94 12v=jeszcze dobre -5=-5,30 +5=+4,85 a znam goscia ktory mial codgena tego samego co ja na athlonie 1,7@2,2, abicie kx7-333,i GF4Ti4200 to mu napiatko 5v do 4,58 spadlo, i mowil ze ryl z tego 10min na podlodze :P:P:P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hitman Opublikowano 19 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2003 mam male zapytanie: co sadzicie o zasilaczu MODECOM 350watt on jest za 143zl w siriusie, a musze wymienic zasilke bo moj codgen umiera na rekach........a nie ma $$ na jakiegos chiefteca.... Jeśli nie masz zamiaru wyciskać ostatnich potów ze swojego sprzętu ( ale w to nie wierze :lol: :lol: :lol: ) to go kup. Zapomnij wtedy o wynikach w Sandrze na CPU i pamięciach przy wysokich FSB oraz rekordach w 3dmarku. Myślę, zę moge wypowiedziec sie w tej kwestii poniewaz mój znajomy równiez nie mial za duz o kasy i kupil to cos i sie zalamal. Modecom byl tak samo kiepski jak moja poprzednia, stara zasilka Megabajt :oops: ZERO OVERLOCKINGU :!: :!: :!: Rozumiem jednak , ze nie wszyscy sa tak szalenie jak ja :lol: aby wydac na np. Chiefteca 420W 330 zl. Ale za to katuje kompa aż miło :!: :!: :!: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 19 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2003 wlasnie nie wiem, moj kumpel ja poleca, ma na niej(ale na modelu 300wat) p4 1,8GHz@2,9GHz radek 8500LE i full stable....mam nadzieje ze to nie codgen bo jak tak to sie zalamie :cry: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...