Jordi23 Opublikowano 10 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2003 Dla mnie MASAKRA (pierwszy nie scsi'owy dysk co ma 10.000obr i tak niski dostep) wejdzcie na benchmark.pl jest test, zdeklasowal konkurencje masakrycznie niedlugo dostepny bedzie w Komputroniku ciekawe jaka cena pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalak Opublikowano 11 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2003 bardzo ciakawa propozycja Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sh4d0W Opublikowano 11 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2003 Tylko początkowo mała pojemność tych dysków 36 GB. Ale np. połączyć dwa takie dyski w RAID jazda ;-). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gr8-2N Opublikowano 11 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2003 mogli od razu od 80 GB zacząć bo cena będzie zabójcza na pewno. ciekawe czy będzie tak samo głośny jak inne WDC albo nawet głośniejszy. w końcu to 10 000 obr/min ! jestem ciekaw odpowiedzi seagate'a, jakaś barracuda czy coś jeszcze lepszego. i na pewno cichszego :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
opolin Opublikowano 11 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2003 dobrze ze od malych dyskow zaczynaja bo moze cena nie bedzie wysoka a oferta WD jest ciekawa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sh4d0W Opublikowano 11 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2003 tak tylko w dzisjejszych realiach 36Gb do domu to jednak troche mało, zobaczymy jaka będzie cena tych dysków, a sądzę że napewno nie niska, no ale ma prawo być wysoka :). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phil Opublikowano 11 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2003 cena tego wd 36gb (190euro ) jest minimalnie nizsza od baraka 7200 120gb (175euro) tylko ze raptor powinnien byc szybszy tu znajdziecietest dysku Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRECIO Opublikowano 11 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2003 kurde to te 36GB mozna przeznaczyc na system i oprogramowanie, ewentualnie gry(wtedy system bedzie chodzil ja burza) a do mp3 filmow i jeszcze bog wie czego mozna kupic sobie jakis wolny dysk o duzej pojemnosci!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 11 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2003 Krecio ma racje. Tylko ciekawe ile to cacko będzie kosztowało w polsce??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 11 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2003 Jak dla mnie to nie ma sie czym zbytnio podniecac... O wiele bardziej wolalbym kupic przytoczona wczesniej w dyskusji Barracude 7200 120GB niz taki - o ilestam niby szybszy (czego w reczywistosci sie nie zauwazy) dysk o prawie 4x mniejszej pojemnosci, ktory jest drozszy i na dodatek glosniejszy :? Bez sensu Jesli mialbym kasy wiecej niz moglbym wydac i nie zalezaloby mi na ciszy w swoim kompie, to moze kupilbym tego twardziela, ale w innym wypadku dla mnie jest on tylko ciekawostka :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 11 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2003 SATA jest nowoscia i narazie drozyzna. Wymiecie UDMA ani sie obejrzysz. Niby szybsza ale mniejsza x4. Narazie sie nie bedzie kupowac tych dyskow specjalnie na stuff (filmow 50 giga i muzy drugie 50 giga). Yen dysio bedzie do OS i programow (przyp. KRECIO). Dzisiaj rowniez wybralbym 120 GB zamiast tego WD 36GB. Lecz to sie zmieni za niedlugo. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 11 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2003 nie 5.2ns tylko 5.2 ms jak by co :-D 5.2ns to ja bym chcial miec ddr ,a nie mam :-( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ToMo Opublikowano 11 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2003 Całkiem wyczesane te dyski :D ta prędokoś :) ale na początku na pewno będą bardzo drogi :? będzie trzeba troche poczekać... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jordi23 Opublikowano 11 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2003 nie 5.2ns tylko 5.2 ms jak by co :-D 5.2ns to ja bym chcial miec ddr ,a nie mam :-( no tak walnelo mi sie :) pozdro co do dysku to za maly ale tak jak jeden juz wspomnial na windowsa i progsy moze byc , dobre przyspieszenie tylko kurde S-ata musial bym plyte zmieniac no chyba ze beda jakies przejsciowki hihi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArthJ Opublikowano 11 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2003 ano wypasik na maxa. jak bede zmienial mobo to bez sata nie kupie. ale to musi smigac... :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 11 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2003 tak tylko w dzisjejszych realiach 36Gb do domu to jednak troche mało, zobaczymy jaka będzie cena tych dysków, a sądzę że napewno nie niska, no ale ma prawo być wysoka :). Dyski tego typu stosuje się jako systemowe - wiec 36GB powinno wystarczyć :| Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 11 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2003 hehehe normalne ze takiego dysku nie powinien kupiowac nikt kto nie osiada jakiegoś serwera czy cos w tym stylu, bo zaraz bedzie nazekać na głosność itp a wiadomo ze tak szybkiego dysku uzywa sie do systepu i oprgramowania.... a nei gier i filmów :) troszke szkoda że bedzie za głosny ... bo pewnie bedzie to scsi na sata :| Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArthJ Opublikowano 11 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2003 e tam glosny... z tym mozna sobie poradzic. gorzej z cena... normalny user nie bedzie w stanie jej przeskoczyc... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuri Opublikowano 11 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2003 no ciekawe, ja mam system na scsi i jednak odczywa sie różnicę w porównaniu do ata. ale i tak mimo tego że jest dysk 10000 ata to wolę scsi bo można dużo żeczy na jednym dysku robić na ata kopiuje np. filmy i reszta która korzysta z tego dysku sie przycina Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sh4d0W Opublikowano 11 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2003 tak tylko w dzisjejszych realiach 36Gb do domu to jednak troche mało, zobaczymy jaka będzie cena tych dysków, a sądzę że napewno nie niska, no ale ma prawo być wysoka :). Dyski tego typu stosuje się jako systemowe - wiec 36GB powinno wystarczyć :| Tak ale wydawanie takie samej kasy czy nawet większej jak Barracuda 120GB w obecnej chwili jest dla mnie trochę bezesnu. Napewno jak wejdą inne dyski 10tys i SATA stanie się bardzije popularne to będzie wtedy inna gadka .... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Khunu Opublikowano 11 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2003 Kurde, jakbym miał na płycie SATA to bym se mógł pogadać. A tak to tylko ślinka cieknie i kasa chyba pójdzie na maxtora albo kawiorka... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...