Skocz do zawartości
Piotrekkkk

Żadna Gra Nie Działa...

Rekomendowane odpowiedzi

Co prawda mój komputer to już straszny przeżytek, ale działało na nim nadal wiele gier, lecz pewnego dnia uległo to zmianie. Żadna gra nie działa, z większości wyrzuca mnie w menu lub po wczytaniu zapisu gry. Problem jest poważny, dlatego, że próbowałem już wielu rzeczy. Instalowałem wielokrotnie odpowiednie sterowniki, DirectX 9 śmiga, format robiłem... Na prawdę, jestem bezsilny i proszę o pomoc. Jeśli potrzeba więcej informacji to proszę pisać.

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nic dziwnego że żadna nowa gra nie ruszy: Celeron 1100, 128 mb ramu i GeForce 2MX (shader 3.0 wymagane) nie jest nawet absolutnym minimum - jakieś gry sprzed 3 lat mogą mieć problem z odpaleniem,a co dopiero nowości. Czas zmian, albo zabawa z klasykami :>

Edytowane przez Caleb

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mordka napisał(a):

Najszybszy i najprostszy sposób to reinstalacja windowsa. Jeśli to nie pomoże to dopiero wtedy szukałbym winy w sprzęcie.

Przeczytales pierwszy post czy tylko tytul i ostatnia odpowiedz?

@Piotrekkkk

1) Temperatury

2) Bad sectory na HDD

3) Wylanie kondensatory

4) Padajacy zasilacz

Masz wiele rzeczy do sprawdzenia IMHO.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No faktycznie, jakoś rozkojarzony jestem i przegapiłem to formatowanie :/. Skoro tak, to obstawiam to samo co Orgiusz, chociaż bad sectory to raczej powodowałyby problemy też poza grami. Piotrek, sćiagnij sobie orhtosa, i sprawdź czy przy nim komp się nie wiesza, może faktycznie zasilacz niedomaga. Sprawdzałeś czy wiatraki się kręcą ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak Orthos'a nie wywala, a system chodzi stabilnie (normalna praca w Windowsie: internet, filmy, word etc.) to najprawdopodobniej jest to wina karty graficznej. Prawdopodobnie się przegrzewa lub jest uszkodzona.

Edytowane przez Matthaios84

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi