Skocz do zawartości
igo05

2 Dni I Padla...gigabyte Ga-ma69vm-s2

Rekomendowane odpowiedzi

Mam problem: odebralem z gwarancji plyte glowna, nowa Gigabyta GA-MA69VM-S2 dwa dni temu i padla... - mialem wlaczony komputer wszystko fajnie, uruchomilem ponownie i jak juz sie pokazal pulpit pc sie zawiesil...szybko zresetowalem go ale coz...juz nic nie bylo widac na ekranie, sprawdzilem ja pod innym prockiem, ramem i grafika zintegrowana, i nic - komputer wstaje ale nic nie widac dodam jeszcze ze mam dysk usb ktory jest caly czas podlaczony i przy ladowaniu sie dysku gdy wlaczam kompa nie "pryka" czyli nie dziala tak jak dysk pod SATA.

Mi sie wydaje ze to bios padl, tylko jak ja mam go teraz wgrac (bo nie w paski mi oddawac kolejna plyte glowna na gwarancje).

Posiadam zasilacza Chieftec 450W.

Edytowane przez igo05

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprawdzałeś swoje podzespoły czy działają prawidłowo na innej mobo. Stawiał bym na ram. raz już się spotkałem z tym że gigabyte nie chciał wstać lub sie wieszał bo mu ramy nie pasły. Ale dla pewności sprawdź wszystko jak możesz. Wtedy na pewno będziemy wiedzieć że to mobo jest winna ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Masz możliwość wyjęcia kości bios;a ?, jak tak wymnij i daj komuś do zaprogramowania jak to na 100 jest bios. Polecam użytkownika robiw z allegro, powołaj się na mnie za 2 dni masz bios'a zaprogramowanego w domu. Moja ax78 przywrócił do życia wcześniej kość z biosem i płyta była w 4 serwisach :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mialem ten sam problem moja plyte juz 2razy w serwisie pierwszy raz uwalila mi proca i swoja sekcje zasilania podawala wieksze napiecia niz powinna a za 2 gim razem 2tyg po powrocie z serwisu padla jak sie pozniej okazalo w serwisie zflaszowali plyte zbugowana wersja biosu i znow 2tyg w serwisie teraz odebralem z serwisu i nie zawsze wstawal komp teraz zflashowalem sam nowym biosem i jest ok :) wiec chyba rada kolegi visusa jest najlepsza bo serwis gigabyta mozna o kant d... rozbic :)nie dosc ze dlugo to potrafia to samo kilka nawet kilkanascie razy naprawiac z tego co rozmawialem z pracownikiem prolinu jak przyjmowal reklamacje

Edytowane przez sil3nt215

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi