Skocz do zawartości
*Snow*

Liquidcooling By. Snow

Rekomendowane odpowiedzi

jawor121 napisał(a):

Ciekaw jestem co Ci z tego wyjdzie :P.No ale rozumiem że nic się nie pochwalisz co planujesz?

Już dużo pokazałem :)

abnormal napisał(a):

Ja myślę, że to będzie pierwszy w Polsce murder mod !

nic z tych rzeczy :wink: (jeśli chodzi Ci o gotowe częsci "murdermod") to nie w moim stylu.. nie widze sensu kupować gotowym od obudowy :wink: jestem w stanie sam sobie zrobić takie bajery.

Aktualnie tak wygląda moj komp :)

Dołączona grafika

Od nastepnego tygodnia (prawdopodobnie pon.) bede miał na sprzedaż:

- Swiftech złączki NK12 G1/4" - 8 szt.

- NK12 D-Tek High-Flow G1/4" - 4 szt.

Gdzieś w środku tygodnia:

- EK Water Blocks Multioption RES 150 rev 2.0

- EK Water Blocks EK-DDC X-Top v2 Laing Acetal G1/4

Zainteresowanych zapraszam na GG lub PW

Edytowane przez *Snow*

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Paker14 napisał(a):

Snow, za nie długo all do ciebie dojdzie i wtedy będzie oświecenie :D Już czekam z niecierpliwością.

Cii ^^

SaVkA napisał(a):

Myślę, że abnormal chciał miał na myśli, że twój TJ-07 to taki polski Murdermod będzie..

Mnie ciekawi jak duże będą te zmiany w obudowie ;)

Fakt modowanie budy idzie w kierunku wspomnianego murdermoda (bo w sumie takie "scianki" to najlepszy sposob na zalatanie dziur w tj 07) ale oprocz tego bedzie kilka wlasnych pomysłow ;)

rafwlkp napisał(a):

Twoje projekty są tak świetne że nawet pajączka masz ładnego :lol:

Hehe ;) dzieki.

Hmm gdzie można kupić tanie weże tak tylko żeby poprobować ich ulożenie a pozniej wywalic :P

Edytowane przez *Snow*

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

*Snow* napisał(a):

Hmm gdzie można kupić tanie weże tak tylko żeby poprobować ich ulożenie a pozniej wywalic :P

Castorama/OBI/Leroy Merlin ewentualnie jakies inne budowlane, ogrodnicze lub stacje benzynowe.

Z tym ze szukaj takich zbrojonych, piekne nie sa ale ukladaja sie na poziomie tygonu, moze delikatnie gorzej.

Ja zwykle wlasnie tak robie jak zaczynam zabawe w ukladanie wezy :)

Od razu odradzam VARIOLUX z OBI bodajrze, mam 10/12 i chyba 12/14 sztywne to strasznie, szkoda sie meczyc z ich ukladaniem nawet na probe.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jedras77 napisał(a):

Castorama/OBI/Leroy Merlin ewentualnie jakies inne budowlane, ogrodnicze lub stacje benzynowe.

Z tym ze szukaj takich zbrojonych, piekne nie sa ale ukladaja sie na poziomie tygonu, moze delikatnie gorzej.

Ja zwykle wlasnie tak robie jak zaczynam zabawe w ukladanie wezy :)

Od razu odradzam VARIOLUX z OBI bodajrze, mam 10/12 i chyba 12/14 sztywne to strasznie, szkoda sie meczyc z ich ukladaniem nawet na probe.

Dzieki wielkie jedras77 nie wazne jak beda wygladaly moga byc nawet czarne :D byle do testow ;)

Rydzy napisał(a):

jak najbardziej polecam tygon cuda z nimi mozna robic

Rydzy

Przeczytaj jeszcze raz co napisalem... mam kupować tygona 40zł za metr do proby ukladania weża ? pozatym przegladnij temat... miałem już 3 rodzaje tygonów, fesery wiec wiem że są dobre i takie zastosuje ale do finalnej wersji ukladu ;).

Cytat

Przecież Snow miał Tygon teraz się pyta jakie tanie węże są dobre ...

O dokładnie :D

A i te probne weże to najlepiej z srednicą wew. 13mm lub 12,7 ;] będą takie ?

Edytowane przez *Snow*

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Arni napisał(a):

Snow szukaj Polixa z tych najtańszych najlepszy

Oki dzieki za info :)

W koncu doszła długo oczekiwana paczka z niemiec :) dzieki TheDriver ;)

Zawartość paczki

Dołączona grafika

Tygon 12,7 / 19,1 :Up_to_s:

Dołączona grafika

Tutaj małe porówanie Tygona 11,2 / 15,9 z nowym wężem

Dołączona grafika

Nowe złaczki 1/2" Bitspower silver nickel plated

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Złaczka 90* Bitspower

Dołączona grafika

D-Tek v2 z nowymi złaczkami

Dołączona grafika

W tym tygodniu przyjdzie kolejna paka tym razem od cooling.pl :) póki co dalej się męcze nad obudową ;/

Edytowane przez *Snow*

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo ladne te zlaczki. Musialem pake wypakowac i moje rzeczy wybrac, dlatego moglem je sobie tez troche poogladac :D

Naprawde sa malucienkie w porownaniu z zakrecanymi Feser-a :D

Jak moj PC w koncu ruszy to dam porownanie z Feserowymi (foto)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Paker14 napisał(a):

Bardzo ladne te zlaczki. Musialem pake wypakowac i moje rzeczy wybrac, dlatego moglem je sobie tez troche poogladac :D

Naprawde sa malucienkie w porownaniu z zakrecanymi Feser-a :D

Jak moj PC w koncu ruszy to dam porownanie z Feserowymi (foto)

Fakt złaczki są bardzo małe i o to właśnie mi chodziło bo wejdą na wszystkie bloki bez problemu :) pozatym mi osobiscie mniej podobają się te skrecane :P jak chcesz to możesz dać tutaj fotke dla porownania :).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kAmYkOsS napisał(a):

no no - piekne te zlaczki :), a i slomki tez niczego sobie. Jesli to nie problem to mam pytanko - ile ta zlaczka ma srednicy w najszerszym miejscu ??? bo ciekawi mnie czy weszly by na Swiftecha Apogee GT i Swiftech MCW30 - blok NB .

Nie dorobiłem się jeszcze niestety suwmiarki (chociaż pracuje nad tym) ale na oko złączka w najszerszym miejscu ma jakies 18mm B-) moge dodać że na MCW30 wchodzą bez problemu (jutro moge Ci dać fotke) niestety Swiftecha Apogee GT nie mam ale pewnie wejdą bez problemu.

Arni napisał(a):

Złączki wyglądają konkretnie ciekawi mnie jak się spiszą przy łukach

Wąż na nich siedzi dość solidnie wszystko wyjdzie w praniu :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bede bardzo wdzieczny za foty i wymiary :), a i jeszcze jak bys strzelil fote z nalozonymi wezykami to bylo by jeszcze lepiej. A tak z czystej ciekawosci zapytam ile Cie kosztowal metr wezyka i ile za zlaczki ( sztuka )? Domyslam sie tez ze narazie prozno ich szukac w PL sklepach ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kAmYkOsS napisał(a):

Bede bardzo wdzieczny za foty i wymiary :), a i jeszcze jak bys strzelil fote z nalozonymi wezykami to bylo by jeszcze lepiej. A tak z czystej ciekawosci zapytam ile Cie kosztowal metr wezyka i ile za zlaczki ( sztuka )? Domyslam sie tez ze narazie prozno ich szukac w PL sklepach ?

Jutro z rańca cykne Ci pare fotek :)

Za metr weża dałem jakies 49zł a za jedna złaczke jakieś 11zł póki co w PL ich nie dostaniesz ;p

Ktoś wie czy dostane w PL coś takiego http://www.cooling.pl/zlaczka-lacznik-nk12...ukt,551270.html tyle że na wąż o średnicy wew. 13mm ?

Edytowane przez *Snow*

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

za jedna złaczke jakieś 11zł póki co w PL ich nie dostaniesz ;p

czy to nie są te http://www.cooling.pl/zlaczka-prosta-nk12-...ukt,551330.html ?

Cytat

Ktoś wie czy dostane w PL coś takiego http://www.cooling.pl/zlaczka-lacznik-nk12...ukt,551270.html tyle że na wąż o średnicy wew. 13mm ?

W sklepach samochodowych widziałem mają takie coś... więc nie powinno być problemu :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Racuch napisał(a):

dział ogrodniczy, Castorama czy inny Liroy Merlin ;)

Dzieki za info oby były na wąż 13mm i koniecznie przezroczyste ;/

ExEq napisał(a):

czy to nie są te http://www.cooling.pl/zlaczka-prosta-nk12-...ukt,551330.html ?

W sklepach samochodowych widziałem mają takie coś... więc nie powinno być problemu :)

Te są pewnia na jakieś mniejsze węże ;) i dzieki za info

Fotka MCW30 z nowymi zlaczkami i nowym tygonem

Dołączona grafika

Jak widać miejsca jest sporo ;)

Edytowane przez *Snow*

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Celin napisał(a):

fajnie to wyglada, ale mnie az ciarki po plecach przechodza (pewnie ze wzgledu na osobiste doswiadczenia z NK). Poprosru juz widze, jak przy łuku, troche temp i wszystko tryska

Nawet nie strasz :D przy jakich złączkach i wężu tak miałeś ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O spoko to wyglada - i miejsca sporo :). Jak weszlo na MCW30 to na Apogee powinno tez wejsc bez problemow. Jakos nigdy nie mialem doczynienia z takim typem zlaczek ( jade na zwyklych skrecacnych ) ale jak zobaczylem na tej fotce to tez mnie lekko ciarki przeszly :).

A co do zlaczek to czy to nie jest to samo -> LINK ???

P.S.

Dzieki za fotke,

Edytowane przez kAmYkOsS

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokładnie, ja nigdy nie miałem zaufania do NK, tymbardziej takich krótkich :P

kAmYkOsS - Te złączki z coolinga to NK12, czy nie sądzisz że nakładanie Tygodna 12,7 na taką złączke byłoby samobójstwem? :D Złączki Snow'a to pewnie NK14.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

*Snow* napisał(a):

Nawet nie strasz :D przy jakich złączkach i wężu tak miałeś ?

tygon + NK12 swiftech

wszystko spasowane tak ze recznie nie moglem sciagnac weza ze zlaczki, musialem ciac waz zeby zdjać. zostawilem na noc, rano sie budze a tu kaluza :) ale to (nie tylko :D) mój przypadek, innym wiem ze do dzis wszystko smiga. ot taki mój maly peszek :)

ogólnie życzę, aby wszystko bylo ok bo zapowiada sie super

Edytowane przez Celin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Złączki z coolinga to oczywiście mniejszy wymiar ;)

Na apogee bez problemu się zmieszczą, zresztą z fot można też to łatwo wywnioskować.

Gdy się patrzy na tę fotkę to można sobie wyobrażać makabryczne historie w kompie :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Celin napisał(a):

tygon + NK12 swiftech

wszystko spasowane tak ze recznie nie moglem sciagnac weza ze zlaczki, musialem ciac waz zeby zdjać. zostawilem na noc, rano sie budze a tu kaluza :) ale to (nie tylko :D) mój przypadek, innym wiem ze do dzis wszystko smiga. ot taki mój maly peszek :)

ogólnie życzę, aby wszystko bylo ok bo zapowiada sie super

Ja miałem wcześniej tygona + nk12 swiftecha i to dość długo (pare razy przekładane) i nigdy nie było przecieków...

Zastanawiam się czy to czasami nie za sprawą pompki na 12V ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi