Skocz do zawartości
smiglo83

Padnięte G.skill I Martwa Płyta.

Rekomendowane odpowiedzi

Witam i zwracam się do was z pytaniem. Czy jest mozliwość, aby płyta główna która wogóle nie startuje(po włączeniu kręcą się tylko wiatraki) mogła mi uwalić 3 z 4 podłączonych kości pamięci G.Skill HZ?? Pamięci pracowały wcześniej na Asusie P5E zmodowanym na Rampage Formula z częstotliwością 1200 Mhz i napięciu 2.35V z aktywnym nawiewem bezpośrednio na pamięci. Po podłączeniu ich do tej padniętej płyty(MSI K9A2 CF-F) 3 z 4 kości nie dają oznak życia(sprawdzane na innym sprzecie). I takie pytanie czy mogę je reklamować??

Edytowane przez smiglo83

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. G.Skill HZ - zgaduje ze to D9

2. 2.35v na Asusie 24/7, niezbyt mądrze ;)

3. Trzy z czterech kosci nie wytrzymały i nie wstaja na 1.8v - potrzebuja wieksze napiecie

Moja skromna teoria za ktora stoi wiele gigabajtów D9, ktore spoczywaja w krainie wiecznych mhz ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sproboj zamrozic ;) nie wiem czy to dziala ktos gdzies pisal ze tak.

Sadze ze mozesz je reklamowac z pozytywnym skutkiem

Co do HZ to bywalo na nich 2.5 a i wiecej ;p wytrzymywaly

Wiesz, mam komplet corsairów GMH co co dostawały 3.8v (trzy i osiem dziesiatych wolta) i nadal działają. Gdyby sie nadal skalowały to pewnie magiczną czwórką bym nie pogardził tak BTW :D .

Z tymi HZtami czas zrobił swoje - na pare godzin dac duzo papu to nie to samo co 2.4v przez kilka miesiecy.

Lekarstwo to ustawienie na sprawnych pamieciach wyzszego vdimm niz auto i wlozenie HZów.

Edytowane przez MaSell

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi