smiglo83 Opublikowano 1 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2008 (edytowane) Witam i zwracam się do was z pytaniem. Czy jest mozliwość, aby płyta główna która wogóle nie startuje(po włączeniu kręcą się tylko wiatraki) mogła mi uwalić 3 z 4 podłączonych kości pamięci G.Skill HZ?? Pamięci pracowały wcześniej na Asusie P5E zmodowanym na Rampage Formula z częstotliwością 1200 Mhz i napięciu 2.35V z aktywnym nawiewem bezpośrednio na pamięci. Po podłączeniu ich do tej padniętej płyty(MSI K9A2 CF-F) 3 z 4 kości nie dają oznak życia(sprawdzane na innym sprzecie). I takie pytanie czy mogę je reklamować?? Edytowane 1 Listopada 2008 przez smiglo83 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 6 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2008 1. G.Skill HZ - zgaduje ze to D9 2. 2.35v na Asusie 24/7, niezbyt mądrze ;) 3. Trzy z czterech kosci nie wytrzymały i nie wstaja na 1.8v - potrzebuja wieksze napiecie Moja skromna teoria za ktora stoi wiele gigabajtów D9, ktore spoczywaja w krainie wiecznych mhz ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SPEEDY2005 Opublikowano 12 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2008 Tak jak napisał Masell, pamięci padły od zbyt wysokiego napięcia. Microny D9 czasem nie wytrzymują aż tyle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dandek Opublikowano 12 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2008 Sproboj zamrozic ;) nie wiem czy to dziala ktos gdzies pisal ze tak. Sadze ze mozesz je reklamowac z pozytywnym skutkiem Co do HZ to bywalo na nich 2.5 a i wiecej ;p wytrzymywaly Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 12 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2008 (edytowane) Sproboj zamrozic ;) nie wiem czy to dziala ktos gdzies pisal ze tak. Sadze ze mozesz je reklamowac z pozytywnym skutkiem Co do HZ to bywalo na nich 2.5 a i wiecej ;p wytrzymywaly Wiesz, mam komplet corsairów GMH co co dostawały 3.8v (trzy i osiem dziesiatych wolta) i nadal działają. Gdyby sie nadal skalowały to pewnie magiczną czwórką bym nie pogardził tak BTW :D . Z tymi HZtami czas zrobił swoje - na pare godzin dac duzo papu to nie to samo co 2.4v przez kilka miesiecy. Lekarstwo to ustawienie na sprawnych pamieciach wyzszego vdimm niz auto i wlozenie HZów. Edytowane 12 Listopada 2008 przez MaSell Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manieq1 Opublikowano 12 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2008 Pamięci pracowały wcześniej na Asusie P5E zmodowanym na Rampage Formula z częstotliwością 1200 Mhz i napięciu 2.35VNie wiem czy wiesz, ze bios od rampage zle pokazuje napiecie ramu. Czyli realne miales ok. 2.45v :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...