a12 Opublikowano 1 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2008 Witam parę dni temu kupiłem płytkę Asus p5q deluxe i do tego Karakorum 120... który oczywiście nie pasuje ;/ Widziałem w innych tematach że ludzie montują cooler odwrotnie tak żeby wiał albo na albo z zasilacza. Czyli totalny bezsens. Karakorum nie wchodzi na tą płytę przez wystające zaczepy, zastanawiam się czy spiłowanie ich załatwiło by sprawę. Może ktoś już to robił albo w jakiś inny sposób udało mu się zamontować karakorum na tej płycie? Może przez odkręcenie tego górnego miedzianego radiatora na płycie i zamontowaniu go po włożeniu radiatora ? Ktoś sobie jakoś poradził z tym tematem ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fog Opublikowano 1 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2008 Witam parę dni temu kupiłem płytkę Asus p5q deluxe i do tego Karakorum 120... który oczywiście nie pasuje ;/ Widziałem w innych tematach że ludzie montują cooler odwrotnie tak żeby wiał albo na albo z zasilacza. Czyli totalny bezsens. Karakorum nie wchodzi na tą płytę przez wystające zaczepy, zastanawiam się czy spiłowanie ich załatwiło by sprawę. Może ktoś już to robił albo w jakiś inny sposób udało mu się zamontować karakorum na tej płycie? Może przez odkręcenie tego górnego miedzianego radiatora na płycie i zamontowaniu go po włożeniu radiatora ? Ktoś sobie jakoś poradził z tym tematem ? Przeciez sam mozesz ocenic czy po spilowaniu nadal bedzie zawadzac. A ustawienie karakorum tak zeby wial do gory na zasilasz wcale nie jest bezsensowne. Jak mialem mniejsza bude to sam tak mialem i tempy na procu takie same, a wentyl w zasilcewolniej sie krecil, czyli chyba tempy mu nawet spadly. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
a12 Opublikowano 1 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2008 Przeciez sam mozesz ocenic czy po spilowaniu nadal bedzie zawadzac. A ustawienie karakorum tak zeby wial do gory na zasilasz wcale nie jest bezsensowne. Jak mialem mniejsza bude to sam tak mialem i tempy na procu takie same, a wentyl w zasilcewolniej sie krecil, czyli chyba tempy mu nawet spadly. hmm ciekawe... wydawało mi się że jak na zasilacz będzie dmuchało ciepłe powietrze z proca, właśnie jego wiatrak będzie szybciej chodził... ale jeśli faktycznie jest jak mówisz to chyba faktycznie nie jest to złe rozwiązanie. wiem że mogę sam spiłować tylko że jak spiłuję i też nie wejdzie to ewentualnego zwrotu sklep nie przyjmie :unsure: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fog Opublikowano 1 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2008 Tylko, ze to powietrze dmuchane przez karakorum wcale nie jest zbyt cieple, przynajmniej w przypadku mojego proca. Przeciez zanim zaczniesz pilowac mozesz przymierzyc i ocenic czy sie to uda czy nie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobras Opublikowano 3 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2008 ja mam wlaśnie tak zamontowane że wieje na zasilacz i uwazam to za dobre rozwiazanie problemu, jak kolega wyzej napisal powietrze za karakorum nie jest gorace a wrecz u mnie chlodzi zasilacz, musisz sie liczyc tylko z tym ze wentyl dolozony fabrycznie do karakorum nie zaakceptuje pracy w poziomie a wtedy wymiana na cos lepszego cichszego i wydajniejszego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bjeń Opublikowano 1 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2008 Wszędzie, gdzie widzę zdjęcia, to chłodzenie jest zamontowane tak, że wieje w kierunku ramu. Jak należy zamontować ten radiator, żeby było to najefektywniejsze ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...