Skocz do zawartości
a12

Karakorum Na Asus P5q Deluxe

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

parę dni temu kupiłem płytkę Asus p5q deluxe i do tego Karakorum 120... który oczywiście nie pasuje ;/ Widziałem w innych tematach że ludzie montują cooler odwrotnie tak żeby wiał albo na albo z zasilacza. Czyli totalny bezsens.

Karakorum nie wchodzi na tą płytę przez wystające zaczepy, zastanawiam się czy spiłowanie ich załatwiło by sprawę. Może ktoś już to robił albo w jakiś inny sposób udało mu się zamontować karakorum na tej płycie? Może przez odkręcenie tego górnego miedzianego radiatora na płycie i zamontowaniu go po włożeniu radiatora ? Ktoś sobie jakoś poradził z tym tematem ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

parę dni temu kupiłem płytkę Asus p5q deluxe i do tego Karakorum 120... który oczywiście nie pasuje ;/ Widziałem w innych tematach że ludzie montują cooler odwrotnie tak żeby wiał albo na albo z zasilacza. Czyli totalny bezsens.

Karakorum nie wchodzi na tą płytę przez wystające zaczepy, zastanawiam się czy spiłowanie ich załatwiło by sprawę. Może ktoś już to robił albo w jakiś inny sposób udało mu się zamontować karakorum na tej płycie? Może przez odkręcenie tego górnego miedzianego radiatora na płycie i zamontowaniu go po włożeniu radiatora ? Ktoś sobie jakoś poradził z tym tematem ?

Przeciez sam mozesz ocenic czy po spilowaniu nadal bedzie zawadzac. A ustawienie karakorum tak zeby wial do gory na zasilasz wcale nie jest bezsensowne. Jak mialem mniejsza bude to sam tak mialem i tempy na procu takie same, a wentyl w zasilcewolniej sie krecil, czyli chyba tempy mu nawet spadly.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przeciez sam mozesz ocenic czy po spilowaniu nadal bedzie zawadzac. A ustawienie karakorum tak zeby wial do gory na zasilasz wcale nie jest bezsensowne. Jak mialem mniejsza bude to sam tak mialem i tempy na procu takie same, a wentyl w zasilcewolniej sie krecil, czyli chyba tempy mu nawet spadly.

hmm ciekawe... wydawało mi się że jak na zasilacz będzie dmuchało ciepłe powietrze z proca, właśnie jego wiatrak będzie szybciej chodził... ale jeśli faktycznie jest jak mówisz to chyba faktycznie nie jest to złe rozwiązanie.

wiem że mogę sam spiłować tylko że jak spiłuję i też nie wejdzie to ewentualnego zwrotu sklep nie przyjmie :unsure:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko, ze to powietrze dmuchane przez karakorum wcale nie jest zbyt cieple, przynajmniej w przypadku mojego proca. Przeciez zanim zaczniesz pilowac mozesz przymierzyc i ocenic czy sie to uda czy nie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mam wlaśnie tak zamontowane że wieje na zasilacz i uwazam to za dobre rozwiazanie problemu, jak kolega wyzej napisal powietrze za karakorum nie jest gorace a wrecz u mnie chlodzi zasilacz, musisz sie liczyc tylko z tym ze wentyl dolozony fabrycznie do karakorum nie zaakceptuje pracy w poziomie a wtedy wymiana na cos lepszego cichszego i wydajniejszego

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi