Szczuru Opublikowano 1 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2008 Witajcie. Mam dziwny problem z instalacją Frameworków. A mianowicie ściągnąłem najpierw ze strony M$ instalkę do .Net framework która ważyła 2,71 mb. No ok odpalam to i patrzę, że musi dossać 71 mb z neta. No to ok czekam, czekam, czekam i nic!! Nie może ustanowić wogóle połączenia z internetem. Próbowałem już kilka razy i nic. Pobrałem nawet pełną wersję ze strony M$ (192 mb ważyła) i co?? Instaluje się do pewnego momentu i zatrzymuje się przy końcu i wywala mi że musi pobrać pliki. No i mam postęp pobierania 60/71 mb i nic. Nie rusza pobieranie a skoro to pełniak to po co wogóle chce coś ściągać z neta? :mur: Nie mam pojęcia co się dzieje z tymi bibliotekami... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aquarium Opublikowano 1 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2008 Dziwne, ja instaluję wersję 3.5 albo 3.5 SP1 i po pięciu próbach po prostu instalator pomija ściąganie brakujących plików i kończy instalkę. Przy czym ta druga wersja nawet errora nie zgłasza :P Może kabel wyciągnij? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 1 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2008 Ja bym jednak radził zacząc od sprawdzenie co siedzi w logu od instalatora frameworka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Apis Opublikowano 23 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2009 Witam, mam poważny problem z instalacją .Net Framework 2.0 (nie ma znaczenia wersja, którejkolwiek bym nie użył, dzieje się to samo) oraz Windows Installera. Co do pierwszego, podczas próby instalacji wyskakuje taki oto błąd: „Podczas instalacji wystąpił następujący błąd. Usługa instalator Windows nie jest dostępna. Skontaktuj się z obsługą techniczną, aby sprawdzić, czy usługa instalator Windows jest poprawnie zarejestrowana. O dziwo, .Net Framework figuruje u mnie na liście dodaj/usuń, lecz nie jestem w stanie go ani odinstalować ani naprawić, ponieważ wyskakuje kolejny błąd, który uniemożliwia obie czynności. Obecna „zainstalowana” wersja to 3.5 i waży… 15mb… Natomiast, gdy próbuję zainstalować Windows Installera: „Instalator nie może zweryfikować integralności pliku update.inf. Upewnij się, że usługa kryptograficzna jest włączona na tym komputerze.” Tak się składa, że owa usługa jest już uruchomiona. Próbowałem usilnie rozwiązać problem przez ostatnie kilka dni, szukając pomocy w sieci na forach. Niestety, bezskutecznie. Wiem, że aby wszystko było ok, potrzebuję właściwie „tylko reinstalacji windy” (używam XP Professional SP2, oryginał). W de facto, to nie jest takie proste. Mam bardzo dużo aplikacji zainstalowanych na komputerze, które zajmują dość sporo miejsca i sporo czasu zajęło mi instalowanie ich. A jak to po reinstalce bywa, część aplikacji nie działa poprawnie, bądź nie chcą się uruchomić wcale, bo z tego, co wiem, nie ma ich w rejestrze i musiałbym przynajmniej połowę rzeczy od nowa instalować, co nie wchodzi w ogóle w grę. Format oczywiście tym bardziej – komp zaliczył go jakieś 2 tygodnie temu i nie widzę takiej potrzeby, żeby się na to zanosiło, ponieważ wszystko działa sprawnie, oczywiście z wyjątkiem wyżej wymienionych aplikacji. Nie jestem w stanie nawet przeinstalować SP2 ani zainstalować SP3 – znowu komunikat o usłudze kryptograficznej. Gdy chcę odpalić pewną aplikację, wyświetla mi się komunikat: „Please registry key HKLM\Software\Microsoft\NETFramework\InstallRoot to point to the .NET Framework install location” Bardzo was proszę o pomoc, muszę odpalić program, którego bardzo potrzebuję, a wymaga on niestety .Net Framework 2.0 i Windows Installera. Z góry dziękuję i pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawelek69 Opublikowano 23 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2009 A ja mam pytanie dlaczego i co ściąga ta instalka? Nie da się instalować Frameworków całkowicie offline? Sam 3.5 zajmuje 200 MB, 3.5 SP1 240 MB. W ogóle przydał by się chyba jakiś FAQ odnoście tego cuda, bo do każdej wersji są service packi i można już się pogubić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smigiel19 Opublikowano 5 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2010 witam mam problem pomocy!!!!!! Gdy instaluje net framework 3.5, mam do pobrania tam 60 mega a predkosc 0 mb i po 5 probach nawiazania połaczenia wyskakuje ze nie moze zainstalowac plikow probowalem z pelna wesja 231mb i przy koncu instalacji musi pobrac 12mb i dzieje sie to samo. mam zainstalowanego net framework 2.0 sp2 i nie moge zainstalowac nawet net framewor 3.0 probowałem roznych metod, probowałem tez przez cleanup tools i nic prosze o pomoc z gory dzieki!!!!!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tagasu Opublikowano 6 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2010 Zrestartuj połączenie z siecią, wyłącz firewall'a - może pomoże. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smigiel19 Opublikowano 6 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2010 niestety nie pomogło caly czas nawiazuje polaczenie i nic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...