Amfidiusz Opublikowano 1 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2008 (edytowane) Witam! :) Jakiś czas temu śledziłem dyskusję na temat notebooka dla studentki. Polecaliście głównie Acera 5620. Mi z kolei zależy na trochę wyższej półce cenowej. Laptop będzie wykorzystywany głównie do celów biurowych, internetu i multimediów. Gier nie będzie żadnych (no może sporadycznie jakieś Simsy czy Spore). Po zorientowaniu się na rynku, na razie mam na oku dwa laptopy. Asus X51L: http://www.allegro.pl/item462591369_laptop...windows_xp.html Acer 5715: http://www.allegro.pl/item464059646_acer_5...sta_bonusy.html Czy opłaca się dopłacać 300zł do tych kilku MHz więcej? Bo reszta jak dla mnie wygląda podobnie. Wiem, że Acer to Acer a Asus to Asus - ale czy przy codziennym użytkowaniu robi to różnicę? A może warto pójść przyszłościowo i zainwestować w Acera 5630? http://www.allegro.pl/item464871309_acer_5..._wif_bonus.html A może powinienem spojrzeć na jeszcze coś innego? Edytowane 1 Listopada 2008 przez Amfidiusz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 1 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2008 (edytowane) laptop dla studentki nie do gier to wolałbym za 1200zł Acera Extense z celkiem 2.2GHz, X3100, 2GB, 160GB Edytowane 1 Listopada 2008 przez lukasrz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Amfidiusz Opublikowano 1 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2008 (edytowane) laptop dla studentki nie do gier to wolałbym za 1200zł Acera Extense z celkiem 2.2GHz, X3100, 2GB, 160GB O którym modelu się rozpisałeś? I czy jednak dwa rdzenie nie ułatwiają znacząco pracy? Edytowane 1 Listopada 2008 przez Amfidiusz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 1 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2008 word, internet, winamp - po co dwa rdzenie? do czego? 2.2GHz wystarczy Jesli dziewczyna ma pieniadze i jej nie szkoda wydać 500zł więcej to niech bierze 2 rdzenie. 1190zł http://allegro.pl/item464281902_acer_eme51..._5220_5620.html a zaoszczędzone pieniadze mozna wydac na wiele innych rzeczy;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Amfidiusz Opublikowano 1 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2008 a zaoszczędzone pieniadze mozna wydac na wiele innych rzeczy;) Np. na błyszczyk. W sumie racja. Dzięki :) Czekam jeszcze na opinie innych użytkowników. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 1 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2008 Np. na błyszczyk. W sumie racja. Dzięki :) Czekam jeszcze na opinie innych użytkowników. błyszczyk, ubrania, dziewczyny nie maja problemów z wydawaniem kasy :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jawor121 Opublikowano 1 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2008 Jak bym kupował dla siebie na studia,to wolał bym jakiegoś Umpc.Asus EEE albo Wind.Z normalnych lapków,warty uwagi jest Hp 6735s.Grafika lepsza niż x3100,procek też jest ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 1 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2008 Tak, HP są dobre. Na serwis. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jawor121 Opublikowano 1 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2008 Widzę jakieś uprzedzenia z przeszłości.Hp na platformie Puma to bardzo udane modele.No ale wiesz swoje,więc nie pytaj oto co kupić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 1 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2008 Nie mam uprzedzeń do żadnej marki :) ale wiem że nowe modele się sypią, bardziej od poprzedników. w HP bym sie raczej nie pchał, chyba ze w sprawdzony model. Tego co dales nie znam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Amfidiusz Opublikowano 2 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2008 więc nie pytaj oto co kupić. On nie pyta - ja pytam. Taka subtelna różnica :) Ja się kompletnie nie orientuję w rynku komputerów przenośnych dlatego każda opinia jest dla mnie na wagę złota :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jawor121 Opublikowano 2 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2008 Ok,sorry w takim razie.Wg.mnie są 2 opcję,jedna to jakiś netbook.Np.Asus EEE lub poczekać na Samsunga Nc10.Jeśli studentka chcę normalnego lapka,to godne polecenia są Hp 6735s,trzeba na niego wydać tyle,co na Asusa z Twojego pierwszego postu ale to dobry sprzęt w tej cenie.Jak chcesz taniej mimowszystko,to np.ACER 5620.Na allegro za 1479zł,2gb ramu,dualcore,120gb dysk ale ma słabą integrę x3100. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...