roodin Opublikowano 1 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2008 Witam Od kilku miesięcy posiadam Nokię E51 oraz pozostałość po 6020 - słuchawkę BT Nokia HS-26W. Połączenie między urządzeniami jest; rozmawiać można, mp3 i takie tam inne bajery ale nie o tym... Cały problem pojawia się podczas prowadzenia auta. Nie mogę w żaden sposób dojśc do ustawiań aby w momencie gdy ktoś do mnie dzwoni dzwonek był slyszany w słuchawce a nie z głośnika w telefonie (lub chociaż w obu urządzeniach). Jak to w aucie bywa głośno a po kilku km widzę że świeci się diódka i są jakieś połączenia nieodebrane bo nie słyszałem dzwonka (gdzie w ww. starej nokii był on słyszalny w słuchawce). Ma może ktoś jakiś pomysł czy jest to raczej niewykonalne? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pigmej Opublikowano 1 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2008 Spróbuj zrobić osobny profil (milczący, ogólny) dla słuchawki i ustaw go jako domyślny po podłączeniu tej słuchawki BT. Pamiętam, że tak robiłem z 6230i i słuchawką HS-36W. W tym osobnym profilu zdefiniowałem wtedy, że ma dzwonić w słuchawce (a także inny dzwonek- nie zabijający ucha). W tej chwili też mam e51 i starą HS-36W- muszę to ponownie tak ustawić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Damian2072 Opublikowano 2 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2008 Trzeba ustawić jako domyślne akcesorium 'Stojak muzyczny' bądź 'Słuchawki', a nie 'Zestaw słuchawkowy' i powinno śmigać. Tylko wtedy może mikrofon z zestawu nie działać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roodin Opublikowano 2 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2008 Jeden i drugi pomysł nie pomaga - nic nie zmiania. A ,żeby było śmieszniej to jak podłączę ich oryginalne słuchawki na kablu to dzwonek słychać w obu :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...