4ndr1u Opublikowano 1 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2008 witam mam takie pytanie jaka powinna być temperatura procesora Core 2 Quad Q6600 jak jest w stresie i jak jest w idle bo u mnie w idle osiąga 40*C przy doczepionym dodatkowym chłodzeniu a tak ze standardowym 45*C wszystko w Idle czy jest jakaś możliwość zmniejszenia tej temperatury?? dodam jeszcze że nie mam dostępu do wnętrza komputera bo jest zaplombowany przez NTT system i po otwarciu tracę gwarancje wiem tyle że chłodzenie jest standardowe a gdzieś czytałem że temperatura w idle powinna być 35*C Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomaszPaweł Opublikowano 2 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2008 witam mam takie pytanie jaka powinna być temperatura procesora Core 2 Quad Q6600 jak jest w stresie i jak jest w idle bo u mnie w idle osiąga 40*C przy doczepionym dodatkowym chłodzeniu a tak ze standardowym 45*C wszystko w Idle czy jest jakaś możliwość zmniejszenia tej temperatury?? dodam jeszcze że nie mam dostępu do wnętrza komputera bo jest zaplombowany przez NTT system i po otwarciu tracę gwarancje wiem tyle że chłodzenie jest standardowe a gdzieś czytałem że temperatura w idle powinna być 35*C Witam! Zanim usłyszysz wiele przykrych słów od "speców" tego forum /speców od google.pl/ podam ci linka do tematu o tym CPU: http://forum.purepc.pl/Socket-423-478-775-...00-t237997.html Nie przejmuj się temperaturami. To nie istotne, dopóki nie zobaczysz np 70-80C. Procesory mają zabezpieczenie przed przegrzaniem. Nie ma czegoś takiego jak zalecana temperatura. Z doświadczeń każda poniżej 60C jest akceptowalna dla tego CPU. Zadbaj o to by tak ustawić komputer, aby gorące powietrze wydmuchiwane przez wiatraki miało gdzie ujść. Czyli odpada stawianie komputera w zabudowanych wnękach biurek. Osobiście uważam, że plombowanie komputerów jest kur….m Jak zmniejszyć temperatur? Zamontować wiatraczek wypychające powietrze z obudowy na zewnątrz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
4ndr1u Opublikowano 2 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2008 mam już od początku taki wiatraczek z tyłu ale powietrze nie miało gdzie odchodzić więc zamontowałem jeszcze taką tube z kartonu i na samym końcu tuby wiatrak więc powietrze niby odchodzi do góry a i jeszcze mam pytanie czy zainstalowanie wersji 64 bitowej na komputerze z takim procesorem poprawi jego wydajność?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...