KOLA.K Opublikowano 2 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2008 (edytowane) Czy ktoś zakładał chłodzenie wodne na tej płycie MSI P35Neo2-FR/FIR. Jeśli tak to proszę o pomoc w doborze bloków na NB , SB a w szczególności na MOSFETY . Edytowane 2 Listopada 2008 przez KOLA.K Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafwlkp Opublikowano 2 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2008 Na mofy był był kiedyś Watercool-HEATKILLER-SW-10 w ofercie AquaTuning.de. Teraz niestety wycofany z oferty. Na NB czy SB wrzuć MCW30 i będzie git. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=YoGi=- Opublikowano 2 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2008 na nb i sb mcw30, natomiast na mosfety nie ma u nas zadnego kompatybilnego niestety. tak czy inaczej wystarcza zwykle radiatorki :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korn85 Opublikowano 6 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2008 Przy okazji tematu, żeby nie zaśmiecać forum nowym wątkiem... Czy mostki południowe w dzisiejszych płytach mocno się grzeją, czy może są tylko ciepłe? Ja przesiadłem się ze starego kompa, gdzie mostek południowy był zimny (prawie 9-letni komputer) na kompa, który na płycie ma tylko jeden mostek i stąd takie pytanie. Jestem po prostu ciekaw, jak to dziś wygląda:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ups Opublikowano 6 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2008 Jak masz kartę pokroju 4870 czy 4870x2 gdzeje się bardzo zarowno nb jak i sb. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czolo7 Opublikowano 6 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2008 a jak masz nforca to masz mini grzejnik :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jedras77 Opublikowano 7 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2008 Czy mostki południowe w dzisiejszych płytach mocno się grzeją, czy może są tylko ciepłe?Chipsety nvidii grzeja sie jak diabli... Zreszta dla czego padaly Strikery ? bo 3 kg miedzi na nich z heatpipe nie wystarczalo :) Niestety o mostek trzeba tez zadbac zeby plyta nie wyzionela ducha... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
valdi200 Opublikowano 7 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2008 Jak przymierzalem sie do WC to mialem wlasnie to MSI i chciałem zwodować. Skonczyło sie kupnem DFI :) Nie ma heatpipe i nie trzeba sie martwic chlodzeniem mosfetow. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KOLA.K Opublikowano 7 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2008 Koniec końców na mosfety kupiłem coś takiego KLIK natomiast na NB i SB - Swiftech MCW30 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KOLA.K Opublikowano 11 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2008 No i klops , okazało się , że bloczki Swiftech MCW30 nie pasują na moją płytę ,rozstaw otworów jest mniejszy niż minimalny rozstaw w tym bloku , chętnie 2 szt. odsprzedam kontak na PW. A za miast nich planuje kupić coś takiego KLIK co o tym sądzicie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korn85 Opublikowano 11 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2008 Zamiast kombinować, czy dany blok może być, czy też nie weź po prostu suwmiarkę i zmierz, jaki masz rozstaw otworów:) Następnie poszukaj bloku, który spełnia te wymagania ale najlepiej, żeby miał minimalny zapas (w górę lub w dół) to unikniesz takiej sytuacji, jaką teraz masz:) A co do bloku MNP to sam taki mam. Jeszcze nie podłączony, bo czekam na resztę części do LC ale po rozebraniu go wygląda na prawdę dobrze:) Zapinka może się nie podobać ale ją można zawsze samemu wykonać i w zasadzie możesz sobie zrobić z takim rozstawem, jaki potrzebujesz:) Zagadaj do Kyńka, załatwi Ci taniej ten blok:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KOLA.K Opublikowano 12 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2008 Zamiast kombinować, czy dany blok może być, czy też nie weź po prostu suwmiarkę i zmierz, jaki masz rozstaw otworów:) Następnie poszukaj bloku, który spełnia te wymagania ale najlepiej, żeby miał minimalny zapas (w górę lub w dół) to unikniesz takiej sytuacji, jaką teraz masz:) A co do bloku MNP to sam taki mam. Jeszcze nie podłączony, bo czekam na resztę części do LC ale po rozebraniu go wygląda na prawdę dobrze:) Zapinka może się nie podobać ale ją można zawsze samemu wykonać i w zasadzie możesz sobie zrobić z takim rozstawem, jaki potrzebujesz:) Zagadaj do Kyńka, załatwi Ci taniej ten blok:) Teraz właśnie zmierzyłem i ten blok będzie pasował , a co do bloków MCW-30 to sprzedam je w dobrej cenie zainteresowanych proszę o wiadomość na PW. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=YoGi=- Opublikowano 12 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2008 Teraz właśnie zmierzyłem i ten blok będzie pasował , a co do bloków MCW-30 to sprzedam je w dobrej cenie zainteresowanych proszę o wiadomość na PW.jaki rozstaw ma MSI? bo jakos nie mam sam czasu zmierzyc :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KOLA.K Opublikowano 12 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2008 jaki rozstaw ma MSI? bo jakos nie mam sam czasu zmierzyc :) Napisze dokładnie jaki rozstaw jutro bo teraz nie pamiętam(chyba NB 48mm, SB 44mm) ,komp w domu rozłożony i pisać mogę tylko z pracy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BraWura Opublikowano 12 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2008 (edytowane) Napisze dokładnie jaki rozstaw jutro bo teraz nie pamiętam(chyba NB 48mm, SB 44mm) ,komp w domu rozłożony i pisać mogę tylko z pracy. Zwróć uwagę również na wysokość bloku. Dotyczy właściwie tylko tego bloczku przy karcie graficznej (south bridge). Może może się zdarzyć, (mnie się akurat tak zdarzyło - bo w życiu szczęście mieć trzeba ) że bloczek będzie o 1-2mm za wysoki, co może skutkować nie pełnym obsadzeniem slotów bądź tym, że karta nie będzie w pełni siedzieć w slocie. Tak prawdopodobnie spalił grafikę sam Kyniek, bo bloczek jaki zastosował, a był to ..........Innovatek , był zbyt wysoki i karta graficzna nie siedziała w slocie PCI-E tak jak powinna i upaliło mu slot PCI-E oraz nową grafę. Bloczki Kyńka na NB/SB są IMHO dobre, ale wysokie (śruby + zapinka). Zwróć uwagę na zapomniane bloczki Misia15go - mają tylko 10-10,5mm wysokości razem ze śrubami, a rozstaw wynosi .... zaraz zmierzymy....od 44mm do 56mm. Natomiast w kwestii miedzianych radiatorów na mosfety to IMHO lepiej zastosować tam radiatory aluminiowe, za to większe - chyba że tym miedzianym zafundujesz w miarę przyzwoity nawiew. W dużym skrócie i po to, że by nie rozpoczynać wojny między miedzią i alu napiszę tylko, że aluminium lepiej oddaje ciepło do otoczenia przy małym nawiewie. Edytowane 12 Listopada 2008 przez BraWura Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KOLA.K Opublikowano 13 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2008 (edytowane) Pomierzyłem i rozstaw wynosi odpowiednio NB 49mm i SB 45mm , co do wysokości bloczku to nie powinno być problemu ponieważ SB jest troszeczkę niżej od slotu karty ale oczywiście wszystko zdarzyć się może . Natomiast jeśli chodzi o radiatory na mosfety to chyba rzeczywiście zastosuje aluminiowe tylko większe , możecie coś zaproponować. BraWura możesz podać link do tych bloczków Misia15-go bo nie mogę znaleźć. Edytowane 13 Listopada 2008 przez KOLA.K Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jedras77 Opublikowano 13 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2008 szukaj tez czegos takiego jak MIPS :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BraWura Opublikowano 13 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2008 Bloczki Misia15go były kiedyś w RealityNet http://watercooling.com.pl/index.php?p17,cube-nb ale widzę, że to jakaś nowa rev. bo topy mają inne. Cen jakoś też nie widać :unsure: Ja mam coś takiego, jak poniżej: http://www.mod-planet.com/bloczki-misia15go-by-exeq,878.html tylko nie niklowany. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KOLA.K Opublikowano 14 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2008 Im bardziej się zagłębiam w dobór bloczków do tej płyty tym bardziej jestem przekonany do jej zmiany. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samhain Opublikowano 14 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2008 Bloczki Misia15go były kiedyś w RealityNet http://watercooling.com.pl/index.php?p17,cube-nb ale widzę, że to jakaś nowa rev. bo topy mają inne. Cen jakoś też nie widać :unsure: poniewaz Realitynet juz nie zajmuje sie sprzedawaniem, a tylko produkcja, tutaj spis sklepow gdzie mozna kupic nasze produkty, w tym bloki serii Cube http://watercooling.com.pl/index.php?d=informacje&id=2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yngwie Opublikowano 19 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2008 tutaj http://www.watercool.de/online-shop/ maja cos takiego HEATKILLER® MB-SET MSI-1 gotowy zestaw mofy i oba mostki z jezykiem naszych sasiadow ciezko kuleje wiec nie jestem w stanie powiedziec jak wyglada sprawa z dostepnoscia ale w ofercie niby maja Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toman Opublikowano 19 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2008 Jeśli potrzebujesz na siłę blok na mosfety, to mogę Ci coś dobrać. Mam obecnie w domu bloki dedykowane różnym płytom głównym. Wybrałem sobie coś pasującego, to i do MSI może coś podejdzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deonet Opublikowano 19 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2008 Jakie masz bloki na stanie?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KOLA.K Opublikowano 19 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2008 Jeśli potrzebujesz na siłę blok na mosfety, to mogę Ci coś dobrać. Mam obecnie w domu bloki dedykowane różnym płytom głównym. Wybrałem sobie coś pasującego, to i do MSI może coś podejdzie. Sprawa już nieaktualna z tym MSI bo właśnie pod wpływem problemów z doborem bloczków do niej zmieniłem płytę na DFI LanParty DK P45-T2RS PLUS i to ją będę w całości wodował firma EK ma wszystkie bloczki potrzebne do niej tylko się okazało , że moje złączki FESER-a nie pasują bo są ciut za duże(nie mieszczą się jedna obok drugiej) , może podpowiecie jakieś ładne złączki 10/13 proste i kątowe 45 stopni , które by pasowały do tych bloczków KLIK , KLIK , KLIK I jeszcze jedno pytanie, może głupie nie bijcie , na mosfety zastosować pastę termo-przewodzącą czy może lepiej coś takiego KLIK . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toman Opublikowano 19 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2008 Jakie masz bloki na stanie??Ojj rózne, najróżniejsze. P5 series, AWD9, KN9 itp itd, wszystko MIPS. 10 róznych bloków. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...