Skocz do zawartości
auperon

MODE COM ISO-450P 350W PFC

Rekomendowane odpowiedzi

Mial ktos moze przyjemnosc z tym cudem - link http://www.modecom.pl/produkt.php?399

sa w Łodzi w sprzedazy tylko nie wiem czy warto kupowac - podobno to nastepca ModeCom FEEL ESP-300ATXSP4 300W z PFC i posiada "najnowocześniejsza technologie w postaci aktywnego PFC". Sugestie ???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja już zamówiłem  :)

A ja jak uslyszalem cene 160 zeta to zmieklem i sobie darowalem taka przyjemnosc - wlasnie kupilem Fortrona FSP300-60GTP with PFC na allegro od Haszyda za polowe tej kwoty (rozmawialem ze sprzedajacym - zasilka sprawna nie wymagala serwisowania).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja już zamówiłem  :)

A ja jak uslyszalem cene 160 zeta to zmieklem i sobie darowalem taka przyjemnosc - wlasnie kupilem Fortrona FSP300-60GTP with PFC na allegro od Haszyda za polowe tej kwoty (rozmawialem ze sprzedajacym - zasilka sprawna nie wymagala serwisowania).

za 135 można kupić, albo poczekać jeszcze trochę aż potanieją

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no ja tez zamowilem w siriusie w piatek .Bardzoe jestem ciekawy co do niego ale rokownia ma niezle .Bo teraz jade na jakims gownie co na +12v ma 7 amperow :lol: :lol: a reszta tez slabo.Zapodam jakies sprawozdanie (oczywiscie podkrece kompa na maxa w oczywistym celu)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tomcyk.

Te napięcia to podajesz przy jakimś porządnym obciążeniu, czy podczas "jałowej" pracy?

Mówiąc porządne obciążenie mam na myśli:

Jednoczesne kopiowanie z napędów na dyski, muzyka w tle, 3D Mark w tle itd.

Cichy ten zasilacz?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dokladnie

miałem zapuszczonego divx'a mp3...winrara(rozpakowywał) i Vice city w tle.....

cały czas takie same........

zasilacz Berdej jest bardzo cichy(albo ja jestem przyzwyczajony do hałasu-nie wiem....)

Póki co to dla mnie bomba zasilacz---

ma jedną złą ceche

159pln :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki.

Wczoraj go kupiłem na WGK za 130zł. Ale tylko rok gwarancji.

na razie podłączyłem go do Celka 950 ze starą kartą Ati X-pert 128.

Napięcia w stresie to:

3,26-3,31V

4,97-5,05V

12,04-12-28

Ciekawe o ile spadną jak pojadę na chatę i podłączę do mojego Athlona.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

widzisz berdej zobacz ...mamy w miare podobne napiecia....

to chyba swiadczy o klasie zasilki..polecam wszyskim!!!!!!!!!!!

i komp mi rzeczywiscie ciszej chodzi.....

poza tym nie wiem co jest ale Volcano 7 chodzi tak do 3800rpm ,

a proc sie grzeje w stresie max do 44stC...

wiec tak jakby po załadowaniu nowej zasiłki wszysko chodzi luxus i ciszej nawet:)

MEGA WYPAS

Ps.

Uneek napisz jak tam?

widzisz berdej zobacz ...mamy w miare podobne napiecia....

to chyba swiadczy o klasie zasilki..polecam wszyskim!!!!!!!!!!!

i komp mi rzeczywiscie ciszej chodzi.....

poza tym nie wiem co jest ale Volcano 7 chodzi tak do 3800rpm ,

a proc sie grzeje w stresie max do 44stC...

wiec tak jakby po załadowaniu nowej zasiłki wszysko chodzi luxus i ciszej nawet:)

MEGA WYPAS

Ps.

Uneek napisz jak tam?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hejka.

No i przetestowałem go na Athlonie XP1700+ @2300, 256MB DDR, GF3 TI200 @200/510MHz, SBLive, DVD, CD-RW, HDD 40GB i 80GB. Przy intensywnym teście (równoczesne: kopiowanie z napędów na dyski, winamp + EAX, 3DMark 2001), napięcia spadły do:

3.18V

4.81V

12.1V

Tak więc żadna rewelacja z tej zasiłki.

Zasilacz jest dosyć cichy. Nie szumi. Ale jak ktoś ma dobrze wyciszony komputer, to będzie słyszał jego buczenie.

Dałem za niego 130zł na giełdzie, a sklepowa cena: 150-160zł to przesadyzm. Główna zaleta tego zasilacza w odniesieniu do tanich zasiłek za 70zł to zabezpieczenia przeciwprzeciążeniowe i przeciwzwarciowe. Tak więc można się nie martwić, że dodając zbyt dużo osprzętu zjaramy sobie komputer. Jest to chyba najtańszy zasilacz z takimi zabezpieczeniami jaki można kupić. Oprócz tego ma on aktywne PFC.

Szkoda, że nie udało mi się wygospodarować dodatkowych 100zł na Chiefteca :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszystko o czym piszecie, zabezpieczenia, PFC, noise killer, lepsze napiecia, wieksze obciazenia i inne <span style="color:red;">[ciach!]</span>ly ma Fortron FSP300-60PNA(PF) z wentylem 12cm prosto z Allegro za 50zł + wysylka :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko czemu Fortron 300W kosztuje na Allegro 60 zł (co tak tanio :?: :?: :?: :?: ) a w 4MAXie za 400W trzeba dac 400 zł. I czy oplaca sie doplacac.

BTW taki sobie chyba kupie :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=13268794

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko czemu Fortron 300W kosztuje na Allegro 60 zł (co tak tanio  :?:  :?:  :?:  :?: ) a w 4MAXie za  400W trzeba dac 400 zł. I czy oplaca sie doplacac.

Te z allegro sa sprowadzane z Niemiec, niektore uszkodzone, niektore sprawne. To super zasilki o jakosci podobnej lub przewyzszajacej Chiefteca 360W :) To obecnie najlepszy zakup, tak jak 1700+ :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fortron ma wysokie dopuszczalne obciazenia :) Nie widze sensu doplacac i kupowac zasilek 200zł drozszych :x

+3.3V - 28.0A

+5V - 30.0A

+12V - 15.0A

W testach na Tomie wytrzymal 370W lub 390W i sie nie spalil 8O

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam nadzieje, ze sprzedaja tylko sprawne  :?  :?  :?  :?  :?  :?  :?  :?  :? 

:twisted:  :twisted:  :twisted:  :twisted:  :twisted:  :twisted:  :twisted: 

BTWjak wyglada taki Fortron vs Chieftec 420W lub Antec 400W?

Jesli bedziesz kupowal to tylko o Lewandowskiej, to super sprzedawca i ma te Fortrony za 50zł :) Kumpel ostatnio kupil 300-60PNA(PF) z wielkim 120mm wiatrakiem i jest bardzo zadowolony. Az sie zdziwilem jak zobaczylem ten wentylek, chce taki do obudowy :lol: Mozna gdzies osobno kupic wentylek 120mm? Jaka cena? Ja mam w moim Fortroniku tylko 80mm :roll:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dokladnie ..........nie wiem jak wy ale ja kupuje tylko w sklepie ..wole dać wiecej -bo po tych podzespolach to niewiadomo nigdy co z nimi jest (jak pochodza od Janusza a koziej wólki)

po prostu chce byc pewny

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widzę, że odgrzałem ten temat po długiej przerwie.

Jestem posiadaczem tej zasiłki od paru dni i poważnie zastanawia mnie "syk" jaki wydaje sprzęt w trakcie, gdy dostaje większe obciążenie. Na przykład gdy zaczynam kopiować pliki, przewijać .pdf scrollem lub po prostu jadę z 3dmarkiem.

Jest to taki cichutki, metaliczny świst wydobywając się ze środka. Czy to coś nienormalnego? Czytałem posty o syczącym Chieftecu i trochę mi to przypomina, to co jest u mnie.

Czy reklamować czy nie przejmować się? BIOS i program monitorujący pokazują duże wahania napięć, więc może to syczenie

ma jakieś konsekwencje dla poprawnej pracy zasilacza ???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...