zis Opublikowano 2 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2008 Witam :) Niestety za bardzo nie znam się na kompach wiec proszę was o radę. W sklepie doradzili mi następującą konfiguracje : Procesor- Intel Core2 Quad Q6600 2,40 GHz (S775/65nm) Pamięć - RAMGeIL Dual 2x 2GB DDR2 800 MHz Dysk twardy- IDE/SATASeagate 500 GB Barracuda 7200.11 (32MB, Serial ATA II) x2 Monitor - LCD19" Samsung SyncMaster 931BW System operacyjny- Microsoft Windows Vista Home Premium PL OEM 64Bit Karta - graficznaRadeon 4870 Gigabyte 1GB 2xDVI (PCI-E) Obudowa - CoolerMaster Centurion 590 Black Zasilacz - Modecom VOLCANO 550W ATX PFC płyta główna - Asrock 54XE Tu się zaczynają moje pytania bo na początku chciałem wziąć ten procesor który jest umieszczony w poradniku na tym forum czyli tego Xeon'a ale sprzedawca w sklepie powiedział mi że jeżeli to ma być komp do gier to najlepiej wziąć Q6600 albo jeszcze lepiej żebym wziął E8500. Wiec który procesor będzie tak naprawdę najlepszy do gier ??? Czy ta firma Asrock produkuje dobre płyty i czy ta płyta która została wybrana jest dobra ? Czy wyszła ostatnio jakaś karta graficzna która jest bardziej wydajna niż ta co wpisałem tu i jest w podobnym przedziale cenowym? Jak myślicie za ile mogę teraz sprzedać ten komputer : Płyta główna - DFI LanParty UT NF4 Ultra-D Socket939 DualDDR Procesor - AMD Athlon 64 X2 3800+ Socket 939 Karta graficzna - Gigabyte GeForce 7900GT 256DDR3 256bit (525/1440MHz) PCI-E TV/2xDVI Zalman Obudowa - Chieftec BA-01B-B-B BigTower 400W ATX RAM - GeIL DDR 2GB/400 (2 x 1024MB) CL2.5 Pozdrawiam i z góry dziękuje za wszelką pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzechuk Opublikowano 2 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2008 zmien procka na e3110/e8400 albo jak chcesz zaoszczedzic to bierz e5200 (nie oplaca sie brac e7200) i go podkrec sprzedawca jest glupi, jesli quada poleca do gier... mobo polecam swoje z siga, bardzo udany kawalek krzemu... mialem niegdys asrocka(pod athlonem) i po 1,5 roku wylaly sie kondensatorki, ale poza tym problemow nie mialem (nie krecilem wtedy, wiec jesli odpalasz na defie to w sumie obojetnie ktora plyte wezmiesz...) co do zestawu imo max 500,- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek46op Opublikowano 2 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2008 Cytat Procesor- Intel Core2 Quad Q6600 2,40 GHz (S775/65nm)+ Cytat płyta główna - Asrock 54XE :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
halo?! Opublikowano 2 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2008 1. Ile kasy masz? 2. Czy możesz kupić w ESC.pl, albo powiedz o ile drożej jest tam w sklepie w porównaniu do ESC.pl - wtedy sprawa będzie ułatwiona. 3. Rozumiem, że nie kręcisz i nie zamierzasz? (osobiście zachęcam) Co do proponowanego zestawu: tylko głupiec proponuje quada do komputera do gier i normalnego użytkowania; Asrock 54XE - co to ma być?!, nie wiem jak na takim czymś miałby quad jechać; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nukens Opublikowano 2 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2008 Miale kiedyś Asrocka i sprzedałem go po 6 miesiącach wiec jako płytę główną polecam polecam jakiegoś Gigabyte GA-EP45-DS3L lub Microstar P45 NEO3-FR i do tego E8400 lub E4500 lub coś tańszego typu E5200 A i system operacyjny weź lepiej jakiegoś M$ XP home edition a co do obudowy to poszukał czegoś z przyciskiem reset bo ta nie posiada a otwory na wentylator sa tak ostre jak tarka i przy przetrącaniu płyty zedrzeć Idze skore z kościi (sam ja posiadam) a tak to luzik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zis Opublikowano 2 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2008 (edytowane) nukens napisał(a): Miale kiedyś Asrocka i sprzedałem go po 6 miesiącach wiec jako płytę główną polecam polecam jakiegoś Gigabyte GA-EP45-DS3L lub Microstar P45 NEO3-FR i do tego E8400 lub E4500 lub coś tańszego typu E5200 A i system operacyjny weź lepiej jakiegoś M$ XP home edition a co do obudowy to poszukał czegoś z przyciskiem reset bo ta nie posiada a otwory na wentylator sa tak ostre jak tarka i przy przetrącaniu płyty zedrzeć Idze skore z kościi (sam ja posiadam) a tak to luzik Chyba żeby grać pod D10 to trzeba mieć Viste nie?Czy się mylę? <_< Pomyliłem się w nazwie płyty głównej płyta się nazywa Astrock P45XE Co do pytań halo?! 1. Kasy mam około 4k (wliczając zakup monitora) 2. Nie, nie mogę kupić w ESC.pl 3 Nigdy nie kręciłem gdyż zwyczajnie się boję Edytowane 2 Listopada 2008 przez zis Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nukens Opublikowano 3 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2008 zis napisał(a): Chyba żeby grać pod D10 to trzeba mieć Viste nie?Czy się mylę? <_< Pomyliłem się w nazwie płyty głównej płyta się nazywa Astrock P45XE Co do pytań halo?! 1. Kasy mam około 4k (wliczając zakup monitora) 2. Nie, nie mogę kupić w ESC.pl 3 Nigdy nie kręciłem gdyż zwyczajnie się boję Puki co gier pod DX10 jest tak mało że szkoda kasy na tego OSa no chyba że ci zalezy na takich bajerach jak aero Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek46op Opublikowano 3 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2008 (edytowane) Pod taki zestaw Vistę Home Premium 64-bit. XP to przeżytek, Vista na tym rozwinie skrzydła a i 64bity są szybkie i stabilne :D E8400 Asus P5Q-E Adata 2x2Gb EE Radeon HD 4870 WD 640GB / Samsung 640GB Corsair 520W + do tego obudowa (z tych tańszych Antec ten za 200 zł lub Cooler Master Elite w coolingu są nowe wersje) i chłodzenie np;. Pentagram Karakorum i wentyle do obudowy np. Scythe S-Flex, Fander. Co do monitora to na forum jest odpowiedni dział dot. monitorów tam spytaj. Matryce TN są kiepskie ale do gier najlepsze. Edytowane 3 Listopada 2008 przez bartek46op Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...