Olivka Opublikowano 2 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2008 Witam. Mam problem ze sterownikami do dźwięku, przeinstalowałam system z Visty na XP wszystkie sterowniki są zainstalowane tylko nie mogę znaleźć do audio. Proszę o pomoc, dokładne oznaczenie laptopa to: Acer Aspire 5530G-702G25Mi / AMD Turion Oprócz tego pojawiły mi się w menadżerze urządzeń jakieś znaki zapytanie przy: - kontroler Ethernet (internet mi działa) - kontroler magistrali zarządzania systemem - nieznane urządzenia - PCI Device - dwa razy to mam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ericssonkrk Opublikowano 24 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2008 Wychodzi że masz w laptopie kartę High Definition. Zakładam że zaposiadasz zainstalowanego Win XP z SP2 lub SP3 Potrzebujesz sterownik do 'Microsoft UAA' ( Universal Audio Architecture ) Wymagane z tego co pamiętam to zainstalowanie poprawki kb 835221 posiadającej ten sterownik w starszej wersji. Choć SP2 i wyżej mają wersję nowszą wgraną (poprawka kb8881111) więc... Ściągasz z neta poprawkę kb835221 instalujesz ją. Powinno Ci wykryć i zainstalowac stery do Microsoft UAA i dopiero potem stery do dźwieku :) Ogólnie temat szeroko wałkowany w googlach o High Definition i UAA jest tyyyyyyyyyyyyyyyyyle tematów ;) Powodzenia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...