dropsik Opublikowano 11 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2003 Kupiłem se ostatnio na Allegro telefon. Miał to być prezent dla taty. Był to Sagem MC912, żółty, (podobno) 100% sprawny, z ładowarką. Przyszedł szybko, ładnie opakowany, starannie wypchane pudełko żeby nic się nie zniszczyło. A telefon wyjęty zaraz z pudełka ani razu nie zadziałał. No normalnie to mnie kur... nerwica chwyciła. Skontaktowałem się natychmiast ze sprzedawczynią (!), ale to nic nie daje - kasy nie chce zwrócić. Co więcej, jeśli ja jej wystawie negatywa, ona mimo że się grata pozbywa i pieniądze dostała, również wypłaci mi negatywem. Nerwica rośnie. Pisałem do Allegro, a oni zaś skierowali mnie do prokuratury. Co teraz mam zrobić? W prokuraturze raczej nic mi nie pomogą, bo rozchodzi się "tylko" o 63zł. Co powinienem zrobić by odzyskać forse, albo chociaż część forsy. Telefon kosztował 49zł, koszty wysyłki 14zł, wysyłka Pocztą Polską za pobraniem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 11 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2003 49<50 :( czyli bez ubezpieczenia :/ ile komentarzy miala sprzedawczyni? a co do prokuratury, to akura w tych sprawach DZIALAJA SZYBKO! wiec jak by co, to zloz doniesienie o przestepstwie ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 11 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2003 Wal do prokuratora, tu nie chodzi o wysokosc kwoty, tylko o zasady, chwasty trzeba wyrywac ! :evil: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArthJ Opublikowano 11 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2003 dokladnie. i wystawiaj negatywa - to ze Ci wystawi sie nie boj - nie bedzie uzasadniony - allegro Ci prawdopodobnie go usunie - zaplaciles jej? tak. awiec czego sie boisz? Ty nie stracisz a ona TAK ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacieX Opublikowano 11 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2003 ......kto kupuje na allegro??!!.....zbiorowisko szuj --- nie było to do was-uczciwi ludzie :) (takie moje doświadczenia tj. bardziej qmpli) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 11 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2003 dlatego ja sądze że allegro to shit i co jedynie to może bym się skusił na kupno od "super sprzedawcy" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArthJ Opublikowano 11 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2003 a tutaj sie mylicie moi drodzy. ja sie bawie w allegro okolo 5 miesiecy, mam 90 komentarzy z czego okolo 30 jest za wieksze tranzakcje i jeszcze nigdy mi sie nie przytrafilo jakies oszustwo. fakt faktem ze jakis cep kupil np telefon i milczal - po prostu, mu go nie wysylalem bo wiedzialem ze to pajac. ale tak to nie ma sprawy. wierze ze jest coraz mniej oslow. moze sie myle ale z takim podejsciem jak Wy to nie bedzie nigdy dobrych partnerow. a to dlatego ze Ci dobrzy sie boja... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dropsik Opublikowano 11 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2003 49<50 :( ile komentarzy miala sprzedawczyni? Fakt, ubezpieczenia nie ma :(. A co do jej komentarzy, to miała tylko jeden. Myślełem że kobiety są z reguły uczciwe... Myliłem się. Ale teraz jeszcez pozostaje jedna kwestia - nie mam zamiaru za 6 dych włóczyć się po sądach itp itd. Mieszkam w Bytomiu, a ona w Kaliszu. Jeśli sprawę skieruję do prokuratury, to gdzie ona będzie rozstrzygana? P.S. Jak by mieszkała gdzieś blisko to nie ma mowy o policji, tylko załatwiłbym to sam... I nie szkodzi że to dziewczyna :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArthJ Opublikowano 11 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2003 a to Ci przypadek.... teraz to juz too late ale zawsze otwieraj paczke przy odbiorze i sprawdzaj. next time nie popelnisz takiego bledu... a jak miala 1 komentarz to smialo wal na policje, allegro ja wywali, usunie negatywa wystawionego tobie no problemo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLANTMEN Opublikowano 11 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2003 (...) P.S. Jak by mieszkała gdzieś blisko to nie ma mowy o policji, tylko załatwiłbym to sam... I nie szkodzi że to dziewczyna :twisted:Co ty dropsie będziesz dziewczyne bić ??? :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dropsik Opublikowano 12 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2003 (...) P.S. Jak by mieszkała gdzieś blisko to nie ma mowy o policji, tylko załatwiłbym to sam... I nie szkodzi że to dziewczyna :twisted:Co ty dropsie będziesz dziewczyne bić ??? :wink:Pozostawie to pytanie bez komentarza :twisted: Jakbyś był tak wkurzony jak ja to pewnie tez by i różne rzeczy do głowy przychodziły :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olkoo Opublikowano 12 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2003 daj negatywa: w negatywie podaj tylko linka do strony w ktorej opiszesz cala sytuacje - jesli sie zrehabilituje tresci pod linkiem mozesz zmienic, bo tresci komentarza chyba raczej nie mozna; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...