BinoKomputer Opublikowano 2 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2008 Witam! Zamierzałem zainstalować Ubuntu najnowsza wersje ale mam pewien problem... Nagrałem na płytkę DVD wszystkie pliki z Linuxem, jednak po ponownym uruchomienia kompa nie bootuje mi dvd. W biosie mam ustawione 1.Dvd 2.Dyskietka 3.Dysk i instalator się nie uruchamia. Proszę o pomoc. :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jawor121 Opublikowano 2 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2008 Jakim programem nagrywałeś? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 2 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2008 (edytowane) Co rozumiesz przez "Nagrałem na płytkę DVD wszystkie pliki z Linuxem"? Nagrwasz tylko obraz ISO, nie wiem coś ty tam namieszał... ... a może jednak się domyślam. Dorwałeś gdzieś luźno zrzucone pliki z Ubuntu i zrobiłeś normalną sesję z danymi. Masz niebootowalną płytę. Edytowane 2 Listopada 2008 przez Rikki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jawor121 Opublikowano 2 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2008 On na 99,9% nagrał wszystkie pliki,uprzednio jak ściągnął folder to go rozpakował win-rarem.To trzeba nagrać np.alkoholem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BinoKomputer Opublikowano 2 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2008 Dokładnie zgrałem spakowane pliki, następnie rozpakowałem je i nagrałem na płytkę poprzez nero. To co mam zrobić... Zrobić obraz tych plików i nagrać ponowne?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 2 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2008 Nie. Wypal obraz ISO (chyba go nie usunąłeś?) za pomocą dowolnego programu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...