Lovtza Opublikowano 11 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2003 Witajcie, mam taka sparwe od niedawna (tydzien ) kablowka zalozyla mi internet ( 128kb ) wszystko jest spoko oprocz gigantycznych pingow :) Kablowka jest taka. Od polpaka maja 2 lacza po 2 Mb czyli w sumie 4Mb. Moi koledzy w osiedla co zalozyli wczesniej ta kablowke maja transfer spoko i pingi ( MOH 60, CS 20, Q3 50 ) i oni siedza na tej pierwszej lini 2Mb pare osob narzeka ale to jak zawsze. Mi powiedziano ze jestem na tym nowym laczu 2Mb i faktycznie transfer jest praktycznie ok 20KB wiec jest git i teraz dziwne :). W moh-u mam ping 100-200 a jak dalszy serwer to i wiecej i tak dziwnie skacze ten ping a w q3 mam 27 -50 gora a jak wejde na taki serwer 30 ping to sie nie da grac bo ping skacze chwilowo do 80 i praktyczne cala gra skacze. Sprawa jest o tyle dziwna ze moi kumple maja do siebie po tej lini na osiedlu ping 20 a ja do kazdego z nich mam po 400 co prada mamy rozne IP i jestemy na innych serwach ale nie powinno byc pingu 400, w q3 sie nie da grac :)) Moze wiecie co to bo ci z kablowki mowia ze nie a jak badali mi modem to bylo podobno wszystko git. Tak jak mowie tweak.forum laduje mi sie 2 sec a ping w MOH-u mam 200 :( Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lovtza Opublikowano 11 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2003 Hmmm moze jchociaz jakies propozycje ? Co zrobic oco sie zapytac :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 11 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2003 Jaki masz ping do pierwszego routera? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lovtza Opublikowano 11 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2003 nie wiem jakie ip ma ten router :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 12 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2003 ech. traceroute coś w sieci. Będzie pingował kolejne routery. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lovtza Opublikowano 12 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2003 Hmmm qrde sorry ale w psrawach sieci to potrafie wpisac IP i zainstalowac siecowke :))) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit Opublikowano 12 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2003 wpisujesz np. "traceroute www.o2.pl" i patrzysz jakie serwery pinguje jako pierwsze potem pingujesz te serwery i wiesz ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lovtza Opublikowano 12 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2003 Wpisuje i nic wyskakuje jakies okno ze jest niedostepna opcja :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uff...AR Opublikowano 13 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2003 w windzie tracert. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lovtza Opublikowano 14 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2003 Thx Do 1- ping 7 2- ping 21 3- ping 22 Chodzi o ten 1 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...