ModdingKing Opublikowano 3 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2008 OK, postanowiłem dzisiaj włożyć do kompa pamięci 2x 2 GB dual kit Geil Black Dragon DDR 2 PC6400 800MHz CAS5 Kod producenta: GB24GB6400C5DC no i teraz problem moja płyta z podpisu widzie je jako 2x1GB Płyta ASUS P5K/EPU nie widzi ich wogóle :( Płyta Gigabyte GA-M57SLI-S4 widzi je też jako 2x1GB Wszystkie oznaczenia na pamięciach naklejki itp wskazują że są to kosci 2x2GB Zatem czy po prostu płyty te nie obsługują tych pamięci czy też pamięci są zrypane ? Proszę o pilną odpowiedz ponieważ nie wiem czy wysyłać je na serwis czy też to wina płyt głównych, w co wątpię Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sobih Opublikowano 3 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2008 Co pokazuje CPUZ? Nie spotkałem ramek 2gb widzianych jako 1gb. A poza tym trzymaj się od Geili z daleka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ModdingKing Opublikowano 3 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2008 Na razie nie sprawdzałem w CPU-Z bios mi pokazuje 2GB ramu jak wsadzę 2 kości do windowsa nawet nie doszło :P No ale wysyłam je do serwisu niech oni sobie to sprawdzą :) i niech się martwią Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 3 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2008 Co pokazuje CPUZ? Nie spotkałem ramek 2gb widzianych jako 1gb. A poza tym trzymaj się od Geili z daleka.Mam 3 rozne komplety Gejow i zero problemow. Dostal albo zwalone kosci , albo mobo ma problemy z pamieciami dwustronnymi ale to wykluczam bo na 3 mobasach sprawdzal. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 4 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2008 co pokazuje cpuz z jedna koscia? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 4 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2008 (edytowane) Co pokazuje CPUZ? Nie spotkałem ramek 2gb widzianych jako 1gb. A poza tym trzymaj się od Geili z daleka. Mieliśmy z Jarkiem partie pamięci (2x2), które miały złe SPD wgrane i były wykrywane jako 2x1 GB, flash SPD pod windą naprawiał problem A Geile to shity swoją drogą. Co do problemu - albo dostałeś podmienione kości albo jest złe SPD wgrane. Wgraj SPD (spdtool 0.62) od jakiś pamięci 2x2 GB na tych samych kościach i zobacz, czy memtest będzie testował całą pamięć Edytowane 4 Listopada 2008 przez Xtreme Addict Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aurora001 Opublikowano 5 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2008 A jak pokazuje Ci memki jak wlozysz tylko 1 kosc? Nadal 1gb czy 2gb Swoja droga to mialem identyczna przygode z tymze w przypadku kiedy wsadzalem 1 kosc wszystko bylo ok, wiecej jak 1 to albo nie widzialo kosci albo widzialo tylko ilosc jakbym mial 1 wlozona... Z tymze ze nie mam pojecia do tej pory o co chodzilo z tym problemem, wiec niestety nie pomoge. W dodatku to bylo na KT-400 u laski ostatnio. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...