Skocz do zawartości
ModdingKing

Dziwne Geil Black Dragon

Rekomendowane odpowiedzi

OK, postanowiłem dzisiaj włożyć do kompa pamięci

2x 2 GB dual kit Geil Black Dragon DDR 2 PC6400 800MHz CAS5 Kod producenta: GB24GB6400C5DC

no i teraz problem moja płyta z podpisu widzie je jako 2x1GB

Płyta ASUS P5K/EPU nie widzi ich wogóle :(

Płyta Gigabyte GA-M57SLI-S4 widzi je też jako 2x1GB

Wszystkie oznaczenia na pamięciach naklejki itp wskazują że są to kosci 2x2GB

Zatem czy po prostu płyty te nie obsługują tych pamięci czy też pamięci są zrypane ?

Proszę o pilną odpowiedz ponieważ nie wiem czy wysyłać je na serwis czy też to wina płyt głównych, w co wątpię

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co pokazuje CPUZ? Nie spotkałem ramek 2gb widzianych jako 1gb. A poza tym trzymaj się od Geili z daleka.

Mam 3 rozne komplety Gejow i zero problemow.

Dostal albo zwalone kosci , albo mobo ma problemy z pamieciami dwustronnymi ale to wykluczam bo na 3 mobasach sprawdzal.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co pokazuje CPUZ? Nie spotkałem ramek 2gb widzianych jako 1gb. A poza tym trzymaj się od Geili z daleka.

Mieliśmy z Jarkiem partie pamięci (2x2), które miały złe SPD wgrane i były wykrywane jako 2x1 GB, flash SPD pod windą naprawiał problem

A Geile to shity swoją drogą.

Co do problemu - albo dostałeś podmienione kości albo jest złe SPD wgrane. Wgraj SPD (spdtool 0.62) od jakiś pamięci 2x2 GB na tych samych kościach i zobacz, czy memtest będzie testował całą pamięć

Edytowane przez Xtreme Addict

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jak pokazuje Ci memki jak wlozysz tylko 1 kosc? Nadal 1gb czy 2gb

Swoja droga to mialem identyczna przygode z tymze w przypadku kiedy wsadzalem 1 kosc wszystko bylo ok, wiecej jak 1 to albo nie widzialo kosci albo widzialo tylko ilosc jakbym mial 1 wlozona...

Z tymze ze nie mam pojecia do tej pory o co chodzilo z tym problemem, wiec niestety nie pomoge. W dodatku to bylo na KT-400 u laski ostatnio.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi