MMalec Opublikowano 3 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2008 Witam serdecznie. Drogą linkową, po różnych forach trafiłem akurat do Was, czy dobrze trafiłem to się okaże :) Planuję w najbliższym czasie zakup laptopa, niestety wymyśliłem sobie dość specyficzną konfigurację. Na co dzień korzystam z podstawowych funkcji komputera - internet (wifi, lan, bluetooth), aplikacje biurowe (office), od czasu do czasu podpinam projektor (prezentacje, jakiś film...) Jednak przychodzi dzień w którym odpalam gimpa, notatnik i dla własnego hobby tworzę strony internetowe, próbuję projektować różne prezentacje graficzne itp... Planuje także kupno tabletu. Tak więc, potrzebuję laptopa który na co dzień będzie w miarę mobilny (max 15,4 a może nawet mniej) i przynajmniej te 2 godzinki na baterii wytrzyma i wszystkie możliwości łączności z netem będzie w stanie obsłużyć. Jednak kilka razy w tygodniu chcę podłączyć do niego ogromny zewnętrzny monitor, tablet, dobre głośniki i oddać się własnym inspiracjom :) Jeśli chodzi o to ile mogę wydać... no cóż wydam tyle ile będzie trzeba. Wiem, że wielu z Was pomyśli: "Niech sobie kupi taniego netbooka i zainwestuje w porządną stację." Niestety nie wchodzi to grę, chcę mieć wszystko zawsze przy sobie a nie rozmyślać co gdzie mam. Jeśli ktoś z Państwa będzie w stanie rozwiązać mój problem, będę bardzo wdzięczny! Pozdrawiam MMalec Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_OskaR Opublikowano 3 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2008 (edytowane) Może Dell Precision M4400, albo XPS M1530 - chyba, że poszukać czegoś z Lenovo czy HP. HDMI będzie potrzebne? Edytowane 3 Listopada 2008 przez _OskaR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MMalec Opublikowano 3 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2008 Może Dell Precision M4400, albo XPS M1530 - chyba, że poszukać czegoś z Lenovo czy HP. HDMI będzie potrzebne? Hmm nigdy nie interesowały mnie dell'e, ale idąc tym tropem natrafiłem na taką konfigurację: Dell XPS M1530 Jeśli chodzi o model M4400, cena koło 7000 zł, a już widać że trzeba będzie zainwestować w większy dysk. Wygląd też taki mało mobilny. Ten XPS szczególnie wpadł mi w oko kwestia tylko Geforce Go 8400M GT - 256MB - Nie znam się na sprzęcie, tym bardziej laptopowym. 4 GB ramu, fajna sprawa... Na razie mój faworyt. Z HDMI nie korzystałem, ze względu na jego brak ale z tego co czytałem niedługa ma być standardem więc może warto żeby był? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_OskaR Opublikowano 3 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2008 (edytowane) http://www.allegro.pl/item469992582_dell_p...idia_fx770.html - masz taniej. A co do tego 8400 - pierwszy raz widzę info o 8400GT w M1530 - z reguły jest albo 8400GS, albo 8600GT. Nie wiem, o co chodzi z tą "kwestią" - skoro nie grasz, to wystarczy 8400. Możesz sobie go skonfigurować np. na http://www.mm-notebooks.pl/konfigurator/241.html Jeśli zależy Tobie na dłuższej pracy, bierz z baterią 85WHr 9-cell. I przejrzyj ich oferty na http://www.allegro.pl/search.php?string=m1...8&country=1 Edytowane 3 Listopada 2008 przez _OskaR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nerevar Opublikowano 3 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2008 (edytowane) Jak bym na Twoim miejscu mierzył w coś od IBM'a solidność i długość działania na baterii w nich jest dużym atutem, a karty graficznej porządnej i tak nie potrzebujesz :) + mają dobre matryce i co ważne matowe. No i ten trackpoint świetna sprawa IMO wygodniejsze od touchpada. Miałem starusienkiego t23 przez jakis czas i prawde mówiąc jeśli nie był bym graczem to brał bym coś od nich :) Edytowane 3 Listopada 2008 przez Nerevar Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MMalec Opublikowano 7 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2008 Witam ponownie, A co myślicie o Samsungu Q210? Wygląda rewelacyjnie, karta graficzna chyba też nie jest zła, jest malutki jedynie głośniki nie należą do najlepszych... Miał ktoś już z nim coś do czynienia? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nerevar Opublikowano 8 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2008 z małych to polecam della xps m1330 z matrycą led Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...