lukaszex Opublikowano 3 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2008 Niedawno zmieniłem opcje neostrady z 1mb na 6mb. Ogólnie jestem zadowolony oprócz jednego: większe pingi podczas grania w gry takie jak Call of duty 4, CS source: na 1mb miałem no serwerach PL ok. 40 natomiast teraz mam ok. 60-70 i nieszczęsne warpy: chwilowy przeskok pingu na wyższy co skutkuje chwilowym zacieciem podczas gry, na starej opcji tego nie bylo. Prędkość na pomiarach jest jak najbardziej OK: ponad 6000kb/s, transfer tez ok 700kbps bez żadnych przeskoków czy zacięć czyli niby wszystko jak najbardziej wzorowo. Neostrade mam podłączoną do routera. Dzwoniłem na błekitną linie, ale oni oczywiscie albo nie wiedzą o co chodzi, albo mówią, ze wszystko jest ok. Dodam, ze uzywam dodatkowo programu cfosspeed oraz mam lacze zoptymalizowane narzedziem z TuneUp utilities, komputer raczej bez wirusów(skanowałem nod32 i spybot search & destroy) Prosiłbym o rady co moze byc nie tak. Dziekuje za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sw1ssst Opublikowano 3 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2008 dali Ci tryb interleaved, podaj jakie masz tłumienie i margines sprawdzimy czy możesz mieć fast :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszex Opublikowano 4 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2008 A jak mogę sprawdzic te parametry łącza?, Dziekuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemn2 Opublikowano 4 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2008 A spróbuj wywalić cfosspeed całkowicie włącznie ze wpisami w rejestrze i co się da jeszcze folder itp. Ja miałem podobnie tylko u mnie cfoss jakoś zgłupiał i podnosił mi pingi tak,ze grać nie szło. Albo zabij go na chwilę i wtedy sprawdz. Wariował mi tak tylko podczas gry w multi i nie wiem dlaczego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sw1ssst Opublikowano 4 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2008 jak używasz modemu sagem to na zielony trójkącik klikasz 2x i alt + d jak thomsona to programem dr speedtouch a jak router to w instrukcji masz jak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszex Opublikowano 10 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2008 Da rade przejsc na tryb fast? Connection Status Connected Us Rate (Kbps) 640 Ds Rate (Kbps) 7456 US Margin 15 DS Margin 14 Trained Modulation GDMT LOS Errors 0 DS Line Attenuation 15 US Line Attenuation 9 Peak Cell Rate 1509 cells per sec CRC Rx Fast 0 CRC Tx Fast 0 CRC Rx Interleaved 7 CRC Tx Interleaved 2 Path Mode Interleaved DSL Statistics Near End F4 Loop Back Count 0 Near End F5 Loop Back Count 0 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sw1ssst Opublikowano 10 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2008 Da rade przejsc na tryb fast? Connection Status Connected Us Rate (Kbps) 640 Ds Rate (Kbps) 7456 US Margin 15 DS Margin 14 Trained Modulation GDMT LOS Errors 0 DS Line Attenuation 15 US Line Attenuation 9 Peak Cell Rate 1509 cells per sec CRC Rx Fast 0 CRC Tx Fast 0 CRC Rx Interleaved 7 CRC Tx Interleaved 2 Path Mode Interleaved DSL Statistics Near End F4 Loop Back Count 0 Near End F5 Loop Back Count 0 Jak długo masz połączenie? tzn po jakim czasie od połączenia sprawdziłeś parametry? Teoretycznie powinno pójść ale mogą być problemy bo może więcej crc wywalać :S Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszex Opublikowano 10 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2008 (edytowane) Jak długo masz połączenie? tzn po jakim czasie od połączenia sprawdziłeś parametry? Teoretycznie powinno pójść ale mogą być problemy bo może więcej crc wywalać :S Od prawie 3 tygodni, to jak ryzykowac: nie bedzie rozłączalo ani predkosc nie spadnie? Aha i zauważyłem ze DS margin wzróśł do 16. Edytowane 10 Listopada 2008 przez lukaszex Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sw1ssst Opublikowano 10 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2008 Może rozłączać prędkość może spaść ale zawsze jest ryzyko jak masz parametry blisko granicy ale margines nie powinien spaść poniżej 6. Spróbuj jak będą problemy to zmień na interleavd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...