Skocz do zawartości
solar21

Tagan 430 Nie Wystarczy Do Sapphire 4870?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Chcę zmienić swojego XFX8800GT na coś nowszego. Właściwie celowałem w GTX260 lub nawet w GTX280, ale zniechęciły mnie poszechne opinie o głośności. A nie ma chyba możliwości wymiany chłodzenia. A Ati ma. Zdecydowałem się wstępnie na Sapphire 4870 1GB, na który mogę załoźyć Accelero TwinTurbo, albo wybrać Sapphire z nowym chłodzeniem - http://multimedia.agito.pl//obrazek/big/se...56228.agito.jpg

Jednak czy mój Tagan 430 U15 naprawdę nie da rady http://mcs.pc.pl/produkt967.html ? Się pisze, że potrzeba 500-550W, jednak z wyliczeń wychodzi mi, że na styk starczy...

Reszta sprzętu to e6750, 4x1GB Patriot LLK, 2 x HDD, DVD.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem dokładnie taki sam problem jak Ty ale wziąłem gtx260 i wcale nie jest głośny. Myślę nawet że 4870 bardziej się grzeje. Miałem ten sam zasilacz (bardzo fajny ten tagan) i spoko poszedł. Nie miałem z nim żadnych problemów przy aktualnym configu. ostatecznie jednak zmieniłem zasiłkę (oddałem go ojcu) i teraz już mam spory zapas mocy.

Edytowane przez Markus1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem dokładnie taki sam problem jak Ty ale wziąłem gtx260 i wcale nie jest głośny. Myślę nawet że 4870 bardziej się grzeje. Miałem ten sam zasilacz (bardzo fajny ten tagan) i spoko poszedł. Nie miałem z nim żadnych problemów przy aktualnym configu. ostatecznie jednak zmieniłem zasiłkę (oddałem go ojcu) i teraz już mam spory zapas mocy.

To, że do gtx260 wystarczy, to wyczytałem. I że 4870 bardziej się grzeje, również. :)

Martwi mnie tylko opisywany hałas 260. Na XFX 8800GT założyłem silencera, bo referencyjne chłodzenie (na dodatek skopane) było dla mnie zdecydowanie za głośne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wcześniej miałem EVGA GTS 320 Overclocked i nic mi za bardzo nie szumiało. Nie wierzę w bezszumne Ati. Nie jestem jakimś fanbojem Nvidia, ale puki co się na niej nie zawiodłem. Przy gierce która mocno obciąża nie ma bolca coś musi szumieć ale wcale nie jest jakoś super głośno.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi